ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ: Ας κάνουν μία τελευταία προσπάθεια να μην καταστούν παντελώς καταγέλαστοι

«Η ομολογία Καλογρίτσα ότι συμμετείχε στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες με καθαρά δικά του λεφτά, όπως και οι αντιφάσεις του ίδιου και οι διαψεύσεις από έγγραφα που έχει καταθέσει ο γιος του, Βλαδίμηρος, είναι οι αιτίες της παραζάλης της ΝΔ», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε απάντησή του στην ανακοίνωση της ΝΔ για την προανακριτική.

«Ας κάνουν μία τελευταία προσπάθεια στην Πειραιώς να μην καταστούν παντελώς καταγέλαστοι», καταλήγει η εν λόγω ανακοίνωση.

ΝΔ: Ό,τι κι αν κάνουν, η αλήθεια για όλη αυτήν τη σκοτεινή υπόθεση θα αναδειχθεί

Ανακοίνωση εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, σημειώνοντας ότι “ο πανικός του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Παππά για όσα έρχονται στο φως από τις καταθέσεις του κ. Χρήστου Καλογρίτσα, στην Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής, είναι πλέον ολοφάνερος”.

Από τη ΝΔ επισημαίνουν πως “όσο κι αν προσπαθούν ο κ. Παππάς και ο ΣΥΡΙΖΑ να αποπροσανατολίσουν τη συζήτηση από την ουσία της και να αποφύγουν να απαντήσουν στα αμείλικτα ερωτήματα που ανακύπτουν, δεν θα τα καταφέρουν. Ό,τι κι αν κάνουν, η αλήθεια για όλη αυτήν τη σκοτεινή υπόθεση θα αναδειχθεί”.

Η ΝΔ κατηγορεί τον πρώην υπουργό επισημαίνοντας ότι “ο κ. Παππάς, αντί να απαντήσει σε όσα αποκαλύπτει εναντίον του στην κατάθεσή του ο μάρτυρας, προχώρησε στο πυροτέχνημα της υποβολής μήνυσης στον πρόεδρο της Επιτροπής, που εφαρμόζει πιστά τον Κανονισμό της Βουλής”.

“Αλήθεια γιατί δεν καταθέτει μήνυση στον κ. Καλογρίτσα για όσα κατέθεσε εναντίον του, σχετικά με τις ‘εντολάρες’ που έπαιρνε από τον πρώην υπουργό για το στήσιμο του διαγωνισμού, τη ‘χρηματοδότηση’ μέσω δανεισμού για διάφορα εγχειρήματα στον χώρο των Μέσων Ενημέρωσης, το ότι ο ίδιος ‘κοιμόταν’ στο σπίτι του ‘Μεγαλοεργολάβου’; Αυτά δεν τα διάβασε στα Πρακτικά της Επιτροπής, στα οποία έχει απόλυτη και ανεμπόδιστη πρόσβαση;”, καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ. Παππάς: Κατέθεσε μήνυση κατά του προέδρου της προανακριτικής Κατά του προέδρου της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, Σταύρου Κελέτση, στρέφεται με μήνυση που κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο Νίκος Παππάς. Ο πρώην υπουργός του αποδίδει αλλοίωση των πρακτικών της επιτροπής, καθώς όπως υποστηρίζει έχουν αφαιρεθεί ουσιώδη σημεία της κατάθεσης του Χρήστου Καλογρίτσα.

Με τη μήνυσή του περιγράφει αδικήματα, όπως ψευδή βεβαίωση, πλαστογραφία και παράβαση καθήκοντος και ζητεί να ελεγχθεί ποινικά ο πρόεδρος της επιτροπής.

Εξερχόμενος του Αρείου Πάγου ο κ. Παππάς δήλωσε πως “η διαδικασία αυτή μπορεί να εξελίσσεται σε μία παρωδία σε έναν τραγέλαφο και σε έναν πολιτικό κόλαφο για τους εμπνευστές της. Δεν θα επιτρέψουμε όμως η παρανομία να γίνει μία καθημερινότητα. Καταθέσαμε μήνυση κατά του προέδρου της επιτροπής του κ.Κελέτση, ο οποίος έχει ομολογήσει ότι κατά το δοκούν θα σβήνει και θα γράφει από τα πρακτικά λες και τα πρακτικά είναι το τεφτέρι του για τα ψώνια. Αυτό το πράγμα δεν θα γίνει ανεκτό και στέλνουμε ένα απολύτως ξεκάθαρο μήνυμα. Καθένας θα έρθει ενώπιον των ευθυνών του”.

Ο δικηγόρος του, Βαγγέλης Γεωργακόπουλος δήλωσε ότι “τα πρακτικά της Βουλής δεν είναι κτήμα κανενός. Η ιστορία δεν μπορεί να παραχαραχτεί από οποιονδήποτε”. Από την πλευρά του τέλος ο επίσης δικηγόρος του πρώην υπουργού Γιάννης Μαντζουράνης σημείωσε πως “τα πρακτικά της Βουλής δεν είναι σχέδιο ερωτικής επιστολής του Προέδρου ή οποιουδήποτε άλλου που μπορεί να γράφει και να σβήνει. Η επιτροπή λειτουργεί ως εισαγγελική αρχή. Εφαρμόζει και υποχρεούται να εφαρμόζει τον κώδικα ποινικής δικονομίας. Η μαρτυρική κατάθεση όταν, είναι ένορκη είναι αποδεικτικό μέσο το οποίο πρέπει να καταγράφεται με ακρίβεια. Αυτό δεν μπορεί να το παραβιάζει ούτε ο πρόεδρος ούτε κανένας άλλος και όποιος το παραβιάζει διαπράττει ποινικά αδικήματα”.

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη τη μήνυση του Νίκου Παππά

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.