“Πόλεμος” μετά την εισήγηση της ΕΕΑ για ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης με ψήφους 3-2.

Με την εισήγηση ανακαλείται το πιστοποιητικό συμμετοχής του Δικεφάλου του Βορρά για πολυιδιοκτησία και της Ξάνθης για το μετοχολόγιο, ενώ διαβιβάζει την απόφαση ως «Έκθεση» στο αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο για την επιβολή της προβλεπόμενης ποινής. Παράλληλα στους δύο συλλόγους επιβλήθηκαν βαριά πρόστιμα.

Η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε μετά την λήξη του αγώνα στην Τούμπα, η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με αφορμή την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για αποβολή της ομάδας από το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:“Η εισήγηση της ΕΕΑ είναι ένα μνημείο υποδούλωσης των -υποτίθεται- λειτουργών της στις εντολές του πολιτικού της προϊσταμένου.

Ο κ. Αυγενάκης αποδείχθηκε εντολοδόχος του γραφείου τύπου του Ολυμπιακού στήνοντας μια υπόθεση που ως μόνο στόχο είχε την κηλίδωση της ιστορίας του ΠΑΟΚ. Της ομάδας που έβαλε τέλος οριστικά στην ασυδοσία του Ολυμπιακού.

Από σήμερα σηκώνουμε το γάντι που έριξε ο Λευτέρης Αυγενάκης και απαιτούμε από τον Πρωθυπουργό την άμεση απομάκρυνσή του. Είναι επικίνδυνος για τον αθλητισμό, την συνοχή της χώρας και επίορκος.

Η φούσκα, που έστησε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, θα σκάσει στο δικό τους πρόσωπο. Να μην ξεχνάνε ότι προσπάθησαν αρκετές φορές να εξοντώσουν τον ΠΑΟΚ και σε κάθε τους απόπειρα βρέθηκαν οι ίδιοι πιο βαθιά χωμένοι στο βούρκο.

Σύντομα το όνειρό σας να δείτε τον ΠΑΟΚ στο έδαφος θα γίνει εφιάλτης!”.

Η πρώτη αντίδραση της Ξάνθης

Την άποψη ότι δεν θα «περάσει η γνωμοδότηση» της ΕΕΑ για τον υποβιβασμό της Ξάνθης εξέφρασε ο Αριστείδης Πιαλόγλου σε ομιλία του στο πλαίσιο της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ομάδας.

«Δεν θα περάσει αυτή η γνωμοδότηση. Ευτυχώς που είναι γνωμοδότηση και όχι απόφαση. Φανταστείτε να αποφάσιζαν αυτοί οι άνθρωποι, θα χώριζαν την Ελλάδα στα δύο», ήταν κάποια από τα λόγια του προέδρου της ακριτικής ομάδας για το πόρισμα.

Αυγενάκης: Κανένας υποβιβασμός χωρίς απόλυτη τεκμηρίωση

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τοποθετήθηκε σχετικά με τη «βόμβα» που «πυροδότησε» η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία εισηγήθηκε τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης με ψήφους 3-2.

«Η κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου και την κρίση της επιτροπής επαγγελματικού αθλητισμού. Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν είναι δυνατόν να επιβάλλεται η πλέον επαχθής ποινή του υποβιβασμού σε ιστορικές ομάδες χωρίς να υπάρχει απόλυτη τεκμηρίωση», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ“Η σημερινή οριακή απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ), σε μια περίοδο υπέρμετρης έντασης και βίας στους αθλητικούς χώρους, έρχεται να διχάσει και να τραυματίσει ακόμα περισσότερο το ελληνικό ποδόσφαιρο”, υπογραμμίζει σε δήλωσή του για το πόρισμα της ΕΕΑ, ο αναπληρωτής τομεάρχης για θέματα Αθλητισμούς της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς και προσθέτει:

“Καθοριστική στο διχαστικό αυτό κλίμα ήταν η παρέμβαση του υφυπουργού αθλητισμού με την αντικατάσταση μελών της επιτροπής μεσούσης της διαδικασίας. Μια παρέμβαση που δικαιολογημένα γεννά αμφιβολίες και υποψίες και θα πυροδοτήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στον ελληνικό αθλητισμό”.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η Ελληνική Λύση, στην οποία αναφέρει:

“Είναι ντροπή για τη ΝΔ και τον Υπουργό της πρώτα να αλλάζει την Επιτροπή και δύο ημέρες πριν την εκδίκαση της υπόθεσης -με μέλη που ο ίδιος επέλεξε- ουσιαστικά να χαρακτηρίζει “μη επιστημονική” και “μη τεκμηριωμένη” την απόφαση της Επιτροπής.Σε αυτή την περίπτωση είτε ο Υπουργός είναι ανίκανος είτε η Επιτροπή που επέλεξε. Και στις δύο περιπτώσεις πάντως μοναδική επιλογήείναι η παραίτηση του Υπουργού!

Σε σοβαρά θέματα δεν πρέπει να λαμβάνονται α-σόβαρες αποφάσεις. Γιατί τότε θα μιλάμε για α-σόβαρη και…επικίνδυνη κυβέρνηση”.

«Επίθεση» Ζαγοράκη σε Αυγενάκη: «Δεν μπορώ να συνευρίσκομαι στην ίδια πολιτική στέγη»Ο Θοδωρής Ζαγοράκης πήρε και επίσημα θέση μετά την εισήγηση της ΕΕΑ, κάνοντας σαφές πως: «…εάν ο ΠΑΟΚ δεν δικαιωθεί, εγώ δεν μπορώ να συνευρίσκομαι στην ίδια πολιτική στέγη με όλους αυτούς που βάλλουν καθ΄ υπόδειξη τρίτων εναντίον του ΠΑΟΚ και του ίδιου του ελληνικού ποδοσφαίρου».Αναλυτικά τα όσα αναφέρει στην ανακοίνωσή του:Η σημερινή εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι εξοργιστική, καταδικαστέα και πρωτοφανής στα αθλητικά χρονικά. Αποτελεί προϊόν σκοπιμοτήτων που εξυπηρετούν συγκεκριμένες ΠΑΕ και αδικούν κατάφωρα τόσο τον ΠΑΟΚ όσο και το ελληνικό ποδόσφαιρο.Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το πόρισμα της Επιτροπής είναι νομικά αβάσιμο. Δυστυχώς και ίδια η σύνθεση της Επιτροπής εγείρει σοβαρά ηθικά ερωτήματα για την όλη διαδικασία.

Η κατάσταση που διαμορφώθηκε το τελευταίο διάστημα υποτιμά τη νοημοσύνη των Ελλήνων φιλάθλων και εξευτελίζει όσους υπηρετήσαμε το ελληνικό ποδόσφαιρο.Επειδή δεν έχω μάθει στη ζωή μου να μασάω τα λόγια μου και να κρύβομαι, δηλώνω ευθαρσώς:Το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία. Υπαίτιοι για τη σημερινή κατάσταση που διαμορφώθηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι αυτοί που όρισαν την συγκεκριμένη Επιτροπή.Το μείζον αυτή τη στιγμή είναι να σταματήσει άμεσα η συγκεκριμένη φαρσοκωμωδία. Εάν αυτό δεν γίνει, εάν ο ΠΑΟΚ δεν δικαιωθεί, εγώ δεν μπορώ να συνευρίσκομαι στην ίδια πολιτική στέγη με όλους αυτούς που βάλλουν καθ΄ υπόδειξη τρίτων εναντίον του ΠΑΟΚ και του ίδιου του ελληνικού ποδοσφαίρου.Δεσμεύομαι ότι θα δώσω τον αγώνα μου με όλες τις δυνάμεις που έχω για την δικαίωση του ΠΑΟΚ, απ’ όπου και όπου χρειαστεί.Θ. ΖαγοράκηςΤι αναφέρει στην ανακοίνωση του ο ΟλυμπιακόςΟ Ολυμπιακός πήρε την… σκυτάλη των ανακοινώσεων και σε σκληρό ύφος βάλλει κατά του Ιβάν Σαββίδη τονίζοντας πως «με χρήματα αγοράζει ομάδες της Σούπερ Λίγκας, με αυτό τον τρόπο παίρνει πρωτάθλημα και παίζει φιλικά μαζί τους».

Aναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ολυμπιακός αναφέρει:

«Αυτός που κηλιδώνει την ιστορία του ΠΑΟΚ και τον έχει φέρει σε αυτή την τραγική θέση λέγεται Ιβάν Σαββίδης. Ο πραγματικός ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ δεν έχει αντιληφθεί ότι οι πρακτικές που ακολούθησε και ακολουθεί στην επιχειρηματική του διαδρομή, γνωστές σε όλους, δεν είναι δυνατό να εφαρμοστούν στην Ελλάδα μόνο και μόνο γιατί έγινε ιδιοκτήτης του ιστορικού ΠΑΟΚ.

Ο κ. Σαββίδης πιστεύει ότι με χρήματα μπορεί να αγοράζει ΠΑΕ της Super League και με αυτό τον τρόπο να κερδίζει το πρωτάθλημα, παίζοντας φιλικά παιχνίδια μαζί τους… (όπως γίνεται με την Ξάνθη) και απαιτεί ενώ αυτό τιμωρείται για τους άλλους ιδιοκτήτες με υποβιβασμό, αυτός να παραμένει ατιμώρητος.

Εκφράζουμε τη λύπη μας γιατί ο Υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Αυγενάκης για λογαριασμό της κυβέρνησης, φοβούμενος το δήθεν πολιτικό κόστος από τις αστείες απειλές και εκβιασμούς των μέσων και των ανθρώπων του Ιβάν Σαββίδη, ζήτησε ουσιαστικά από τους Έλληνες δικαστές να μην εφαρμόσουν το νόμο, μεταβαλλόμενος ο ίδιος σε δικαστή, επιχειρώντας να ακυρώσει τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών της αρμόδιας Επιτροπής (4-1), χωρίς να γνωρίζει τα στοιχεία που αποδεικνύουν με απόλυτο τρόπο την ενοχή του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης.

Ελπίζουμε η Κυβέρνηση και οι αρμόδιοι φορείς να αφήσουν τη δικαιοσύνη να κάνει με νηφαλιότητα τη δουλειά της, χωρίς παρεμβάσεις στο έργο της και λαμβάνοντας υπόψη της όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν την πολυϊδιοκτησία και την παράνομη συμπεριφορά του Ιβάν Σαββίδη και των συνενόχων του».

Η δήλωση του δημάρχου ΘεσσαλονίκηςΟ Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κώνσταντίνος Ζέρβας, πήρε επίσημη θέση για την εισήγηση της ΕΕΑ για τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει:

Το πλήγμα δεν είναι μόνο κατά του ΠΑΟΚ. Κατά της ομάδας που κατακτά τίτλους και πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια.

Κατά του ελληνικού ποδοσφαίρου που πασχίζει να βρει τη χαμένη αξιοπιστία του. Το πλήγμα είναι και κατά της πόλης που αρχίζει να νιώθει περηφάνια και αυτοπεποίθηση.

Η διαφορά σήμερα είναι ότι η οικογένεια του ΠΑΟΚ είναι δυνατή, η Θεσσαλονίκη μετράει επιτυχίες και το χαίρεται!

Εύχομαι οι όποιες σκέψεις και μεθοδεύσεις που θα επιχειρήσουν να πλήξουν τον ΠΑΟΚ, αλλά και κάθε ομάδα της πόλης μου, να ακυρωθούν χωρίς δεύτερη σκέψη.

Οι τίτλοι κερδίζονται στο γήπεδο με αγωνιστική υπεροχή και αξία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ