Τζανακόπουλος στον Realfm 97,8: Πλήρης αποτυχία της κυβέρνησης σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής εξαιρετικά κρίσιμα

“Η διαχείριση που έχει κάνει η κυβέρνηση της τελευταίες εβδομάδες είναι απολύτως αντιφατική και δείχνει μια απίστευτη αμηχανία, αλλά και απουσία σοβαρού σχεδίου για την αναγκαία κατά τα άλλα επανεκκίνηση του τουρισμού. Κανείς δεν αρνείται ότι σε αυτή τη νέα συνθήκη να βρεθεί μια νέα ισορροπία μεταξύ μέτρων προφύλαξης της κοινωνίας από την πανδημία, αλλά και από την άλλη πλευρά, μέτρων για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Σε καμία όμως από τις δύο συνθήκες η κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να παρουσιάσει και να υλοποιήσει ένα συντεταγμένο σχέδιο” δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Το χειρότερο είναι ότι αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση επιδιώκει να ρίξει την ευθύνη για αυτή τη νέα έξαρση της πανδημίας στην δήθεν ατομική ανευθυνότητα των πολιτών. Όμως όταν έρχεται η κυβέρνηση και αίρει απαγορεύσεις και εκείνη εκπέμπει το σήμα για την χαλάρωση των μέτρων πολιτών, το χειρότερο που μπορεί να κάνει είναι να επιρρίπτει τις ευθύνες στους πολίτες” σημείωσε.

“Δεν θέλω να είμαι μάντης κακών ούτε προσδοκώ μια οικονομική κατάρρευση, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ προσδοκά οικονομική κατάρρευση, γι’αυτό κάνει προτάσεις στην κυβέρνηση για να αποτρέψει αυτή την οικονομική και κοινωνική καταστροφή. Όμως το ΔΝΤ χθες σε μια νέα μελέτη, αναθεώρησε την άποψή του για ένα πολύ γρήγορο rebound όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε Ευρώπη και ΗΠΑ” ανέφερε σχετικά με την οικονομία.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να επικαλεστεί ποτέ τις πολιτικές αθλιότητες και τον διωγμό, τον οποίο έχει εξαπολύσει η ΝΔ σε οποιονδήποτε αντιστάθηκε ή αντιστέκεται στο μητσοτακικό καθεστώς και να την αξιοποιήσει αυτή την πολιτική αθλιότητα, τη στρατηγική της έντασης που επιδιώκει η ΝΔ για να ξεριζώσει τον οποιονδήποτε δεν συμφωνεί με την καταστροφική στρατηγική του κ. Μητσοτάκη ως αφορμή ή πρόσχημα για να μην υπάρχει συνεννόηση στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής. Αυτό δεν πρόκειται να το κάνουμε ποτέ” τόνισε.

“Έχουμε μια πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής εξαιρετικά κρίσιμα” πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ