Τσακαλώτος στον Realfm 97,8: Υπάρχει μια ήττα όταν γίνεται πόλεμος – Η ατάκα για τον Φουκουγιάμα και τον πρωινό καφέ

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μίλησε στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα.

“Το σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι η καταγγελία και σε δεύτερο χρόνο είναι να δούμε πώς η διπλωματία δεν πέτυχε, ποιος φταίει και πώς μπορούμε να βρούμε μια λύση” ανέφερε σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

“Υπάρχει μια ήττα όταν γίνεται πόλεμος. Το πρωί που έπινα τον πρωινό μου καφέ σκεφτόμουν τον Φουκουγιάμα που έγραψε μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης ότι είναι το τέλος της ιστορίας, του πολέμου, θα έχουμε μια διαδικασία τελείως διαφορετική. Και έχουμε πολέμους παντού, πολέμους με αντιπροσώπους, έχουμε στρατάρχες στη Μέση Ανατολή, έχουμε πολλές ήττες τα τελευταία 10 με 15 χρόνια και αυτό είναι λόγω της έλλειψης μεγάλων ηγετών στις μεγάλες χώρες που έχουν όραμα αλλά έχουμε και τις επιπτώσεις μιας οικονομικής πολιτικής που δημιουργεί ανισότητες, ανασφάλειες. Είναι πολλά τα πράγματα που πρέπει να συζητηθούν” σχολίασε.

“Θα πρέπει να εξασφαλιστεί πρώτα η επάρκεια της ενέργειας και μετά να είναι πιο σοβαρή στη ρύθμιση. Εγώ δεν βλέπω γιατί δεν μπορεί να μπει ένα πλαφόν στις ρήτρες αναπροσαρμογής των τιμολογίων. Θα έχουμε ακόμα μεγαλύτερη αύξηση στις τιμές ενέργειας, πρέπει μια κυβέρνηση που καταλαβαίνει πόσο θίγονται τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις να έχει μια πιο ενεργή πολιτική σε αυτό” τόνισε σχετικά με την ακρίβεια.

“Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν με έχει πείσει ότι έχει την έγνοια το βάρος να μην πέσει στους πιο ευάλωτους στην κοινωνία μας” υπογράμμισε o κ. Τσακαλώτος.

Η απάντηση Τσακαλώτου για τον Αλέξη Τσίπρα

Ερωτηθείς για την δήλωση για τον Αλέξη Τσίπρα απάντησε ότι “αυτό που πρέπει να διεκδικήσω εγώ ή να διεκδικήσουν οι πολιτικοί και οι πολίτες είναι ότι μπορείς να κάνεις κριτική χωρίς αυτό να θεωρηθεί ότι κάνεις μέτωπο. Αυτό χρειάζεται και τα στελέχη ενός κόμματος να έχουν την ωριμότητα αλλά και τα ΜΜΕ, δηλαδή αν πει ο Ευκλείδης ότι κάτι δεν μου αρέσει – εγώ ως γνωστόν διαφωνώ με τη θέση του προέδρου για το πώς πρέπει να εκλέγεται ο ίδιος και η κεντρική επιτροπή – αυτό δεν σημαίνει ότι έχω μέτωπο εναντίον του Αλέξη, ότι θέλω να τραβήξω το χαλί κάτω από τα πόδια του, αυτά που γράφονται σε όλα τα ΜΜΕ. Και δεν γίνεται μόνο για μένα. Νομίζω είναι κακό και για τη δημοκρατία μας και για το πόσο πλούσιος μπορεί να είναι ο δημόσιος διάλογος”.

 

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ