Στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη Κουτσούμπας και Παπαρήγα – Τα συγκινητικά μηνύματα που άφησαν

Στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη στον Γαλατά Χανίων βρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, λίγο πριν την έναρξη της εξόδιου ακολουθίας στην εκκλησία του χωριού.

Ο κ. Κουτσούμπας και η κ. Παπαρήγα άφησαν μηνύματα στο βιβλίο συλλυπητηρίων.

Την αντιπροσωπεία του Κόμματος υποδέχθηκε ο Σύλλογος Φίλων Μ. Θεοδωράκη και δώρισαν μια έκδοση του Δήμου Χανίων με τίτλο «Ο Μίκης Θεοδωράκης στην Κρήτη» όπου γράφουν η μουσικολόγος Τατιάνα Παπαγεωργίου, ο καθηγητής Πανεπιστημίου Ερατοσθένης Καψωμένος και ο Γιώργος Αγοραστάκης, πρόεδρος του Συλλόγου.

Στο βιβλίο των συλλυπητηρίων έγραψε ο Δ. Κουτσούμπας το εξής μήνυμα: «Σύντροφε Μίκη, δεν σε αποχαιρετούμε γιατί ζεις και θα ζεις στις καρδιές μας, στα τραγούδια μας, στους καθημερινούς αγώνες μας, για να πάρουν “τα όνειρα εκδίκηση”. Η πολιτική διαθήκη σου θα συντροφεύει τη νέα γενιά, τον λαό μας στον αιώνα τον άπαντα».

Μίκης Θεοδωράκης

 

“Αποχαιρετάμε το Μίκη. Βρισκόμαστε εδώ για να υλοποιήσουμε την τελευταία του επιθυμία. Ήδη η σωρός του βρίσκεται στην αγαπημένη του Κρήτη, στη Μητρόπολη.  Θα έρθει εδώ σε λίγο, θα ταφεί στα προγονικά του χώματα. Αυτή ήταν η τελευταία του επιθυμία. Κι εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα, το τραγούδι. Με τα τραγούδια αυτά που μας έμαθε από μικρά παιδιά και θα που τα συνεχίζουν τα παιδιά μας, θα τα συνεχίσουν τα εγγόνια μας. Θα τα τραγουδάει όλη η Ελλάδα κι όλος ο κόσμος” δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

“Μίκη, αν & δεν μπορείς να με δεις & να με ακούσεις, εγώ σου λέω γεια, σαν να σε βλέπω από κοντά, πολύ κοντά όταν ήμουν νεολαίισσα στην ΕΔΑ & τους Λαμπράκηδες” έγραψε η Αλέκα Παπαρήγα.

Μίκης Θεοδωράκης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ