Το Μαξίμου για τον Μητσοτάκη: Απειλεί με απολύσεις σε Δημόσιο και δήμους

Επίθεση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας εξαπολύουν κυβερνητικές πηγές, απαντώντας στα όσα δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 9,89».

Συγκεκριμένα, τον κατηγορούν ότι έχει ατζέντα απολύσεων δημοσίων αλλά και δημοτικών υπαλλήλων.

«Πιστός στις επιταγές των δανειστών, ο κ. Μητσοτάκης, αφού δηλώνει ότι οποιαδήποτε ενέργεια της κυβέρνησης “επιβάλλει συνεννόηση με τους εταίρους”, δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο», σχολιάζουν οι πηγές της κυβέρνησης και συμπληρώνουν: «Ασκεί και κριτική γιατί η κυβέρνηση έδωσε χρήματα στους χαμηλοσυνταξιούχους και όχι σε άλλη κατηγορία πολιτών. Την κολοκυθιά, όμως, ας την παίξει με το επιτελείο του. Η κυβέρνηση έχει σοβαρότερα πράγματα να κάνει…».

Στη συνέχεια, οι ίδιες πηγές απευθύνουν σειρά ερωτημάτων προς τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Αυτά, όμως, γιατί δεν τα είπε στη Βουλή; Για να μην αποκαλυφθούν οι εντολές και η ταύτισή του με τους πιο ακραίους εκ ��ων δανειστών; Γιατί δεν έκανε εποικοδομητικές προτάσεις; Γιατί ψήφισε κατά των χαμηλοσυνταξιούχων και σήμερα, εκ του ασφαλούς, κάνει κριτική;».

Στο θέμα της μείωσης του ευρύτερου δημόσιου τομέα, από την κυβέρνηση υποστηρίζουν ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύεται απέναντι στους ακραίους-μήπως και τον… προωθήσουν, αλλά ματαιοπονεί- με χιλιάδες απολύσεις σε Δημόσιο και δήμους!». Και προς επίρρωσιν αυτού, παραθέτουν τη φράση του προέδρου της ΝΔ από τη ραδιοφωνική συνέντευξη που έδωσε. «Στη ΔΕΘ μίλησα (σσ ο Κυριάκος Μητσοτάκης) για κόψιμο δαπανών. Υπάρχει λίπος στο κράτος», δήλωσε, κάτι που ισοδυναμεί με «προαναγγελία χιλιάδων απολύσεων στο Δημόσιο, το λίπος είναι προφανώς οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι. Αυτός είναι ο σεβασμός του σε όσους με κόπο βγάζουν τίμια το ψωμί τους…», κατηγορούν τον κ. Μητσοτάκη οι κυβερνητικές πηγές.

«Δεν αρκείται, όμως, στο Δημόσιο -όπου έχει τεχνογνωσία στις απολύσεις ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Δίνει τα διαπιστευτήριά του ως άνθρωπος των απολύσεων και της ανεργίας και για τους δήμους. Απειλεί με απολύσεις, όχι μόνο όλους τους συμβασιούχους, αλλά και τους μόνιμους υπαλλήλους των δήμων», υποστηρίζουν από την κυβέρνηση και παραθέτουν, και εδώ, τη φράση του προέδρου της ΝΔ «η κυβέρνηση έδωσε κυρίως σε δημάρχους, τη δυνατότητα να αποδέχονται δικαστικές αποφάσεις που τακτοποιούν και μονιμοποιούν από την πίσω πόρτα συμβασιούχους» και το κυβερνητικό σχόλιο, «όλους αυτούς τους δημοτικούς υπαλλήλους απειλεί με ανεργία ο κ. Μητσοτάκης… Ας μάθει, όμως, επιτέλους να σέβεται το ψωμί του μεροκαματιάρη, χρονιάρες μέρες. Όλα έχουν ένα όριο. Έλεος…».

Οι κυβερνητικές πηγές απαντούν και στην αναφορά του κ. Μητσοτάκη ότι «η επιστολή Τσακαλώτου ήταν κατάπτυστη»: «Μετά τα όσα ο ίδιος υποστηρίζει στην ίδια συνέντευξη, είναι αδύνατον να αντιμετωπιστεί με πολιτικούς όρους. Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά…».

 

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης

Μητσοτάκης: Κατάπτυστη η επιστολή Τσακαλώτου

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ