Πλεύρης στον Realfm 97,8: Αν ο κ. Καλογρίτσας είναι ψευδομάρτυρας, γιατί δεν τον έχει μηνύσει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Θανάσης Πλεύρης, μίλησε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Εκ επαγγέλματος, εγώ τον κάθε μάρτυρα τον κοιτώ με δυσπιστία. Άρα εξετάζω αυτά που λέει και αντιστοίχως τα στοιχεία, τα οποία εισφέρει. Όταν λόγου χάρη σε εσάς, σε ανύποπτη φάση πριν κατατεθεί οποιαδήποτε μήνυση, σε συνέντευξη που είχατε πάρει από τον κ. Μαρινάκη το 2019 σας είχε περιγράψει ο κ. Μαρινάκης ότι του απέστειλε ο κ. Παππάς τον κ. Καλογρίτσα και του ζήτησε 20 εκατ. ευρώ, προκειμένου να τα δώσει ο κ. Μαρινάκης για να γίνει κανάλι, είναι μια μαρτυρία που ειπώθηκε σε ανύποπτο χρόνο και δεν διαψεύστηκε. Δεν διαψεύστηκε τότε και δεν διαψευστεί και τώρα. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν ξέρω αν έχει διαψευστεί. Όταν έρχεται ο κ. Καλογρίτσας και επιβεβαιώνει αυτή τη συνάντηση, όπως επιβεβαιώνει και την παρουσία του κ. Κοντομηνά σε τηλεοπτική εκπομπή του Alpha το 2016, που είπε το αντίστοιχο πράγμα. Καταλαβαίνετε ότι είναι διαφορετικές μαρτυρίες. Όταν έρχεται ένα sms επικοινωνίας του κ. Παππά με τον κ. Καλογρίτσα, που γίνεται αναφορά σε εγγυητική δύο με τρεις ημέρες πριν γίνει συμφωνία με την CCC, είναι ένα στοιχείο. Αυτά όλα, επειδή υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας προφανέστατα τα αξιολογούμε. Εγώ λέω, όμως, κάτι απλό: αν ο κ. Καλογρίτσας είναι ψευδομάρτυρας, γιατί μέχρι στιγμής που μιλάμε δεν τον έχει μηνύσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Είναι πολύ απλά τα πράγματα ή λέει αλήθεια ο κ. Καλογρίτσας και φέρνει στοιχεία για να την αποδείξει ή λέει ψέματα. Εάν έλεγαν σε εμένα τουλάχιστον, ότι από ζήτησα από έναν επιχειρηματία να δώσει λεφτά ή του ζήτησα να μπει εικονικά μπροστά να γίνει ένα κανάλι και να έχω εγώ τις μετοχές, θα πήγαινα στη μηνυτήρια αναφορά. Ακούμε λοιπόν για ψευδομάρτυρες, αλλά δεν βλέπουμε τις μηνύσεις” περιέγραψε.

Άκομψο και για τη ΝΔ και για τον ΣΥΡΙΖΑ, το λέω ευθέως, τη στιγμή που είναι σε εξέλιξη η κατάθεση του μάρτυρα, να βγαίνουμε και να κάνουμε διαρροές

“Η εταιρεία που φαίνεται είναι η Βλαδίμηρος Καλογρίτσας. Πράγματι, επειδή έχει ακουστεί μια κουβέντα και για τα 8 εκατομμύρια, είχε το μετοχικό κεφάλαιο 8 εκατ. ευρώ. Μπήκαν 8 εκατ. για μετοχικό κεφάλαιο. Όπως γνωρίζετε, το να δείχνει μια εταιρεία ότι κάποια στιγμή είχε 8 εκατ, γιατί απαιτεί ο νόμος μετοχικό κεφάλαιο, δεν σημαίνει ότι αυτά τα χρήματα είναι προς χρήση. Αυτό που εξετάζουμε και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είναι ότι τα 3 εκατομμύρια τελικά που πήγαν για την εγγυητική δεν ήταν αυτά τα 8 του κ. Καλογρίτσα. Ήταν 3 εκατ. της CCC και αν υπάρχει εικονική σύμβαση ως προς τη μεταφορά αυτή, σημαίνει ότι παραβιάστηκαν οι όροι του διαγωνισμού. Αν ο κ. Καλογρίτσας, αν ισχύει, ότι εγώ τύποις φαινόμουν ότι είχα τις μετοχές αλλά από πίσω ήταν Παππάς και CCC, αυτό καταθέτει, προς έρευνα αυτό, τότε αυτό σημαίνει ότι παραβιάστηκαν οι όροι του διαγωνισμού, που είχε ορίσει ο κ. Παππάς. Αν έχει συμβεί αυτό και υπάρχουν στοιχεία, προφανώς ευσταθεί στο κατηγορητήριο. Αν αντιθέτως αυτά φανούν ότι δεν ευσταθούν και υπάρχουν αντίθετα στοιχεία, που τα ανατρέπουν, δεν ευσταθεί. Εδώ ακριβώς είναι η βάση του κατηγορητηρίου. Εξετάζουμε αν ο κ.Παππάς στον νόμο, που ο ίδιος έκανε, και στους όρους, που ο ίδιος έβαλε, συμμετείχε αθέμιτα προκειμένου να δοθούν λεφτά στον κ. Καλογρίτσα να πάρει ένα κανάλι, το οποίο τελικά κανάλι στην πραγματικότητα θα ελεγχόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το εξετάζουμε και προς αυτή την κατεύθυνση υπάρχουν μαρτυρικές καταθέσεις, υπάρχουν και σοβαρά στοιχεία και μένει να δούμε το σύνολο της διαδρομής” πρόσθεσε.

“Εμένα δεν μου αρέσουν οι διαρροές, παρόλο που γίνονται και γίνονται και από τη ΝΔ, μη κοροϊδευόμαστε, δυστυχώς αυτές είναι οι διαδικασίες. Είναι άκομψο και για τη ΝΔ και για τον ΣΥΡΙΖΑ, το λέω ευθέως, τη στιγμή που είναι σε εξέλιξη η κατάθεση του μάρτυρα, να βγαίνουμε και να κάνουμε διαρροές ως προς την κατάθεση ή να την αξιολογούμε. Ας ολοκληρωθεί και θα δούμε” υπογράμμισε ο κ. Πλεύρης.

“Δεν μπορεί να εκφραστεί καμία άποψη μέχρι να ακουστεί και ο κ. Παππάς” κατέληξε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ