Μητσοτάκης: Υπήρξα και εγώ θύμα συνακροάσεων στο παρελθόν

«Το πρόβλημα είναι διεθνές αλλά έχει και βαρύ παρελθόν στη χώρα μας» είπε στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής για τις παρακολουθήσεις

«Συλλογικά λάθη όλων των κυβερνήσεων πρέπει να βρουν την ώριμη συλλογική τους υπέρβαση τους» συνέχισε ο πρωθυπουργός, για να συμπληρώσει πως «όταν πληροφορήθηκα την νόμιμη επισύνδεση του Νίκου Ανδρουλάκη δεν δίστασα να παραδεχτώ πως ήταν λάθος. Ακολούθησαν οι αλλαγές προσώπων στην ΕΥΠ και την ΓΓ του πρωθυπουργού. Και στη συνέχεια η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την βελτίωση της λειτουργίας της ΕΥΠ, ενώ ανταποκρίθηκα στο αίτημα να έρθει η υπόθεση στην Ολομέλεια, στην επιτροπή διαφάνειας και για σύσταση εξεταστικής επιτροπής».

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ανάρτηση του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου και είπε ότι «Υπήρξα και εγώ θύμα συνακροάσεων στο παρελθόν. Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε ποια παράκεντρα μας άκουγαν τότε με τον κ. Τσίπρα πρωθυπουργό».

Κάλεσε τον κ. Ανδρουλάκη αν πιστεύει ότι η επισύνδεση ήταν παράνομη να προσφύγει στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια.

“Δεν εκπλήσσομαι, σε κάθε εθνική κινητοποίηση ήταν απέναντι μέσα από μια μίζερη, χαιρέκακη και μικροκομματική προσέγγιση” σημείωσε για τον Αλέξη Τσίπρα. “Σε κάθε εθνική κινητοποίηση ήταν απέναντι. Απέναντι στην πανδημία, στο μεταναστευτικό και την θωράκιση των συνόρων, στις εθνικές συμφωνίες για την ενίσχυση της άμυνας της χώρας, στα γενναία μέτρα αναχαίτισης της ενεργειακής κρίσης. Απέναντι τώρα σε κάθε προσπάθεια αναβάθμισης της ΕΥΠ. Έτσι και τώρα κ. Τσίπρα, η ζωή θα διαψεύσει το σενάριο καταστροφολογίας” συμπλήρωσε, επαναλαμβάνοντας ότι μόλις πληροφορήθηκε τι συνέβη με τον κ. Ανδρουλάκη έσπευσε να διαχωρίσει τη θέση του.

“Πάει πολύ εσείς κ. Τσίπρα να με αποκαλείτε αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης. Εσάς κ. Τσίπρα, σας έχουν καταγγείλει 5 πρώην συνεργάτες σας για παρακολουθήσεις” τόνισε. Κοτζιάς, Πανούσης, Βαλαβάνη, Λαφαζάνης και Βαρουφάκης έχουν καταγγείλει υποκλοπές επί ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε και ανέφερε ότι περιμένει με ενδιαφέρον την τοποθέτηση του κ. Βαρουφάκη.

«Εγώ διαχώρισα την θέση μου από τις πρακτικές άλλων εποχών εσείς επιμένετε να κουνάτε το δάχτυλο έχοντας δύο υπουργούς σας στο Ειδικό Δικαστήριο», είπε στη συνέχεια και απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα περιέγραψε: «Πανούσης, Βαλαβάνη, Λαφαζάνης, Κοτζιάς και ένας πέμπτος που είναι παρών, ο κ. Βαρουφάκης…Θα ήθελα κ. Βαρουφάκη να διευκρινίσετε κάτι που είχατε πει σε μια ομιλία σας το 2019 στη Βουλή. Ο κ. Βαρουφάκης είπε πως προσωπικά έχει γνώση ότι επί Ρουμπάτη το σκοτεινό κράτος λειτουργούσε και σε βάρος της τότε κυβέρνησης. Αναμένω την τοποθέτηση σας κ. Βαρουφάκη. Και βέβαια εσείς κ. Τσίπρα δεν ήσασταν ο πρωθυπουργός την περίοδο που υπεκλάπησαν e-mail του αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας τα οποία κατέληξαν στην «Αυγή» μία ημέρα πριν κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες. Δικά σας αυτά τα καμώματα».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ