Τούρκος αναλυτής «αποκαθηλώνει» το αεροπλανοφόρο TCG Anadolu

Τρόμο προκαλούν τα ελληνικά υποβρύχια στην Άγκυρα. Ο Τούρκος απόστρατος και αναλυτής, Ερντογάν Καρακούς ζήτησε, μιλώντας στο CNN Turk, να προστατευθεί κατάλληλα το αεροπλανοφόρο της Τουρκίας, TCG Anadolu το οποίο όπως λέει δεν είναι και… αεροπλανοφόρο.

Όπως ακούγεται να λέει στο παρακάτω βίντεο, «δεν πρόκειται  για αεροπλανοφόρο. Και επειδή δεν είναι αεροπλανοφόρο, καθώς επιβάλλεται να προστατευτεί, πρέπει οπωσδήποτε να προστατευτεί σε περιοχή όπου θα είναι σαφής η αεροπορική δύναμη της Τουρκίας».

Ο ίδιος εξήγησε ότι: «Αν με ρωτούσατε, το πιο κατάλληλο μέρος γι’ αυτό είναι το Τάσουτζου (σ.σ.: στη νότια Τουρκία, κοντά στην Αττάλεια). Διότι υπάρχει στα ελληνικά ΜΜΕ η δήλωση δύο Ελλήνων στρατηγών: «Ένα τόσο μεγάλο πλοίο εμείς θα το τορπιλίσουμε». Αυτό είναι που είπαν».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, tourkikanea.gr, σε άλλο σημείο της συζήτησης ο Τούρκος αναλυτής αναφέρει για το ίδιο θέμα:

«Πραγματικά πρέπει με κάποιο τρόπο αυτό το πλοίο να προστατευτεί σε τοποθεσία μακριά από τις περιοχές όπου χρησιμοποιούνται ιδιαίτερα τα υποβρύχια. Και κατά τη γνώμη μου, η σωστή περιοχή είναι το Τάσουτζου ή να γίνει ένα νέο λιμάνι στα νότια του Γκαζίπασα».

Οι δηλώσεις του Καρακούς έρχονται σε αντίθεση με τις απειλές του Τούρκου απόστρατου συνταγματάρχη, Τζοσκούν Μπασμπούγ που την Τρίτη ζήτησε «να τρομοκρατήσουμε και να προειδοποιήσουμε την Ελλάδα» με την αποστολή του αεροπλανοφόρου TCG Anadolu στα ανοιχτά της Κρήτης.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ