Βελόπουλος: Η κυβέρνηση έκλεισε τους δρόμους γιατί βρέθηκε απροετοίμαστη μπροστά στην κακοκαιρία

Ευθύνες στην κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζεται η δραστηριότητα των κομμάτων της αντιπολίτευσης από τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, απέδωσε μιλώντας στη Βουλή, κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για τα οπτικοακουστικά μέσα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Ταΐζετε τα κανάλια κυριολεκτικά. Δεν πρέπει όμως να υπάρχει στα κανάλια και το ΚΚΕ; Δεν πρέπει να υπάρχει το ΚΙΝΑΛ, να υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ όπως πρέπει στην αξιωματική αντιπολίτευση; Δεν λέω για εμάς, γιατί εμείς είμαστε το μαύρο πρόβατο. Ίσως φοβάται η ΝΔ ότι όλοι οι νοικοκυραίοι και σοβαροί ψηφοφόροι της θα έρθουν σε εμάς. Και γι’ αυτό μας έχει αποκόψει από την τηλεόραση. Αλλά δεν ανακόπτεται η πορεία μας. Ο λαός μας εμπιστεύεται, γιατί είμαστε σοβαροί, μετρημένοι και με συγκεκριμένο πολιτικό λόγο», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και πρόσθεσε: «Ο Τσώρτσιλ έλεγε ότι “εκείνος που ελέγχει τα ΜΜΕ ελέγχει το μυαλό του κοινού”. Αυτό κάνετε κι εσείς. Αλλά προσπαθείτε με άκομψο τρόπο να ξεπλύνετε τις αμαρτίες της κυβέρνησης μέσω των καναλιών. Πείτε μου πόσα χρήματα δώσατε στα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας. Πόσα δώσατε; 80 εκατομμύρια; 90 εκατομμύρια; 100 εκατομμύρια; Τα δε περιφερειακά κανάλια, 160 είναι στο σύνολο και εργάζονται σε αυτά 3.500 άνθρωποι, φυτοζωούν. Σας είπα να μειώσετε τη Digea. Τι είναι η Digea; Είναι μια κοινοπραξία των μεγάλων καναλιών. Είναι εξόφθαλμο. Και εσείς δώσατε χρήματα αλλά δεν κάνατε καμία έκπτωση για τα περιφερειακά κανάλια. Είναι άδικο αυτό».

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της πρόσφατης κακοκαιρίας και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έκοψε την Ελλάδα στα δύο».

«Βγήκε ο αναρμόδιος υπουργός, γιατί ο Χρυσοχοΐδης είναι παντελώς αναρμόδιος να κάνει κάτι τέτοιο, και έκλεισε τους δρόμους, κόβοντας τη χώρα στα δυο. Πείτε μου σε ποια πολιτισμένη χώρα γίνονται αυτά; Δηλαδή, βγήκε η κυβέρνηση, έκλεισε τις εθνικές οδούς, οι ιδιώτες που έχουν τους δρόμους δεν πλήρωσαν ρήτρα γιατί δεν ήταν εκείνοι που έκλεισαν τον δρόμο αλλά η κυβέρνηση, και την ίδια ώρα οι Έλληνες πλήρωναν διόδια. Είναι αυτό σοβαρή διακυβέρνηση; Στην Ιταλία, με την ίδια κακοκαιρία, όπου η χιονόπτωση διήρκεσε δυο μέρες, διέκοψαν την κυκλοφορία για δυο ώρες, βγήκαν οι αλατιέρες στους δρόμους έριξαν αλάτι και επαναλειτούργησε ο δρόμος. Εδώ με το πρώτο χιόνι εκδόθηκε απαγορευτικό. Το γνωρίζατε δύο μέρες πριν. Γιατί δεν ετοιμαστήκατε; Και σιγά την μεγάλη κυκλοφορία που υπήρχε. Αφού οι άνθρωποι δεν κυκλοφορούν. Είναι κλεισμένοι μέσα λόγω του κορονοϊού. Αλλά εσείς αυτό που κάνατε ήταν να κλείσετε το δρόμο για να μην πληρώσει το πρόστιμο η εταιρεία που της ανήκει η διαχείριση του δρόμου, και η οποία δεν έχει φροντίσει να έχει φορτηγά και αλατιέρες για να μπορέσει να εξασφαλίσει την συνέχιση της κυκλοφορίας», ανέφερε ο κ. Βελόπουλος.

Αναφερόμενος στην οικονομία ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης υποστήριξε πως εκεί «η κατάσταση όμως είναι ακόμα πιο δύσκολη».

«Χθες το υπουργείο Οικονομικών σκούπισε τους λογαριασμούς των δημοσίων φορέων. Όταν το είχε κάνει αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 βγήκατε εσείς της ΝΔ και φωνάζετε ότι αυτό ισοδυναμεί με πτώχευση. Δεν μπορεί να αναγκάζει το υπουργείο τους δημοσίους φορείς να φέρουν αποθεματικά τους στην τράπεζα. Όταν γίνεται κάτι τέτοιο σημαίνει ότι δεν υπάρχει ρευστότητα. Στεγνώνουν τα ταμεία από χρήμα. Αυτό σημαίνει νέα μνημόνια. Ήδη τον Ιανουάριο είχαμε τρύπα στα έσοδα. 1,5 δισ. ήταν το έλλειμμα. Και βγαίνει γερμανική εφημερίδα και μιλάει για μείωση του ΑΕΠ κατά 10%. Γιατί δεν λέτε την αλήθεια στον ελληνικό λαό; Γιατί δεν λέτε ότι τα λεφτά που παίρνουμε είναι δανεικά και με τόκο 2,5%; Γιατί δεν λέτε ότι το δημόσιο χρέος στο τέλος του Δεκεμβρίου είχε φθάσει στο 208% του ΑΕΠ; Δεν στηρίξατε κανέναν εκτός από τα σούπερ μάρκετ και τις πολυεθνικές. Χθες, ανακοινώθηκε από τις Βρυξέλλες ότι τα έργα από το ταμείο ανάκαμψης θα πρέπει να προχρηματοδοτηθούν. Δηλαδή το κράτος θα τα χρηματοδοτήσει με ίδια κεφάλαια και θα περιμένει μετά από δυο χρόνια να τα πάρει και αν τα πάρει. Και εσείς πάτε και δίνετε γη για να στήσουν ανεμογεννήτριες. Έχετε ρημάξει την Εύβοια», είπε.

Ολοκληρώνοντας ο κ. Βελόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση για μετριοπαθή στάση έναντι της Τουρκίας.

«Είστε μετριοπαθείς με τους Τούρκους. Και η μετριοπάθειά σας φθάνει στο όριο της αμφισβήτησης της εθνικής πατριωτικής αντίδρασης. Το “Τσεσμέ” την ώρα που κάνουμε διερευνητικές με τους Τούρκους βγαίνει στο Αιγαίο στον 25ο μεσημβρινό. Εσείς ως κυβέρνηση θα διατάξετε να γίνει νηοψία; Όχι! δεν θα το κάνετε. Και δεν θα το κάνετε γιατί οι διερευνητικές συνεχίζονται και η Γερμανία διέταξε να μην επιβληθούν κυρώσεις κατά των Τούρκων. Εμείς λέμε ότι η λύση είναι μία: 12 ναυτικά μίλια τώρα και ΑΟΖ πριν πάτε στη Χάγη», κατέληξε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ