ΣΥΡΙΖΑ: Η τυχαία συνάντηση Κασσελάκη – «87» στο Παγκράτι σε ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη –  Το τετ-α-τετ του πρώην προέδρου με την Όλγα Γεροβασίλη

Μία ημέρα πριν από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και στον απόηχο του εκρηκτικού κλίματος ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και τους «87», κάτι που επιβεβαιώθηκε και μετά το τέλος της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, μια συνάντηση με πολύ παρασκήνιο έρχεται να βάλει για ακόμη μια φορά «φωτιά» στο σκηνικό του κόμματος.

Λίγο μετά την πλατεία Προσκόπων στο Παγκράτι συναντήθηκαν τυχαία χθες το βράδυ τα δυο αντίπαλα στρατόπεδα της Κουμουνδούρου. Σε αυτό το στέκι συχνάζει τόσο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όσο και πολλά στελέχη των «87». Όλγα Γεροβασίλη, Χρήστος Σπίρτζης, Γιώργος Βασιλειάδης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Στέργιος Καλπάκης και Αλέκος Φλαμπουράρης κάθονταν ήδη στο γνωστό στέκι όταν στο μαγαζί έφτασε και ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Να σημειωθεί πως στο ίδιο μαγαζί πριν από δυο εβδομάδες ο Αλέκος Φλαμπουράρης με παρέα είχε βρεθεί και μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με παρευρισκόμενους που επικαλείται ο ΣΚΑΙ, ο Στέφανος Κασσελάκης φέρεται να κάθισε στο τραπέζι μαζί τους και να άνοιξε μια χαλαρή κουβέντα για το τι πήγε λάθος τους τελευταίους δυο μήνες και τα πράγματα έφτασαν στα άκρα. Ο Αλέκος Φλαμπουράρης άρχισε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, να του εξηγεί τα λάθη που έκανε.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες ο Στέφανος Κασσελάκης συνομίλησε και με την Κατερίνα Νοτοπούλου και τη ρώτησε για τις καταγγελίες περί μπούλινγκ. Η συζήτηση άναψε όταν έγινε αναφορά στα μαύρα ταμεία με τον Χρήστο Σπίρτζη να μπαίνει στην κουβέντα.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι πως Στέφανος Κασσελάκης και Όλγα Γεροβασίλη, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, βρέθηκαν λίγο μετά και για αρκετή ώρα μόνοι τους συζητώντας και όσα ειπώθηκαν στο τραπέζι, αλλά και αυτά που έχουν προηγηθεί ενόψει του αυριανού συνεδρίου. Υπενθυμίζεται πως οι δυο τους είχαν δειπνήσει ξανά στο Παγκράτι αμέσως μετά το επεισοδιακό συνέδριο του περασμένου Φεβρουαρίου.

ΣΥΡΙΖΑ: «Κανένα σχέδιο που υπηρετεί τη διάλυση δεν θα ευδοκιμήσει» λέει η ΠΓ

Με τα αποτελέσματα από τις εκλογές για την ανάδειξη συνέδρων να εκκρεμούν, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η διαδικασία παραλαβής των πρακτικών, δεν έχουν τέλος οι εκατέρωθεν καταγγελίες και οι αντεγκλήσεις μεταξύ της πλειοψηφίας και της πλευράς Κασσελάκη.

Πλέον, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο έκτακτο Συνέδριο, το οποίο αναμένεται να αρχίσει τις εργασίες του το απόγευμα της Παρασκευής και που πρόκειται να κρίνει το μέλλον του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Το τεταμένο κλίμα που κυριαρχεί στους κόλπους της Κουμουνδούρου αποτυπώθηκε και στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας το απόγευμα της Τετάρτης (6/11), η οποία με ιδιαίτερα αυστηρό τρόπο αποδοκίμασε τον Στέφανο Κασσελάκη, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάζει.

Στην συνεδρίαση αποφασίστηκε ότι «o ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προχωρά συγκροτημένα, δημοκρατικά, αποφασιστικά προς το Έκτακτο Συνέδριό του».

Η απόφαση αναφέρει ακόμη: «Κανένα σχέδιο που παρεκκλίνει από την τήρηση των καταστατικών του προβλέψεων και των αποφάσεων της Κεντρικής Επιτροπής, κανένα σχέδιο που εξυπηρετεί τη διάλυση και την απαξίωση εκ των έσω, δεν πρόκειται να ευδοκιμήσει. Οι αντισυγκεντρώσεις, όπως προαναγγέλθηκαν σήμερα με δημόσιες δηλώσεις, ανήκουν, ως μέθοδοι, στους αντιπάλους και τους πολέμιους της Αριστεράς. Δεν θα πετύχουν τον στόχο τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα προστατέψει, και τις δημοκρατικές διαδικασίες, και τα μέλη του και κυρίως την ιστορία και το μέλλον του. Να μην επικαλούνται υποκριτικά τη Δημοκρατία στο κόμμα, όσοι έφτιαξαν παράλληλες δομές, με μητρώο μελών και ξεχωριστό κτίριο, απέστειλαν εξώδικα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και στα στελέχη του, επιδίδονται διαρκώς σε συκοφαντίες και χρησιμοποιούν εκφράσεις , όπως ‘κουκούλες’, ‘πραξικόπημα’, κ.ά.».

Όσον αφορά τις διαδικασίες της Επιτροπής Νομιμοποίησης που επίσης προκάλεσαν αντιπαράθεση μεταξύ των διαφορετικών πλευρών, η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας αναφέρει: «Όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες σε σχέση με το Συνέδριο και την ανάδειξη των αντιπροσώπων του θα τηρηθούν. Οι αναφορές περί αποκλεισμών είναι δόλιες. Διαδικασίες που ισχύουν σε κάθε Συνέδριο υπό την ευθύνη της Επιτροπής Νομιμοποίησης, αφού, προφανώς, είναι απολύτως απαραίτητος ο έλεγχος της ορθής τήρησης των εκλογικών όρων και διαδικασιών (όπως η ισάριθμη αντιπροσώπευση των φύλων, ο προβλεπόμενος αριθμός εκλεγμένων αντιπροσώπων ανά Ο.Μ., η τήρηση του αριθμού σταυρών προτίμησης ανά ψηφοδέλτιο, το αδιάβλητο της διαδικασίας, κ.ά.), όπως ορίζονται από τις εγκυκλίους της ΚΟΕΣ και τις αποφάσεις της Κ.Ε., καθώς και η εξέταση σχετικών ενστάσεων».

Κλείνοντας η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογραμμίζει: «Στέλνουμε μήνυμα αποφασιστικότητας και συνοχής στα μέλη, στα στελέχη και στους συνέδρους. Το Έκτακτο Συνέδριο θα γίνει και θα αποτελέσει μία μεγάλη δημοκρατική διαδικασία, που θα οδηγήσει στην ανασυγκρότηση και την ισχυροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Η απαξίωση του κόμματος είναι επιθυμία του κ. Μητσοτάκη και των κέντρων που στέκονται στο πλάι του και απέναντι στις λαϊκές ανάγκες».

Το σκέλος της απόφασης που αφορά στα οργανωτικά ζητήματα δεν ψήφισαν τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας Παναγιώτης Ρήγας, Νίκος Σκορίνης, Ρένα Δούρου, Ολυμπία Τελιγιορίδου και Θεοδώρα Τζάκρη. Από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος βρίσκεται σε περιοδεία στη Δυτική Ελλάδα.

Αντίθετα, το σκέλος της πολιτικής απόφασης που αφορά στις αμερικανικές εκλογές υπερψηφίστηκε από όλα τα μέλη του οργάνου.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης επαναβεβαιώθηκε ο υβριδικός χαρακτήρας του συνεδρίου, επιτρέποντας τόσο τη δια ζώσης, όσο και την εξ αποστάσεως συμμετοχή στους περίπου 3.500 συνέδρους.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, την Πέμπτη (7/11) αναμένεται να συνεδριάσουν εκ νέου τόσο η ΚΟΕΣ, όσο και η Επιτροπή Νομιμοποίησης Συνέδρων.

Στέφανος Κασσελάκης κατά «87»: Τα εκλογικά αποτελέσματα δεν μαγειρεύονται τέσσερις μέρες

Ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του στο X καταγγέλλει την ομάδα των «87» για «μαγειρέματα των εκλογικών αποτελεσμάτων», ενώ τους αποκαλεί «μικρούς Τραμπ».

«Στοιχειώδη μαθήματα δημοκρατίας προς 87 μικρούς Τραμπ: Παντού σε όλο τον δημοκρατικό κόσμο, τα αποτελέσματα των εκλογών (συμπεριλαμβανομένου του αριθμού των ψηφισάντων) βγαίνουν την ίδια νύχτα (μέχρι την επόμενη μέρα είναι καταμετρημένο το 100%). Αυτό συμβαίνει ΚΑΙ για λόγους εγκυρότητας των εκλογών. Τα εκλογικά αποτελέσματα δεν μαγειρεύονται τέσσερις μέρες» αναφέρει στην ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης.

Κασσελάκης: «Η Επιτροπή Νομιμοποίησης θυμίζει επιτροπή κοινωνικών φρονημάτων»

Μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στο Astratv και μετά την μεταμεσονύκτια απόφαση να τεθούν εκτός της Επιτροπής Νομιμοποίησης Συνέδρων οι Θάνος Μωραϊτης και Νίνα Κασιμάτη, οι οποίοι στηρίζουν την υποψηφιότητά του, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε ότι «αυτή η επιτροπή νομιμοποίησης, θυμίζει επιτροπή κοινωνικών φρονημάτων, που δεν ταιριάζει με την Αριστερά», καλώντας τους δυνητικούς, όπως είπε, υποψήφιους προέδρους του κόμματος να πάρουν θέση εναντίον των αποκλεισμών εκλεγμένων συνέδρων.

Πρόσθεσε πως αν δεν το πράξουν, θα κριθούν για τη στάση τους. «Ηδη βλέπουν την αντίδραση του κόσμου και ίσως να έχουν εγκλωβιστεί στις επιλογές τους, αλλά η πιο έντιμη στάση -ακόμη και αυτή την τελευταία στιγμή- είναι να μπορούν να σταθούν υπέρ της συμπερίληψης, υπέρ της δημοκρατίας», τόνισε.

Επέμεινε ότι η διαγραφή Μωραϊτη και Κασιμάτη παραπέμπουν σε πρακτικές άλλων σκοτεινών εποχών και απηύθυνε έκκληση σε στελέχη με ιστορία στον χώρο να εκφραστούν δημόσια ενάντια σε παρόμοιες πρακτικές.

Με καυστικό τρόπο σχολίασε όσα διαδραματίζονται μετά τις κάλπες ανάδειξης συνέδρων, λέγοντας ότι «δυστυχώς έχουμε δει κυριολεκτικά να ολοκληρώνεται εκλογή αμερικανού προέδρου από 330 εκατομμύρια πολίτες και εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ τρεις ημέρες μετά δεν ξέρουμε ακόμη πόσοι ψήφισαν, ποιοι εξελέγησαν σύνεδροι, πότε αρχίζει το συνέδριο, με τι πρόγραμμα».

Σύμφωνα με τον κ. Κασσελάκη, πρόκειται για τεράστια έλλειψη οργάνωσης και επαγγελματισμού από τα κεντρικά του κόμματος, ενώ σχετικά με την επώνυμη καταγγελία ότι περισσότερα από 1.300 μέλη δεν έλαβαν ενημέρωση μέσω της πλατφόρμας isyriza για το που έπρεπε να ψηφίσουν είπε ότι «είναι επιτακτικό να γίνει άμεση έρευνα και παραίτηση της γραμματέως για να μπορεί να υπάρξει μία ομαλή διεξαγωγή του συνεδρίου».

Όπως είπε, «ακόμη και να ισχύει η άποψη της πλευράς που με λοιδορεί στα κανάλια κάθε μέρα, ότι έχουμε το 40% των συνέδρων -που δεν ισχύει- με ποιο δικαίωμα αποκλείουν έναν υποψήφιοι πρόεδρο που εκπροσωπεί 40% του οργανωμένου κόμματος; Ποιος σπέρνει τον διχασμό; Αρα, λοιπόν, είναι σημαντικό αυτή τη στιγμή να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, στις ανάγκες της δημοκρατίας, να μην αμαυρώσουμε την ιστορία της Αριστεράς με αποκλεισμούς συνέδρων και προέδρων».

Ο κ. Κασσελάκης ανέφερε ότι ο αποκλεισμός υποψηφιότητας νόμιμα εκλεγμένου προέδρου δεν εκφράζει την πλειοψηφία, παρά τις «φιλοδοξίες και τις καριέρες μιας μικρής μειοψηφίας στελεχών που έπρεπε να είχαν κριθεί μαζί με την εκλογή προέδρου πέρυσι, βάσει καταστατικού, με εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής».

«Από τη μεριά μου», είπε, «θα πάμε δημοκρατικά, ήρεμα, ειρηνικά, συντροφικά μέχρι τέλους», ενώ σχολιάζοντας το κλίμα που δημιουργείται περί φόβου επεισοδίων στο συνέδριο είπε: «Από την πλευρά μου όχι. Το λέω ξεκάθαρα. Οποιοδήποτε τέτοιο κλίμα περί επεισοδίων δεν με εκφράζει. Το αποκηρύσσω».

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ