Βαρβιτσιώτης στον Realfm 97,8: Η Τουρκία πιέζεται από τις κινήσεις που κάνει η Ελλάδα

Στις σεισμικές έρευνες αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξη στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα.

«Η όξυνση από την Τουρκία και η μετατροπή των ελληνοτουρκικών σε αντικείμενο της προεκλογικής εκστρατείας έχουν δημιουργήσει πολλαπλές δυναμικές. Ο κ. Ερντογάν εκμεταλλεύεται την έντονη ρητορεία του απέναντι στην Ελλάδα με την επανάληψη του «θα έρθουμε ένα βράδυ» και η αντιπολίτευση του λέει δεν είσαι αρκετά τολμηρός. Αυτό είναι εξαιρετικά αντιπαραγωγικό» ανέφερε. Αυτό άλλωστε επισήμανε, όπως είπε, και στους Τούρκους βουλευτές που επισκέφτηκαν την Αθήνα αυτή την βδομάδα, για τις εργασίες της Ειδικής Ομάδας για τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ.

«Η Τουρκία πιέζεται από τις κινήσεις που κάνει η Ελλάδα και πιο πολύ από τις κινήσεις που έχει κάνει στο εξοπλιστικό πεδίο, γι’αυτό και προσπαθεί διαρκώς να προτάξει τις επιτυχίες που έχει στα πλαίσια της αμυντικής βιομηχανίας είτε με τα Bayraktar ή τον Tayfun ή με τα βλήματα αέρος-αέρος. Είναι σαφέστερα υποδεέστερα, αν θέλετε ένα σχόλια, από αυτά που διαθέτει η ελληνική Πολεμική Αεροπορία» τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

«Η Ελλάδα δεν πέφτει στην παγίδα να απαντά διαρκώς σε όλες τις προκλητικές δηλώσεις», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε επίσης ότι η Ελλάδα εξετάζει όλα τα σενάρια με ψύχραιμο τρόπο, ώστε να είναι προετοιμασμένη απέναντι σε κάθε ενδεχόμενο, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην εμβάθυνση των διεθνών στρατηγικών σχέσεων και συμμαχιών, που στέλνουν μήνυμα σταθερότητας στην περιοχή.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για την ακρίβεια, ο κ. Βαρβιτσιώτης σχολίασε ότι ως βουλευτής της Δυτικής Αθήνας, αντιλαμβάνεται ότι αυτό είναι «το υπ’ αριθμόν ένα θέμα» για τους πολίτες. Σημείωσε, όμως, ότι ο τρόπος που η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει την εισαγόμενη πληθωριστική κρίση με στοχευμένα μέτρα (στήριξη στους λογαριασμούς ρεύματος, καλάθι της νοικοκυράς, αύξηση συντάξεων για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια) θα δώσει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη την ψήφο εμπιστοσύνης να συνεχίσει την πορεία προς την οικονομική ανάκαμψη.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ