Τεστ για τις ευρωπαϊκές αξίες η μεταναστευτική κρίση λέει ο Αβραμόπουλος

«Ιταλία και Ελλάδα υπόκεινται σε μεγάλη πίεση και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις το έχουν κατανοήσει» δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, στο ραδιόφωνο της Rai.

Πρόσθεσε ότι οι δύο χώρες «πρέπει να τύχουν υποστήριξης από τη στιγμή που, σύμφωνα με τις προβλέψεις, τους επόμενους μήνες η μεταναστευτική πίεση αναμένεται να αυξηθεί».

«Οι δύο χώρες, όμως, έχουν και μία υποχρέωση: Να καταστήσουν λειτουργικά τα hotspots, τα οποία πρέπει να ανοίξουν το γρηγορότερο δυνατό. Κάτι για το οποίο γνωρίζουμε ότι καταβάλλουν συνεχείς προσπάθειες, τόσο η Ελλάδα, όσο και η Ιταλία» τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος επεσήμανε ότι «η μεταναστευτική κρίση αποτελεί, περισσότερο από κάθε τι άλλο, ένα τεστ για τις ευρωπαϊκές αξίες». 

«Η Συνθήκη του Σένγκεν διαθέτει κανόνες που λειτουργούν προληπτικά σε καταστάσεις κρίσης και μπορούν να την προστατέψουν» σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος. 

Πρόσθεσε ότι «κάποιες χώρες μέλη υιοθέτησαν και πάλι ελέγχους στα σύνορά τους, κάτι που επιτρέπεται μόνον ως προσωρινή λύση, υπό πραγματικά εξαιρετικές συνθήκες» επισημαίνοντας ότι «η ταυτοποίηση, καταγραφή των μεταναστών και προσφύγων, όσο και τα τεστ ασφάλειας είναι, πάντως, ιδιαίτερα σημαντικά».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Μπακογιάννη: Ο Καμμένος μου είπε ότι δεν υπάρχει διαχειριστική αρχή για το προσφυγικό

Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση έχει αλλεργία στις επενδύσεις και… στη διακυβέρνηση

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ