Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Με εντολή σας η παρακολούθηση Ανδρουλάκη για να ελέγξετε τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ—Παραιτηθείτε 

“Βολές” κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος στην ομιλία του στη Βουλή είπε ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έδωσε την εντολή για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη.

«Τον κ. Ανδρουλάκη δεν αποφάσισε ούτε ο ανιψιός σας, ούτε ο εκλεκτός σας διοικητής της ΕΥΠ να τον παρακολουθήσει. Εσείς δώσατε την εντολή να τον παρακολουθήσουν. Εσείς, προσωπικά εσείς. Όχι γιατί είναι πράκτορας, ούτε γιατί έχει σχέσεις με Κινέζους, με Αρμενίους και με Ουκρανούς. Μην ευτελίζετε άλλο τον πολιτικό διάλογο και μην κάνετε τα πράγματα χειρότερα, αφήνοντας να σέρνεται αυτή η υποψία εθνικού κινδύνου ή εθνικής μειοδοσίας για τους πολιτικούς σας αντιπάλους.

Τον κ. Ανδρουλάκη δώσατε εσείς εντολή να τον ακούν γιατί μέσα στην αλαζονεία σας, δεν σας έφτανε να είστε αρχηγός του πρώτου κόμματος, θέλατε να ελέγξετε απολύτως τις εξελίξεις και στο τρίτο κόμμα, ώστε να διασφαλίσετε τις πολιτικές εξελίξεις ενόψει του νέου εκλογικού νόμου, της απλής αναλογικής που απαιτεί κυβερνήσεις συνεργασίας. Αυτός είναι ο λόγος και είναι τόσο ποταπός όσο και οι προθέσεις σας. Είναι ο ορισμός της υπονόμευσης της λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στην παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη είπε: «Δεν τον ακούγατε για εθνικούς λόγους, αλλά επειδή ερευνούσε για τη νομοθετική σας πρωτοβουλία για ασυλία σε υψηλόβαθμα στελέχη τραπεζών. Και τα δημοσιεύματα σας οδήγησαν στην παγίδευση του τηλεφώνου του. Όχι μόνο γνωρίζατε, αλλά ήσασταν ο ιθύνων νους αυτής της παρακρατικής λειτουργίας. Η αθλιότητα των μεθόδων σας συνάδει με την αθλιότητα της πολιτικής σας».

«Ακόμη αυτό που είναι ίσως το πιο κρίσιμο, αυτό που θα έλεγα σήμερα απασχολεί τον κάθε δημοκρατικό άνθρωπο και καταργεί το αναγκαίο αίσθημα στοιχειώδους ασφάλειας: ο μέσος πολίτης σήμερα, ο κάθε μικρός επιχειρηματίας ξέρετε τι σκέφτεται; Όταν παρακολουθείτε ένας ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την προεδρία ενός κόμματος και ένας δημοσιογράφος που ερευνά οικονομικά σκάνδαλα τότε ποιος μπορεί να κοιμάται ήσυχος ότι δεν συμβαίνει στον ίδιο; Ο νέος διοικητής της ΕΥΠ όταν ρωτήθηκε στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας για το αν παρακολουθούνται και άλλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι απάντησε a priori κανείς δεν εξαιρείται και σήμερα ήρθατε εδώ και το επιβεβαιώσατε υψώνοντας και τόνο», είπε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Μιλάτε εσείς για παραβίαση κανόνων, έχετε το θράσος; Ακούγατε τους πολιτικούς σας αντιπάλους, δεν ντρέπεστε λίγο; Ντροπή δεν έχετε πάνω σας; Αλλά δεν χρειαζόταν να διαρρεύσει αυτό που είπε ο κ. Δεμίρης, το επανέλαβε σήμερα εδώ ο Πρωθυπουργός. Αυτό μας είπε, ότι κανείς μέσα σε αυτή την αίθουσα δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Ότι όλοι είναι εν δυνάμει στόχοι, συμπολίτευση και αντιπολίτευση».

Ο Αλέξης Τσίπρας λίγο πριν ολοκληρώσει την ομιλία του κάλεσε τον Πρωθυπουργό να παραιτηθεί.

«Η καταληκτήρια σκηνή της αρχαίας τραγωδίας ήταν η έξοδος.  Αυτό ζούμε αυτές τις ημέρες. Την έξοδο του καθεστώτος Μητσοτάκη και την έξοδο από το καθεστώς Μητσοτάκη. Ένα καθεστώς που κόστισε πολύ σε δικαιώματα, ελευθερίες, σε ανθρώπινο πόνο. Η εθνική αντιπροσωπεία καλείται να συμβάλλει στην ομαλή και δημοκρατική έξοδο από αυτό το καθεστώς» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι δεν είναι κανονικότητα αυτό που συμβαίνει. «Αυτό που ζούμε είναι εκτροπή, που δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να αφήσουμε να περάσει έτσι».

«Κύριε Μητσοτάκη πολύ φοβάμαι ότι δεν έχετε πολλές επιλογές, ή μάλλον έχετε δύο επιλογές. Τη δημοκρατική επιλογή που συνεπάγεται αναγνώριση των ευθυνών, παραίτηση και προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία άμεσα, και την καθεστωτική που συνεπάγεται συγκάλυψη, προκλήσεις , τοξικότητα, λάσπη στον ανεμιστήρα, διχασμό, αλλά και κινήσεις πανικού. Σας ενθαρρύνω να πράξετε το πρώτο. Παραιτηθείτε και δώστε τη δυνατότητα στους Έλληνες και στις Ελληνίδες να κρίνουν και να αποφασίσουν», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ