Τι είπε ο Αυγενάκης για την αντικατάσταση δύο μελών της ΕΕΑ

Δεν προβλεπόταν από τον νόμο η σύμφωνη γνώμη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μορφωτικών για τον ορισμό μελών στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ), υποστήριξε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, απαντώντας στους βουλευτές της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων στο πλαίσιο συνεδρίασης για την επεξεργασία αθλητικής συμφωνίας Ελλάδας-Ιαπωνίας.

«Δεν προβλεπόταν από τη διαδικασία, από τον νόμο, η σύμφωνη γνώμη της (Κοινοβουλευτικής) Επιτροπής αυτής για τον ορισμό μελών στην επιτροπή αδειοδότησης. Ο νόμος είναι σαφής. Δεν έχει συσταθεί με ΠΔ του ΝΠΔΔ, που είχε προβλέψει ο νόμος Βασιλειάδη, και μέχρι τότε εξακολουθεί να ισχύει όσα είχε ορίσει το άρθρο 77 του ν 2725/1999», τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

«Να είστε βέβαιοι ότι εάν είχαμε κάνει λάθος θα το παραδεχόμασταν και θα κάναμε τα πάντα να επανέλθει ο σεβασμός και η τήρηση των κανόνων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αυγενάκης.

Νωρίτερα, ήρθε αντιμέτωπος με τα σφοδρά πυρά της αντιπολίτευσης αναφορικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα με την πολυϊδιοκτησία στο ποδόσφαιρο. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα εκτίμησε ότι εφόσον υποβιβαστούν ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη, πλέον, δεν υπάρχει πρωτάθλημα. «Κλέβετε μια θέση από μια ομάδα που την κέρδισε με τον ιδρώτα της στο γήπεδο», τόνισε η κ. Μάλαμα.

Σύμφωνα, μάλιστα, με την κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, υπήρξε σαφής παραβίαση του αυτοδιοίκητου του ελληνικού ποδοσφαίρου και υπονόμευση του πρωταθλήματος, ενώ ζήτησε να μάθει γιατί τα δύο νέα μέλη της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν ήρθαν προς ακρόαση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, καθώς, όπως είπε, απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της για τον διορισμό τους.

Από το Κίνημα Αλλαγής, ο Δ. Κωνσταντόπουλος επισήμανε ότι δεν χρειάζονται εκπτώσεις στη νομοθεσία χάριν σκοπιμοτήτων και πως η κοινωνία απαιτεί νομιμότητα και διαφάνεια και όχι «δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Ο Μ. Συντυχάκης από το ΚΚΕ σημείωσε ότι οι εξελίξεις στο ποδόσφαιρο αναδύουν τη σήψη και τη διαπλοκή που υπάρχει στον χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού.

Ο Κ. Μπούμπας από την Ελληνική Λύση υποστήριξε ότι με τους χειρισμούς της η κυβέρνηση πυροδότησε το κλίμα.

Τέλος, η βουλευτής του ΜέΡΑ25 Σοφία Σακοράφα ζήτησε να γίνει μία εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για τον ελληνικό αθλητισμό.Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ