ΣΥΡΙΖΑ: Νέα κυβέρνηση χωρίς λαϊκή εντολή συνιστά ανωμαλία

ΣΥΡΙΖΑ: Νέα κυβέρνηση χωρίς λαϊκή εντολή συνιστά ανωμαλία

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Να σταματήσει εν τη γενέσει τους σενάρια για «μεγάλο συνασπισμό» στην Ελλάδα, που προωθούν προεκλογικά -όπως υποστηρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ- «εξωθεσμικοί κύκλοι», επιζητεί η Κουμουνδούρου.

«Νέα κυβέρνηση χωρίς λαϊκή εντολή θα συνιστά ανωμαλία», αναφέρει στο Real.gr κορυφαία πηγή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπογραμμίζοντας πως ο «ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται, σε καμία περίπτωση, να συμπράξει σε τερατογένεση. Ας το ξεχάσουν καλύτερα όσοι το προωθούν».

Η ηγεσία της Κουμουνδούρου εκτιμά ότι τα σενάρια για «μεγάλο συνασπισμό» στη χώρα, υποκρύπτουν:

Πρώτον, την ομολογία ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει, ως έχει, και να σηκώσει το βάρος της διαπραγμάτευσης, έστω και αν είναι κυβέρνηση συνασπισμού και όχι μονοκομματισμού.

Εκτιμούν, όμως, παράλληλα, ότι «ο Αντ. Σαμαράς δεν είναι Γ. Παπανδρέου και συνεπώς δύσκολα θα βρουν βάση ώστε να εκδηλωθούν τα σχετικά σενάρια».

Δεύτερον, ότι προκειμένου να σταματήσουν την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία θα επιστρατεύσουν ακόμα και σενάρια πολιτικής ανωμαλίας.

Το θέμα του «μεγάλου συνασπισμού» αναμένεται να ξεκόψει ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας, αν ερωτηθεί, στη συνάντηση που θα έχει στις 11 το πρωί με το ΔΣ του Συλλόγου Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ Αττικής, στο γραφείο του στη Βουλή.

Επιμένει για Σύνοδο Κορυφής

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας επιμένει για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το μεταναστευτικό, όπως ζητεί με την επιστολή που απέστειλε προς τον Χέρμαν Βαν Ρομπάι και κοινοποιεί στον Ζοζέ Μπαρόζο και τον Μάρτιν Σουλτς.

Πέραν της ουσίας της πρότασης (αναθεώρηση του Δουβλίνου ΙΙ, που μετατρέπει τις χώρες του νότου σε αποθήκες ψυχών και τη Μεσόγειο σε υγρό τάφο, αφού υπολογίζεται ότι από το 1998 έχουν υπάρξει -σε έναν ακήρυχτο πόλεμο- ίσως και 17.000 νεκροί) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να εμφανιστεί ως ηγέτης ευρύτερου βεληνεκούς, που αναλαμβάνει πρωτοβουλίες πανευρωπαϊκής εμβέλειας, ενισχύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τον δείκτη κυβερνησιμότητάς του.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν απηύθυνε την επιστολή του στον Αντώνη Σαμαρά, καθώς η Ελλάδα ασκεί αυτό το εξάμηνο την Προεδρία της ΕΕ, αλλά τον παρέκαμψε, μη κοινοποιώντας καν την επιστολή!

Η πρόταση, πάντως, του Αλ. Τσίπρα οδήγησε σε νέο «πόλεμο» κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για το μεταναστευτικό, με τον Π. Σκουρλέτη να επιμένει πως η κυβέρνηση θα πρέπει να τοποθετηθεί επί της ουσίας στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Βαν Ρομπάι.

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ