Το “γαλάζιο” δείπνο για την διαδοχή

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Η διαδικασία για την εκλογή νέου προέδρου στη ΝΔ ξεκίνησε επίσημα από σήμερα με το άνοιγμα του καταλόγου για την υποβολή υποψηφιοτήτων η οποία θα ολοκληρωθεί την επόμενη Παρασκευή. Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης επέστρεψε από τις Βρυξέλλες και αναμένεται να ανακοινώσει την τελική του απόφαση.

Ο ίδιος παρά τις πιέσεις που δέχεται από βουλευτές και στελέχη του κόμματος δείχνει να επιμένει στην αρχική αρνητική του θέση, ωστόσο σημαντικό ρόλο αναμένεται να παίξει η συνάντηση που θα έχει με τον Κώστα Καραμανλή η οποία αναβλήθηκε λόγω της διαρροής που υπήρξε στα ΜΜΕ καθώς και οι δύο θέλουν να συζητήσουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Την ίδια ώρα έντονες είναι οι ζυμώσεις μεταξύ στελεχών και βουλευτών. Χθες το βράδυ σε γνωστό εστιατόριο στην πλατεία Κολωνακίου βρέθηκαν τρεις «γαλάζιες» παρέες όπου στην συνέχεια ενώθηκαν καθώς στο επίκεντρο ήταν οι εσωκομματικές διαδικασίες στη ΝΔ. Ανάμεσα τους ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Σταύρος Δήμας, ο Κώστας Τασούλας, ο Κώστας Γκιουλέκας , ο Αλέξανδρος Δερμιντζόπουλος, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Ευάγγελος Αντώναρος, η Μαρία Σπυράκη, ο Χρήστος Κέλλας, η Ζέτα Μακρή κ.α.

Όλοι τάχθηκαν υπέρ της υποψηφιότητας του Ευάγγελου Μεϊμαράκη. Μάλιστα η Ντόρα Μπακογιάννη στην συζήτηση φέρεται να είπε πως δεν θα είναι υποψήφια στην περίπτωση που ο προσωρινός πρόεδρος του κόμματος διεκδικήσει την ηγεσία, σε αντίθετη περίπτωση, όμως, άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Ωστόσο ο προβληματισμός για την επόμενη μέρα στην παράταξη ήταν έκδηλος καθώς δεν είναι βέβαιο ακόμα αν ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα τεθεί απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη που έχει ξεκινήσει ήδη τον προεκλογικό του αγώνα. Εάν τελικά ο πρόεδρος του κόμματος επιμείνει στην αρχική του άποψη τότε υπολογίζεται πως ο αριθμός των υποψηφίων θα είναι διψήφιος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στο Mega τόνισε πως θέτει υποψηφιότητα επειδή θεωρεί πως πρέπει να αλλάξουν πάρα πολλά στη Νέα Δημοκρατία και επειδή πιστεύει πως έχει το σχέδιο και τη θέληση να τα πραγματοποιήσει. Παράλληλα, υποστήριξε ότι δεν είναι ικανοποιημένος από το εκλογικό αποτέλεσμα, παρότι όπως υπογράμμισε η ΝΔ συγκράτησε δυνάμεις, σημειώνοντας ότι «μπορούμε να πάμε πολύ καλύτερα στο μέλλον αρκεί να προτάξουμε ένα σχέδιο για το πώς θα αλλάξουμε τη ΝΔ».

Αναφερόμενος στη διαδικασία εκλογής, επανέλαβε τη διαφωνία του με τη θέση που έχει εκφράσει ο Ευαγγέλος Μεϊμαράκης, και τάχθηκε υπέρ της ανοιχτής διαδικασίας: «Εγώ θέλω οι πολίτες να συμμετέχουν στη διαδικασία γιατί η ΝΔ δεν θα αλλάξει από πάνω προς τα κάτω» είπε.

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Δεν συμφωνούμε σε όλα με την Ντόρα – Ρωτήστε την αν με στηρίζει – ΒΙΝΤΕΟ

Η απάντηση του Βαρουφάκη στις δηλώσεις Μοσκοβισί

Παπαδημούλης: Ο Ντάισελμπλουμ προτιμά τη συζήτηση πίσω από τις κλειστές πόρτες…

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ