Βελόπουλος: Να δεσμευτεί η κυβέρνηση ότι δεν θα στείλει στρατό στην Ουκρανία

“Πυρά” κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος μιλώντας στη Βουλή, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας.

“Η κακή πολιτική, κύριοι, μοιάζει με την κακή επιστήμη. Εσείς εφαρμόζετε και τα δύο λάθος. Ακούμε πολλές θεωρίες, πολλά λόγια, πολλή αυτοπροβολή από τα κανάλια, αλλά από πράξεις τίποτα. Αγοράσατε τίποτα από την δική σας τσέπη; Εγώ μίλησα με τον πρωθυπουργό και του είπα για τα Belhara. Εγώ του τηλεφώνησα. Δεν γνώριζε τίποτα. Και εσείς, οι υπουργοί του θέλατε να αγοράσετε τα αμερικανικά σκαφάκια, αλλά αλλά ευτυχώς τελικά αγοράσατε τα Belhara.

Προ καιρού ο κ. Δένδιας είχε πει ότι «με κοινό παρονομαστή την εθνική λογική και το εθνικό συμφέρον, σας ζητώ να διατηρήσουμε την συστράτευση μπροστά στον αναθεωρητισμό, την ενότητα μπροστά στην υπαρκτή απειλή». Η επίκληση της συστράτευσης είναι όρος αντίληψης σήμερα; Μόνοι σας τα αποφασίζετε όλοι, μόνοι σας τα κάνετε λάθος. Πείτε μου γιατί δεν πήρατε τα Scalp;” ανέφερε ο κ. Βελόπουλος, απαριθμώντας μια σειρά από λάθη που, όπως είπε, έγιναν.

“1ο λάθος: υπαναχωρείτε στα δικαιώματά μας απέναντι στην Τουρκία. Αντί να επιβάλλει η Ελλάδα casus belli το επιβάλλει η Τουρκία, με αυτό δεδομένο εσείς πηγαίνετε να ξεκινήσετε διάλογο μαζί της;

2ο λάθος: ο κ. Ιωακειμίδης, σύμβουλος του πρωθυπουργού είπε: «Η εφαρμοσμένη πολιτική της Αθήνας στο σκέλος της αναχαίτισης της Τουρκίας από του να καταστεί περιφερειακή δύναμη, είναι αδιέξοδη, ατελέσφορη, ανέφικτη, δεν θα φέρει αποτελέσματα. Σπαταλάμε τζάμπα πόρους». Είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός να έχει τέτοιους συμβούλους; Ή τον κ. Ντόκο του ΕΛΙΑΜΕΠ;

3ο λάθος: η Τουρκία μετατρέπει εκκλησίες σε τζαμιά, την αγία Σοφία στην Κων/πολη, την αγ. Σοφία στη Νίκαια, την αγ. Σοφία στην Τραπεζούντα, την αγ. Σοφία στην Ανδριανούπολη. Βυζαντινές εκκλησίες μετατράπηκαν σε τζαμιά. Και εσείς πάτε και χτίζετε τζαμιά στην Κω και την Ρόδο!

4ο λάθος: βασίζεστε στην Ε.Ε., αλλά οι Ευρωπαίοι πουλούν όπλα στους Τούρκους. Πουλούν τη δική τους τεχνολογία. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες τους έχουν εργοστάσια στην Τουρκία!

5ο λάθος: επικαλείστε συνεχώς το διεθνές δίκαιο. Αλλά με το διεθνές δίκαιο χάνουμε την πατρίδα μας κομμάτι – κομμάτι: χάσαμε την Κύπρο, χάσαμε τα Ίμια, χάνουμε το Αιγαίο.

6ο λάθος: σας διαφεύγει η απλή λογική. Μόνο ο πόλεμος μπορεί να αναγκάσει μια χώρα να τηρήσει συμφωνίες. Η επίκληση του αδύνατου είναι η επίκληση του διεθνούς δικαίου. Ποτέ δεν εφαρμόστηκαν πραγματικά οι επιταγές του διεθνούς δικαίου. Θυμηθείτε στην Μικρά Ασία ότι εμείς πολεμούσαμε για να τηρηθεί η συνθήκη των Σεβρών και ο Κεμάλ για την ακυρώσει. Μόλις νίκησε την ακύρωσε. Τώρα ο Ερντογάν παλεύει για να ακυρώσει τη συνθήκη τη Λωζάνης. Αυτά για τους λάτρεις του διεθνούς δικαίου. Τα όπλα επιβάλλουν τις συθήκες.

7ο λάθος: συζητάτε κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, την ώρα που απειλούνται από νατοϊκή χώρα η Ελλάδα και η Κύπρος. Πείτε μου, είναι χώρα του ΝΑΤΟ η Ουκρανία;

8ο λάθος: κάνετε συμφωνίες με το Πακιστάν και όχι με την Ινδία. Υπέγραψε συμφωνία ο κ. Μηταράκης. Και την ίδια ώρα αφήνετε Πακιστανούς να κάνουν διαδηλώσεις και να προσβάλλουν την Ινδία, έξω από την πρεσβεία της στην Αθήνα. Σας το λέω εδώ και καιρό: συνεργαστείτε με την Ινδία!”

“Και προς ενημέρωση του ΕΛΙΑΜΕΠ, να πω ότι το άρθρο 13 παράγραφος 3 της συνθήκης της Λωζάνης μιλά για παρουσία ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στα νησιά μας, ανεξαρτήτως δικαιώματος αυτοάμυνας. Επίσης έχουμε το άρθρο 51 του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ που μας δίνει το δικαίωμα να έχουμε στρατό στα νησιά μας, λόγω της επιθετικότητας της Τουρκίας. Και τα λέω αυτά γιατί στόχος της Τουρκίας είναι η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών μας. Εσείς όμως καλλιεργείτε συγκεκριμένους μύθους:

Ένας μύθος είναι ότι η συμφωνία που κάνατε με τους Αμερικανούς για την Αλεξανδρούπολη θα βοηθήσει τις ΗΠΑ και την Ελλάδα έναντι των Τούρκων. Όμως ο Αμερικανος πρέσβης, ο κ. Πάϊατ από το Thessaloniki Summit 2021 είπε: «η εταιρική σχέση ΗΠΑ – Ελλάδας στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη δεν αποτελεί απειλή για την Τουρκία»! Άρα δώσατε στις ΗΠΑ κάτι που δεν έχει σχέση με την άμυνα της χώρας .

Άλλος ένας μύθος είναι ότι θα έρθουν εργαζόμενοι από το Πακιστάν στην Ελλάδα για δουλειές. Το είπε ο κ.Μηταράκης! Μα από το Πακιστάν; Την ώρα μάλιστα που αρχηγός της πολεμικής αεροπορίας του Πακιστάν στη συνάντησή του με τον Ερντογάν είπε: «Είμαστε ένα έθνος με την Τουρκία. Την στηρίζουμε πλήρως για την Κύπρο. Το Πακιστάν και η Τουρκία είναι δύο χώρες, ένα έθνος»!

Πείτε μου, δεν είναι λάθη αυτά; Στο τέλος θα αναγκαστείτε να στείλετε στρατό στην Ουκρανία. Και θέλω ο υπουργός να δεσμευτεί ότι δεν θα στείλουμε στρατό. Μην το κάνετε. Θα έχουμε προβλήματα!” συνέχισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύση.ς

“Πραγματικά απορώ, ξέρετε τι λέτε ή λέτε ό,τι θέλετε; Είπε ο Υπουργός αμύνης στην επιτροπή: «Δεν βάλαμε Scalp Naval στις φρεγάτες, γιατί αυτό θα τις καθιστούσε στόχο»! Και το είπε ενώ ήταν παρών ο Α/ΓΕΝ κ. Πετράκης. Και το χειρότερο, όταν ρωτήθηκε σχετικά από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ . Σαρακιώτη, απάντησε ο υπουργός: «ρωτήστε και τον αρχηγό να σας το βεβαιώσει»! (ότι δηλ. οι scalp naval θα καθιστούσαν στόχο τις φρεγάτες). Πραγματικά πείτε μου γιατί δεν πήρατε τα scalp naval; Ο δεν εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ για τα Rafale είπε ότι η αγορά επιπλέον 6 σκαφών θα ήταν «out of the blue». Μα δεν σας καταλαβαίνω. Τι θέλετε; Να είμαστε γυμνοί απέναντι στους Τούρκους; Τι πρέπει να κάνουμε; να στείλουμε μια μηχανότρατα στην ανατ. Μεσόγειο για να μην είναι στόχος;

Τι προτείνουμε; αν δεν αναπτυχθεί η ελληνική πολεμική βιομηχανία δεν κάνουμε τίποτα. Φωνάξτε όλα τα κόμματα να συζητήσουμε και να βρούμε λύσεις. Η Ινδία έχει πάνω από 30% της συμπαραγωγής των Rafale. Η Τουρκία κατασκευάζει το 60% των όπλων της μέσω της εγχώριας βιομηχανίας της. Και εμείς με την τελευταία σύμβαση που υπεγράφη δεν αφήσαμε ούτε βίδα στην ΕΑΒ!

Έχετε κάνει λάθη και με τα Rafale. Η Ελλάδα έχει παραγγείλει 18 Rafale, από τα οποία τα 12 είναι μεταχειρισμένα, η κυβέρνηση διέρρευσε ότι θα αγοράσει άλλα 6 μαχητικά, και έχουμε πληρώσει 3,3 δις. Η Αίγυπτος, την ίδια ώρα, θα αγοράσει καινούργια Rafale με κόστος 3,9 δις. Να το λάθος!

Δεν διεκδικείτε τίποτα. Συνεχώς υποχωρείτε. Και διαστημόπλοιο να αγοράσετε θα το χρησιμοποιήσετε; Έχετε τη βούληση; Έχετε δόγμα αποτροπής και ασφάλειας. Στον κ. Χαρδαλιά έκαναν παρεμβολές τις προάλλες. Κάνατε κάτι; Το ίδιο έγινε και στον κ. Δένια και σε άλλους υπουργούς. Χρόνια γίνεται αυτό. Τι κάνετε;” πρόσθεσε ο κ. Βελόπουλος, ο οποίος κατέληξε:

“Εμείς καλούμε το 50% των Ελλήνων που δεν πήγε να ψηφίσει, να δώσει στην Ελλάδα την ευκαιρία να ανθίσει. Να δώσει τη δυνατότητα στην Ελληνική Λύση να σας δώσει τη λύση. Εμείς είμαστε η λύση του προβλήματος, εσείς είστε το πρόβλημα”.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.