Θεμιστοκλέους: Καλοκαίρι χωρίς πιστοποιητικά – Τι είπε για την τέταρτη δόση εμβολίου

Αύριο, Τετάρτη θα ανοίξει η πλατφόρμα για ραντεβού για τους πολίτες άνω των 70 ετών που θέλουν να εμβολιαστούν με τέταρτη δόση και την ερχόμενη Παρασκευή για τους άνω των 60 ετών, όπως γνωστοποίησε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους μιλώντας στην τηλεόραση του  ΣΚΑΪ.

Όπως είπε για την τέταρτη δόση” θα ανοίξουμε αύριο Τετάρτη την πλατφόρμα για να κλείνουν ραντεβού οι πολίτες 70-79 ετών και την Παρασκευή θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους πολίτες  60-69 ετών για την 4η δόση”. Στην ερώτηση εάν η 4η δόση θα είναι υποχρεωτική για τους άνω των 60 ετών είπε ότι” δεν είναι υποχρεωτική. Είναι σύσταση της Εθνικής Επιτροπής για να κάνουν τη τέταρτη δόση, ούτε συνδέεται με πιστοποιητικά “. Και συνέχισε λέγοντας ότι “θα πάμε σε ένα καλοκαίρι χωρίς πιστοποιητικά. Την ακριβή ημερομηνία είναι αυτή που θα ανακοινώσει ο υπουργός”.

Xαλάρωση των μέτρων: Πότε θα ανακοινωθεί ο οδικός χάρτης

Επίσης μίλησε και για τη χαλάρωση των μέτρων για τον κορονοϊό.  Όπως είπε τον οδικό χάρτη θα τον παρουσιάσει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είτε αύριο, είτε μεθαύριο. Ο  χάρτης αυτός θα είναι μέχρι τον Σεπτέμβριο και θα αφορά και στην τουριστική περίοδο, συμπλήρωσε και πρόσθεσε ότι η κατεύθυνση είναι ότι πάμε προς μια επιστροφή προς την κανονικότητα. Επεσήμανε ότι αυτό θα αφορά και στους εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους .

 Το Πάσχα

Επίσης αναφέρθηκε στο Πάσχα . “Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον υπουργό. Δεν θα υπάρχουν μεγάλες διαφορές το Πάσχα από αυτά που ισχύουν αυτή τη στιγμή. Γιατί και τώρα δεν υπάρχουν πολλοί περιορισμοί ” τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους. Στις εκκλησίες θα μπορεί να πηγαίνει κανονικά ο κόσμος το Πάσχα, σημείωσε μεταξύ άλλων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ