Η τριήμερη περιοδεία Χαρδαλιά στη Θράκη – Τι είδε στα σύνορα του Έβρου – ΒΙΝΤΕΟ

Την πρώτη του τριήμερη περιοδεία ως υφυπουργός Εθνικής Άμυνας πραγματοποίησε ο Νίκος Χαρδαλιάς επισκεπτόμενος του σχηματισμούς της Θράκης και τα φυλάκια στον Έβρο

Του Χρήστου Μαζανίτη

Ολοκληρώθηκε η τριήμερη εξόρμηση στην Θράκη του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Χαρδαλιά, επισκεπτόμενος μία – μία τις μονάδες ευθύνης του Δ’ Σώματος Στρατού, συνοδευόμενος από τον Διοικητή, Αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη.

Μετά την Ξάνθη το Σάββατο, τελευταία ημέρα της τριήμερης παραμονής του στη Θράκη, επισκέφθηκε Μονάδες και Επιτηρητικά Φυλάκια (ΕΦ) του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, πάντα συνοδεία του Διοικητή Δ’ΣΣ.

Ο κ. Χαρδαλιάς κινήθηκε κατά μήκος της ελληνοτουρκικής συνοριακής γραμμής και επισκέφθηκε τα ΕΦ «Μαρασίων», «1», «Μαύρου Όγκου», «Πετάλου» και «Κήπων», όπου μεταξύ άλλων ενημερώθηκε για τις ενέργειες, τις διαδικασίες και τα μέσα επιτήρησης των συνόρων μας.

Επίσης, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε τη συνοριακή γέφυρα των Κήπων, επιθεώρησε τα μέσα φύλαξης και επιτήρησης του αποτρεπτικού εμποδίου (φράχτης) στην περιοχή του ΕΦ «Πετάλου», ενώ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο ΕΦ «Μαύρου Όγκου», συνομίλησε με το εποχούμενο περίπολο των βορείων συνόρων, μέσω κρυπτασφαλισμένης επικοινωνίας.

Στο πλαίσιο των επισκέψεων, μετέβη επίσης, στις έδρες της 1ης Μοίρας Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης (ΜΣΕΠ) και του 219 Κινητού Χειρουργικού Νοσοκομείου Εκστρατείας (ΚΙΧΝΕ).

Κατά τις επισκέψεις, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ενημερώθηκε από τις Διοικήσεις των Μονάδων και του 219 ΚΙΧΝΕ για την αποστολή, το έργο και τις δραστηριότητες τους, καθώς επίσης περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις τους. Συνομίλησε και αντάλλαξε ευχές, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, με το στρατιωτικό και το πολιτικό προσωπικό, τους νοσηλευόμενους στο 219 ΚΙΧΝΕ, καθώς και με τους συνοδούς τους.

Τέλος, ο κ. Χαρδαλιάς πραγματοποίησε κοινή συνάντηση στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Διδυμοτείχου με τους Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνό, Δημάρχους Διδυμοτείχου κ. Ρωμύλο Χατζηγιαννόγλου και Ορεστιάδας κ. Βασίλειο Μαυρίδη και τον Διευθυντή Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας Αστυνομικό Διευθυντή Χαράλαμπο Ελευθεριάδη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ