Τσακαλώτος στον ΑΝΤ1: «Εφικτός στόχος μια κοινή Κοινοβουλευτική Ομάδα με την Αχτσιόγλου»

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου δήλωσε ότι είναι «εφικτός στόχος μια κοινή Κοινοβουλευτική Ομάδα με την Αχτσιόγλου».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών που αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «χρειάζονται δέκα βουλευτές και είναι εφικτό. Στόχος είναι η ανασυγκρότηση μιας ριζοσπαστικής Αριστεράς και χιλιάδες αριστεροί ενδιαφέρονται για κάτι νέο. Έχουμε και το κέφι και τη θέληση και τις ιδέες για να το υλοποιήσουμε».

«Νομίζω ότι όσοι μείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, όσοι φύγουμε πρέπει να πούμε τι θέλουμε γι’ αυτή την χώρα, ποια είναι η ατζέντα ποια είναι τα ζητήματα. Έχω πει ότι όταν θέλεις να φτιάξεις κάτι καινούργιο δεν το κάνεις στο πεδίο του παλιού εμφυλίου. Ό,τι ειπώθηκε ειπώθηκε, έχουμε καταλάβει ότι δεν μπορούμε την συμβίωση, τώρα εμείς που έχουμε πάρει έναν άλλον δρόμο πρέπει να συζητήσουμε με πολύ σοβαρό τρόπο για να παράγουμε πολική», είπε αρχικά ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής.

Ερωτηθείς εάν όσοι αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι στο ίδιο μήκος κύματος πολιτικά και αν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους, είπε: «Είναι προφανές ότι θα υπάρχουν και εκεί διαφορές, αλλά δεν θα υπάρχει αυτή η τοξικότητα. Οι έξυπνοι άνθρωποι μπορούν και πρέπει να διαφωνήσουν. Άλλο αυτό και άλλο το τοξικό κλίμα που υπήρχε στον ΣΥΡΙΖΑ και μετά από το 2019 και που εντάθηκε πάρα πολύ με τις εκλογές. Ήταν ένα κλίμα που δεν το έχω ξανασυναντήσει».

Σε ερώτημα για το αν μπορούν να βρουν κοινό βηματισμό με τους 6+6, σε περίπτωση που αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να συγκροτήσουν Κοινοβουλευτική Ομάδα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε πως: «Νομίζω είναι ένας εφικτός στόχος, νομίζω ότι μία τέτοια Κοινοβουλευτική Ομάδα θα καλύπτει μία μεγάλη γκάμα θεμάτων, οικονομία, ανάπτυξη, ενέργεια, εργασιακά, πολιτισμός, εξωτερική πολιτική, παιδεία, υγεία. Αυτοί οι 10 ή 12 που συζητιούνται νομίζω καλύπτουν με πολύ σοβαρό τρόπο μία μεγάλη γκάμα θεμάτων».

Για το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός νέου κόμματος, τόνισε ότι «ο βασικός στόχος είναι η ανασυγκρότηση της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς και να αποδειχθεί στην πράξη ότι οι ιδέες και οι αναλύσεις αυτού του κομματιού της Αριστεράς μπορεί να παράγει πολιτική, να δώσει λύση στα μεγάλα ζητήματα». «Θα δούμε μέχρι τις ευρωεκλογές», είπε στη συνέχεια και διατύπωσε την εκτίμησή του ότι «υπάρχει μία γενική ιδέα ότι θα είναι κάτι περισσότερο από forum διαλόγου και κάτι λιγότερο από κόμμα. Πάντως, υπάρχουν χιλιάδες αριστεροί και αριστερές που ενδιαφέρονται… Έχουμε και το κέφι και την θέληση και τις ιδέες για να το υλοποιήσουμε», τόνισε ο κ. Τσακαλώτος.

Σχετικά με το αν θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τις όποιες προσωπικές φιλοδοξίες, απάντησε πως «θα το δούμε, εκεί θα φανεί και η ωριμότητά μας» και υπογράμμισε την ανάγκη «να δώσουμε την εικόνα που να βασίζεται στην πράξη, ότι ενωμένα θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ