Τζανακόπουλος στον Realfm 97,8: Εγκληματικό αν δεν χρησιμοποιήσει το μαξιλάρι ρευστότητας η κυβέρνηση

“Σε ότι αφορά τα μέτρα πρόληψης, δηλαδή την καραντίνα και την απαγόρευση κυκλοφορίας νομίζω ότι ορθώς επελέγη μια αν θέλετε αυστηρή γραμμή, είναι και αυτός ένας από τους λόγους που η Ελλάδα βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση σε σχέση με γειτονικές χώρες, που βιώνουν τη συγκεκριμένη κρίση με έναν δραματικό τρόπο. Από εκεί και πέρα, το μυαλό το δικό μας βρίσκεται στους γιατρούς, στους νοσηλευτές, που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή. Και νομίζω ότι η κυβέρνηση οφείλει να ακούσει με μεγάλη προσοχή και να ασχοληθεί με σοβαρότητα με τις καταγγελίες και απαιτήσεις που προβάλλει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε σχέση με τα μέτρα προστασίας και με την προετοιμασία του ΕΣΥ, στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η πολύ μεγάλη αυτή κρίση” δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος, στον Realfm 97,8. Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου πρόσθεσε “υπάρχουν πολλά που θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά, δηλαδή βλέπουμε νοσοκομειακούς γιατρούς και νοσηλευτές να μιλούν για σοβαρές ελλείψεις στα νοσοκομεία με υλικά προστασίας. Υπάρχει μια δυσκολία από πλευράς της κυβέρνησης να κάνει μια αναλυτική ενημέρωση για το που βρισκόμαστε σε ότι αφορά αυτό το ζήτημα και από την άλλη πλευρά η στήριξη του ΕΣΥ με μόνο 75 εκατ. ευρώ είναι υπερβολικά μικρή”.

“Δεν είναι επαρκή τα οικονομικά μέτρα. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει μια κυβέρνηση είναι να δράσει προληπτικά και όχι με τη λογική του βλέποντας και κάνοντας, που κάνει η ΝΔ αυτή τη στιγμή” σημείωσε.

“Εμείς έχουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σε ένα πακέτο μέτρων που δεν θα επιβαρύνει το ελληνικό χρέος ούτε κατά 1 ευρώ. Αυτό το υπερόπλο, το μαξιλάρι ρευστότητας, είναι υποχρεωμένη η κυβέρνηση και θα είναι εγκληματικό αν δεν το κάνει, να το χρησιμοποιήσουμε άμεσα” τόνισε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ