Βελόπουλος για ναυάγιο στην Πύλο: Πένθος είναι, εθνικό δεν είναι

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, σε παρέμβασή του στην εκπομπή “Πρόσωπο με πρόσωπο” αναφέρθηκε στο ναυάγιο στην Πύλο αλλά και στο θέμα της Θράκης.

Για την τραγωδία της Πύλου και για το αν η κυβέρνηση κινήθηκε με τον τρόπο που έπρεπε, ο Κυριάκος Βελόπουλος απάντησε: «Σε αυτή τη χώρα έχουν χάσει το νόημά τους πλέον οι λέξεις. Δεν μπορεί να αποτυπώσεις μια κατάσταση νοηματοδοτώντας και σηματοδοτώντας τι θες να πεις. Πρώτο λάθος, “εθνικό πένθος”. Πένθος είναι. Εθνικό δεν είναι. Διότι αν ήταν εθνικό πένθος δεν θα έπρεπε να γίνει ούτε ο αγώνας ο χθεσινός (σ.σ: ο τελικός του μπάσκετ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό), ούτε οι Πανελλαδικές εξετάσεις.

Από την άλλη, έγινε εκτός ελληνικής κυριαρχίας. Δεν έγινε στα 12 ναυτικά μίλια. Ή έχουμε εθνικό πένθος ή δεν έχουμε. Να μην κοροϊδεύουμε λοιπόν τον κόσμο. Ίσως το εθνικό πένθος ήταν, αυτό που λέω εγώ, η αποτροπή του debate, να μην γίνει το debate… Το προσπερνώ όμως αυτό, γιατί θέλω να είμαι ευκρινής. Εμείς ως “Ελληνική Λύση” δεν θα αποδώσουμε ευθύνες σε κανέναν. Σε κανέναν από τους υπηρεσιακούς παράγοντες για έναν και μόνο λόγο. Αυτοί εντέλλονται από κάποιους. Από κάποιους πολιτικούς προϊσταμένους.

Για εμάς στην “Ελληνική Λύση” πρέπει να γίνουμε Ισραήλ. Το ‘χω πει χίλιες φορές, πρέπει να γίνουμε όπως το Ισραήλ. Αστακός κανονικός. Ώστε να έχουμε τη διάθεση και τη δυνατότητα αποτροπής. Τι θέλω να πω… Γιατί δεν μιλάει κανείς για τον ρόλο της Τουρκίας;

Ακούω όλοι διαγκωνίζονται, μαλώνουν μεταξύ τους αποδίδουν ευθύνες το ένα κόμμα στ’ άλλο, μιλούν για φιλανθρωπία… Άνθρωποι που μπορεί να είναι φιλάνθρωποι, εγώ δεν αμφισβητώ ότι είναι φιλάνθρωποι, αλλά δεν έχω κανέναν απ’ αυτούς θέλω 2-3 από τους ανθρώπους αυτούς να τους φιλοξενήσω σπίτι μου. Αυτό είναι φιλανθρωπία κι όχι με τα λεφτά των άλλων να είμαστε φιλάνθρωποι. Και το ζητούμενο για μένα είναι η έλλειψη από την κυβέρνηση αυτή μιας πρωτοβουλίας να επιβληθούν κυρώσεις στο έμπορο ψυχών που λέγεται Τουρκία. Δεν έχει γίνει από καμία κυβέρνηση το παραμικρό πραγματικά να επιβληθούν κυρώσεις στην χώρα που στέλνει αυτούς τους ανθρώπους», είπε αρχικά ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης».

Και στη συνέχεια διευκρίνισε λέγοντας, «Η Ελλάδα να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία που εργαλειοποιεί το προσφυγικό για δικό της όφελος. Γιατί πραγματικά, ο ηθικός και ο φυσικός αυτουργός του δουλεμπορίου, είναι οι Τούρκοι».

Σχετικά, με την παραπάνω δήλωσή του, δηλαδή «να γίνουμε αστακός», ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, ανέφερε: Το Ισραήλ έχει κάνει χιλιόμετρα τοίχους κι όχι για οικόσιτα φράχτη. Ο φράχτης δεν είναι σε όλο τον Έβρο, γι’ αυτό και από τα βόρεια σύνορα μας περνούν συνεχώς, από την Βουλγαρία τους στέλνουν οι ίδιοι Βούλγαροι προς τα εμάς, άρα λοιπόν μπαίνουν κάθε μέρα. Δεν μιλώ για την θάλασσα, εκεί υπάρχει κι άλλο πρόβλημα. Αν λοιπόν, πραγματικά το κράτος θέλει να σταματήσει η εισροή και η εισδοχή, υπάρχουν δύο τρόποι. Ο πρώτος είναι τέρμα τα επιδόματα, γιατί αν δείτε βίντεο που ανεβαίνουν στο Youtube, βλέπω ανθρώπους, νεαρούς σε ηλικία, να δείχνουν 50ευρα και 100ευρα. Όποιος δυστυχισμένος το βλέπει στο Μπαγκλαντές αυτό, είναι βέβαιο… Σου λένε “εκεί δίνουν επιδόματα, θα πάω στην Ελλάδα, θα παίρνω τα επιδόματα και θα τα στέλνω πάλι πίσω. Επίσης, απαγορεύεις την εκροή συναλλάγματος. Δεν θα πηγαίνουν στη Western Union να στέλνουν τα λεφτά που παίρνουν από εδώ, εκεί. Υπάρχουν τρόποι αποτροπής».

Σχετικά με την έντονη διαμάχη που ξέσπασε ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ εξ αφορμής των δηλώσεων μειονοτικών υποψηφίων στην Θράκη, ο κ. Βελόπουλος υποστήριξε ότι «Έχω μία απορία γιατί λέω χάνουν το νόημα οι λέξεις. Τι δουλειά έχει το υπουργείο εξωτερικών με την Θράκη; Είναι εντός της ελληνικής επικράτειας. Είναι μια λαθεμένη τακτική δεκαετιών, όπου προΐσταται το υπουργείο εξωτερικών στα θρακικά ζητήματα της ελληνικής Θράκης. Το δεύτερον, όλοι το ξέρουν ότι χρησιμοποιούν όλα τα κόμματα υποψηφίους, οι οποίοι προέρχονται έμμεσα ή άμεσα κατ’ εντολή του προξενείου. Άρα το πρόβλημα δεν είναι οι υποψήφιοι. Το πρόβλημα είναι το προξενείο. Τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα; Τα κλείνει όλα… Έχει τέσσερα μικρά ανύπαρκτα προξενεία στην Τουρκία. Τα κλείνει όλα, δεν έχουμε ελληνικό πληθυσμό εκεί, μόνο στην Πόλη έχουμε και ζητάμε να φύγει το προξενείο από την Θράκη».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ