ΣΥΡΙΖΑ: Προτείνουν τον Σωκράτη Φάμελλο για πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Τον Σωκράτη Φάμελλο προτείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ για πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το ποιος θα αναλάβει μεταβατικά επικεφαλής της ΚΟ είναι ένα ζήτημα που επείγει για τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε το κόμμα να εκπροσωπείται στη Βουλή, αρχής γενομένης από την επικείμενη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων.

Σωκράτης Φάμελλος
Ο Σωκράτης Φάμελλος

Το όργανο καλείται να λάβει αποφάσεις σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της εκλογής νέου προέδρου και της διεξαγωγής συνεδρίου και τον χαρακτήρα του, επί των οποίων υπάρχουν διαφορετικές προτάσεις από τις διάφορες εσωκομματικές πλευρές.

Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, διαφωνίες εκφράζονται στους κόλπους του κόμματος για το χρονοδιάγραμμα σύγκλησης των κομματικών οργάνων. Υπάρχουν εισηγήσεις οι διαδικασίες να διεξαχθούν εντός του Ιουλίου, ενώ το δεύτερο σενάριο έχει ορίζοντα τον Σεπτέμβριο, με το συνέδριο να εκλέγει τον νέο ηγέτη του κόμματος.

Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνεδρίαση – Ποιοι έφτασαν με καθυστέρηση

Με καθυστέρηση άρχισε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ήταν προγραμματισμένο να αρχίσει στις 12:00 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες καθυστέρησαν να φτάσουν κάποιοι από τους λεγόμενους «προεδρικούς» και γι’ αυτό πήρε μια… μικρή αναβολή η έναρξη.

Από τους πρώτους που έφτασαν στην Αγίου Κωνσταντίνου ήταν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Νίκος Φίλης, ο Πάνος Λάμπρου, ενώ με λίγα λεπτά διαφορά έφτασαν και η Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης, η Ρένα Δούρου και ο Διονύσης Τεμπονέρας.

 

 

Ένας από τα βασικά θέματα που θα τεθούν επί τάπητος, είναι η εκπροσώπηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Φαβορί για τη θέση της εκπροσώπησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ήταν η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία όμως, αρνήθηκε την πρόταση να αναλάβει την προεδρία.

Μέσα στις επόμενες μέρες μία από τις δύο επόμενες Κυριακές πιθανότατα, θα διεξαχθεί και η συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής. Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται ο διάλογος για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όλοι οφείλουμε να κάνουμε πράξη αυτό που λέει η διακήρυξη μας. Να εκφράσουμε και να συσπειρώσουμε όλο τον κόσμο από τη Ριζοσπαστική Αριστερά ως το προοδευτικό Κέντρο» δήλωσε ο Νίκος Παππάς, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. και ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Την ίδια ώρα ακόμη ένα σημαντικό στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Πάνος Σκουρλέτης, πρώην Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε στην Εφημερίδα των Συντακτών ότι «η συνάντηση ευρύτερων αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων στο έδαφος της Αριστεράς, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, αποτελεί μια πολύτιμη παρακαταθήκη για την επόμενη ημέρα».

Την ίδια ώρα πληθαίνουν τα δημοσιεύματα αναφορικά με τα πρόσωπα που θα εκφράσουν την επιθυμία να διεκδικήσουν τη ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στον στίβο της διαδοχής είναι πολύ πιθανό να κατέβουν, η Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, και η Ρένα Δούρου. Τις τελευταίες ώρες στο επίκεντρο βρίσκεται και το όνομα του Νίκου Φαραντούρη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ