ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο μετά την «ψήφο» Σακελλαρίδη – Η «υποδοχή» του Αλέξη Τσίπρα

Εντύπωση αλλά και χαμόγελα προκάλεσε στην Κουμουνδούρου η δήλωση στήριξης στον ΣΥΡΙΖΑ από τον άλλοτε στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Αλέξης Τσίπρας: «Μόνο με την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αποτραπεί η ορμπανοποίηση της πολιτικής ζωής»

Με μακροσκελή ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης δήλωσε ότι θα ψηφίσει και θα στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της Κυριακής. Μάλιστα υιοθέτησε το προεκλογικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ ότι σε αυτές τις εκλογές θα πρέπει να αποτραπεί το σενάριο μίας παντοδυναμίας της ΝΔ.

«Όπως φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις, αλλά και από την στοιχειώδη λογική, οι συσχετισμοί δύσκολα θα αλλάξουν. Η Νέα Δημοκρατία θα εξασφαλίσει μία άνετη αυτοδυναμία, ικανή να την καταστήσει παντοδύναμη την επόμενη τετραετία. Με δεδομένο τον καθεστωτικό τρόπο που κυβέρνησε την προηγούμενη περίοδο, δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες για το τί θα ακολουθήσει, πώς θα πορευτεί και πως θα ασκήσει το κυβερνητικό προνόμιο», σημείωσε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Τσίπρας: «Να βάλουμε φραγμό σε μια ασύδοτη Δεξιά διακυβέρνηση» – Η αναφορά στον Σακελλαρίδη

Μάλιστα ξεκαθάρισε ότι δεν επιζητεί ρόλο στον ΣΥΡΙΖΑ και εξήγησε τον λόγο που στηρίζει και πάλι το κόμμα. «Όχι δεν άλλαξε ο ΣΥΡΙΖΑ και ξαφνικά με κινητοποιεί. Ούτε είναι μία συναισθηματική έξαρση για τον κύκλο που κλείνει και άνοιξε το 2012. Είναι η ανάγνωση της συγκυρίας που διαμορφώθηκε τόσο εκκωφαντικά στις 21 Μαϊου που -σε τελείως προσωπικό και υποκειμενικό επίπεδο- με κάνει να θέλω να μοιραστώ αυτή την επιλογή μου», τόνισε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Η θετική αναφορά του Αλέξη Τσίπρα

Εκλογές 2023 – Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης έχει ως οδηγό τον διαβόητο Ηγεμόνα του Μακιαβέλλι

Όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας ενημερώθηκε για την κίνηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη φέρεται να την σχολίασε θετικά. Μάλιστα σε δήλωση που ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνει αναφορά ονομαστικά στον πρώην στενό συνεργάτη του. «Αυτή τη μάχη πρέπει και θα τη δώσουμε όλοι μαζί! Η σημερινή δημόσια στήριξη του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αποτυπώνει ανάγλυφα την ανάγκη για ανατροπή του συσχετισμού των εκλογών του Μαΐου. Και αναδεικνύει τον κίνδυνο μιας ανεξέλεγκτης Δεξιάς την επόμενη των εκλογών», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τσίπρας υποδέχτηκε θερμά σε ανάρτηση του την υποστήριξη του κ. Σακελλαρίδη, αναφέροντας πως «η σημερινή δημόσια στήριξη του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αποτυπώνει ανάγλυφα την ανάγκη για ανατροπή του συσχετισμού των εκλογών του Μαΐου».

Θερμό το κλίμα από προβεβλημένα στελέχη

Με θετικό τρόπο υποδέχθηκαν προβεβλημένα στελέχη αλλά και ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ την δημόσια τοποθέτηση στήριξης του Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης ανέβασε στον λογαριασμό του στο twitter ολόκληρη την δήλωση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Το ίδιο έπραξε και ο Γιάννης Ραγκούσης που σχολίασε στην ανάρτηση: «Άξιο λόγου…».

Η παρασκηνιακή συζήτηση

Πάντως η τοποθέτηση Σακελλαρίδη πυροδότησε συζήτηση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ καθώς έρχεται λίγο πριν ανοίξει η εσωκομματική συζήτηση και ο απολογισμός για τις εκλογές. Ήδη την αμέσως επόμενη ημέρα μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου θα ξεκινήσει η συζήτηση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για την αποτίμηση των εκλογών, αλλαγές και δεν αποκλείεται να πυροδοτηθούν εξελίξεις.

Ο ίδιος ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης υπογράμμισε ότι δεν διεκδικεί ρόλο στον ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να προσκληθεί να αναλάβει ρόλο από μερίδα στελεχών που θέλουν ανακατατάξεις στο κόμμα.

Να σημειωθεί ότι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είχε την συμπάθεια της εσωκομματικής τάσης της «Ομπρέλας» του ΣΥΡΙΖΑ καθώς υιοθετούσε ένα πιο μετριοπαθές ύφος από άλλα κυβερνητικά στελέχη του κόμματος και ήταν κοντά με τις σταθερές αξίες της Αριστεράς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ