Θεοχαρόπουλος: Η σημερινή διαδικασία τύπου “Big brother” δεν τιμά κανέναν

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Γιώργου Ψάλτη για όλα τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας.

Η σημερινή διαδικασία τύπου “Big brother” δεν τιμά κανέναν. Έπρεπε να μπει τάξη σε ένα άναρχο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως στην ψηφιακή εποχή μιλάμε μόνο για 4 άδειες», είπε χαρακτηριστικά σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες και συνέχισε:

«Όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις, θα έπρεπε να μπουν στην διαδικασία, με την κρατική εποπτεία, όχι τον σφιχτό εναγκαλισμό, για να μην υπάρχει χειραγώγηση της ενημέρωσης και στην πορεία θα φανεί πόσοι μπορούν να αντέξουν. Αυτό που έπρεπε να γίνει είναι να υπάρχουν και άλλα κριτήρια εκτός των χρημάτων και όσοι τα πληρούσαν να συμμετείχαν».

Σε σχετική ερώτηση για το επιχείρημα της κυβέρνησης περί περιορισμένης διαφημιστικής πίτας, ο κ. Θεοχαρόπουλος απάντησε:

«Δεν αληθεύει το επιχείρημα. Η άποψη ότι η διαφημιστική πίτα είναι συγκεκριμένη και αρκεί μόνο για τέσσερις δεν ισχύει γιατί τότε το ίδιο θα έπρεπε να κάνουμε για τις εφημερίδες και τα ραδιόφωνα. Και ποιος μας διαβεβαιώνει ότι αυτό το ποσό δεν θα καλύπτεται από έναν έτσι όπως διαμορφώνεται η αγορά;».

Ακόμα, ο κ. Θεοχαρόπουλος, αναφέρθηκε στον ΕΝΦΙΑ λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Ο ΕΝΦΙΑ είναι μια από τις μεγαλύτερες αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν μιλούσαμε για αντικατάστασή του με ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα και μια φορολογική μεταρρύθμιση με προοδευτικές κλίμακες, που θα έδινε περίπου τα ίδια έσοδα, ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον γνωστό λαϊκισμό του, μιλούσε για πλήρη κατάργηση. Οι αυταπάτες οδήγησαν στην πλήρη υιοθέτηση και χειροτέρευση του ΕΝΦΙΑ, επειδή ποτέ δεν έψαξαν τρόπο αντικατάστασης. Η λύση είναι να προχωρήσουμε σε μια συνολική μεταρρύθμιση, με προοδευτικές κλίμακες, με σταθερό φορολογικό σύστημα, καθώς πέραν του άδικου είναι και μη σταθερό το σύστημα, γεγονός που οδηγεί στο πάγωμα της αγοράς, σε ένα φαύλο κύκλο».

Διαβάστε επίσης:

Γεροβασίλη: Υπάρχει πολιτικό ζήτημα με τη στάση της ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες

Τηλεοπτικές άδειες: Ασθενοφόρο μετέφερε μέλος της επιτροπής – ΒΙΝΤΕΟ

Παππάς: Η ΝΔ οφείλει να αλλάξει θέση σήμερα και να αναγνωρίσει τον διαγωνισμό – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ