ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτική Γραμματεία συγκαλεί αύριο ο Κασσελάκης – Τι θα κάνει η ομάδα Αχτσιόγλου

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται το θρίλερ στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Στέφανο Κασσελάκη να συγκαλεί αύριο Πολιτική Γραμματεία ασκώντας πίεση στην ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου και τα στελέχη που βρίσκονται σε τροχιά αποχώρησης να αποφασίσουν τις επόμενες ώρες για το εάν θα συμμετάσχουν ή όχι.

Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα συνεδριάσει αύριο, στις 16:00, και στο επίκεντρο της συζήτησης αναμένεται να τεθούν ο προγραμματισμός του κόμματος και της Κοινοβουλευτικής Ομαδας για την επόμενη περίοδο, καθώς επίσης και η πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για την συγκρότηση άτυπου πολιτικού κέντρου.

Χθες, κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στο Thessaloniki Summit, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε για την στάση της ομάδας «6 + 6» ότι «κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή και την αγωνία του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ». «Δεν έχω δει κάποια ανακοίνωση από τη μεριά τους, ή κάποια απόφαση, το οποίο κατά τη γνώμη μου σημαίνει ότι παραμένουν στη Βουλή και συνεχίζουν να δουλεύουν για μας. Είναι μέρος της ομάδας μας και για μένα αυτό είναι μία ευπρόσδεκτη εξέλιξη», πρόσθεσε ο κ. Κασσελάκης.

Λίγα 24ωρα νωρίτερα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», κάλεσε τους «6+6» να επισπεύσουν τις όποιες αποφάσεις για να μην διαιωνίζεται το θολό τοπίο στον ΣΥΡΙΖΑ. «Αν είναι να αποφασίσουν κάτι, ας το αποφασίσουν τώρα, ούτε εγώ έχω δικαίωμα να παίζω με την αγωνία και την υπομονή του ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του κόμματος.

Τι θα κάνει η ομάδα Αχτσιόγλου

Όλα δείχνουν, πάντως, ότι τα μέλη της ομάδας Αχτσιόγλου δεν θα παραστούν στην αυριανή Πολιτική Γραμματεία, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Η αποχώρηση αυτών των στελεχών από τον ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται θέμα χρόνου, με βάση και τα όσα έλαβαν χώρα στην πανελλαδική συνδιάσκεψη της Κυριακής.

«Η κατάσταση, ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και τις επιθέσεις δυσκολεύει κάθε προσπάθεια συνεννόησης και συζήτησης. Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν διαμορφώνονται προϋποθέσεις συμβίωσης με την παρούσα ηγετική ομάδα», ανέφεραν πηγές που πρόσκεινται στο περιβάλλον Αχτσιόγλου μετά την σύσκεψη.

Αν και οι πληροφορίες έλεγαν ότι το «διαζύγιο» αναμένεται να επισημοποιηθεί το αργότερο μέχρι την Δευτέρα, με κείμενο που θα δοθεί στη δημοσιότητα, δεν αποκλείεται οι εξελίξεις να επισπευστούν.

Την ίδια ώρα, φωτιά έχουν πάρει τα σενάρια περί συγκρότησης νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ακόμη και νέου πολιτικού φορέα από τους αποχωρήσαντες βουλευτές. Εξάλλου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξη που παραχώρησε την Δευτέρα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκου Χατζηνικολάου δήλωσε ότι είναι «εφικτός στόχος μια κοινή Κοινοβουλευτική Ομάδα με την Αχτσιόγλου».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ