Θράκη: Βοήθεια από τον στρατό στους μαθητές των σχολείων των ορεινών περιοχών

Οι μαθητές των σχολείων της Θράκης είδαν για ακόμη μία φορά δίπλα τους τον Ελληνικό Στρατό να τους προσφέρει σημαντική βοήθεια.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Ο Στρατός Ξηράς έχει αναπτύξει εδώ και χρόνια στην Θράκη μία ιδιαίτερη σχέση με τους κατοίκους κυρίως των ορεινών περιοχών και δη με τους μικρούς μαθητές.

Το Δ’ Σώμα Στρατού, στις περιοχές αυτές, λειτουργεί ως φύλακας άγγελος των κατοίκων, αφού τον χειμώνα αναλαμβάνει συνεχείς δράσεις, όπως διάνοιξη δρόμων που έχουν αποκλειστεί, ακόμη και την προμήθεια ξύλων σε άπορες οικογένειες.

Οι περιπτώσεις που έχουν να διηγηθούν τόσο καθηγητές όσο γονείς και μαθητές για την βοήθεια που προσέφερε ο Στρατός τα τελευταία χρόνια, παρακάμπτοντας τις γραφειοκρατικές διαδικασίες της κεντρικής διοίκησης κι ενεργώντας με αστραπιαία ταχύτητα, είναι αμέτρητες.

Πρόσφατα, υπό την αιγίδα του ΓΕΕΘΑ και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο της κοινωνικής του δράσης και του έμπρακτου ενδιαφέροντός του για την τοπική κοινωνία, προσέφερε δώρα σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια της Θράκης.

Η δράση υλοποιήθηκε σε συνολικά 42 σχολικές μονάδες, στις Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, στις οποίες προσφέρθηκαν φορητοί Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές, προβολικά μηχανήματα, διαδραστικοί πίνακες κι εκτυπωτές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ