ΣΥΡΙΖΑ: Η προειδοποίηση Κασσελάκη άναψε το φυτίλι – «Μήπως καταργήθηκαν τα όργανα του κόμματος και δεν το ξέρουμε;»

Νέο γύρο αναταραχής στην Κουμουνδούρου προκάλεσε η ανακοίνωση των τομεαρχών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και η προειδοποίηση του Στέφανου Κασσελάκη στην εσωκομματική αντιπολίτευση.

Κατά τη συνεδρίαση του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο πρόεδρος του κόμματος ανακοίνωσε του τομεάρχες και τους αναπληρωτές τομεάρχες της ΚΟ.

Την ίδια στιγμή σε ανάρτηση του ο Στέφανος Κασσελάκης προειδοποίησε ότι δεν θα ανεχθεί υπονόμευση του κοινοβουλευτικού έργου του ΣΥΡΙΖΑ. «Για να είμαι απολύτως ξεκάθαρος απέναντι στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ που με εμπιστεύεται και με ενθαρρύνει κάθε μέρα: Όποιος υπονομεύσει την ενότητα της Κ.Ο. και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δεν θα έχει θέση σε μελλοντικά ψηφοδέλτια του κόμματος», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρώτη απάντηση στελέχους της «Ομπρέλας»

Η πρώτη απάντηση στην ανάρτηση Κασσελάκη ήρθε από το στέλεχος της εσωκομματικής τάσης της «Ομπρέλας», Αννέτα Καβαδία.

«L’État, c’est moi? (σ.σ. Εγώ είμαι το κράτος;) Το κόμμα, πάντως, έχει όργανα, θέσεις, καταστατικό. Καταργήθηκαν, μήπως, και δεν το ξέρουμε;», αναρωτήθηκε σε ανάρτηση η Αννέτα Καβαδία. Και συνέχισε: «Και σε κάθε περίπτωση, τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές, τέτοιου είδους δηλώσεις, κάποιος κακεντρεχής θα τις χαρακτήριζε υπονομευτικές».

 

Πυρά από τον Πάνο Σκουρλέτη

Με αιχμές κατά της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε ο Πάνος Σκουρλέτης. «Νομίζω ότι το αποτέλεσμα του Μαΐου και του Ιουνίου δεν κρίθηκε τον τελευταίο μήνα. Σχετίζεται με τις επιλογές που γίνανε από την επομένη του 2019 και με τον τρόπο που ο ΣΥΡΙΖΑ διαμόρφωσε την Αξιωματική Αντιπολίτευση. Αυτό έκρινε ο κόσμος. Και εδώ θα ήθελα να ασκήσω και μια κριτική σε ένα μέρος ανθρώπων, στελεχών και συντρόφων μου, οι οποίοι προσπαθούν να ερμηνεύσουν αυτή την αποτυχία, την εκλογική, με μία λογική αναζήτηση εσωτερικών εχθρών. Θεωρώ ότι είναι εντελώς λάθος αυτοί που λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τα είχε όλα καλά, αλλά λόγω εσωτερικής υπονόμευσης είχαμε αυτό το αποτέλεσμα. Πρόκειται περί ελεεινής προπαγάνδας», είπε στην ΕΡΤ ο Πάνος Σκουρλέτης.

Παράλληλα άσκησε έντονη κριτική επειδή δεν έχει συνεδριάσει ακόμη η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. «Η νέα ηγεσία του κόμματος έπρεπε ήδη – και της το χρεώνω – να είχε συγκαλέσει το ανώτερο πολιτικό όργανο με βάση το καταστατικό του κόμματος που λέγεται Πολιτική Γραμματεία. Είναι αδιανόητο να έχουμε αυτά που συμβαίνουν στη Γάζα και στο Ισραήλ, να έχουμε αυτοδιοικητικές εκλογές, να έχουμε μια σειρά ζητήματα και το ανώτερο καθοδηγητικό πολιτικό όργανο, βάσει του καταστατικού να μην έχει συγκληθεί», τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Κόντρα Πέρκα – Τζάκρη για την ταυτότητα του κόμματος

«Πυρά» εξαπέλυσε το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτη Πέρκα, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις της Θεοδώρας Τζάκρη Η κυρία Πέρκα μιλώντας στο OPEN, τόνισε ότι «η κυρία Τζάκρη μας είπε ότι θα μας πάρει τα κεφάλια. Η κυρία Τζάκρη έχει έρθει στο κόμμα μας από ένα άλλο κόμμα, την καλοδεχθήκαμε και πολύ καλά κάναμε, αλλά υπάρχουν και αρχές. Είμαστε ένα κόμμα που έχει προκύψει από πολλά μικρά κόμματα της Αριστεράς. Αν κάποιος ήθελε ένα άλλο κεντρώο κόμμα θα μπορούσε να φτιάξει ένα δικό του, άλλο κεντρώο κόμμα».

Η Θεοδώρα Τζάκρη μιλώντας στο OPEN την Τρίτη υποστήριξε ότι «όταν αυτή η εσωκομματική αντιπολίτευση, αντί να οικοδομήσει στον ισχυρό, νικηφόρο ΣΥΡΙΖΑ, να πει να στήσουμε εφετείο στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση για να διασώσουμε την καθαρότητα της αριστερής ψυχής, αυτό για μένα βαίνει μειοψηφικό. Έχασε με 60% και στο Συνέδριο θα χάσει με 80%. Γιατί οι απλοί ανιδιοτελείς πολίτες, όπως αντιλαμβάνομαι εγώ τους ανθρώπους της παράταξής μας, λένε πως θέλουν να χτίσουν τον καινούριο συλλογικό, νικηφόρο ΣΥΡΙΖΑ και αυτή η τάση αν πάει, για μένα είναι μια δύσκολη επιλογή. Είναι ακραία, είναι μειοψηφική και αυτοαναφορική. Άλλο είναι το πρόσταγμα αυτή τη στιγμή».

Διευκρινίσεις για τις δηλώσεις για τους γαλάζιους «αντάρτες» από τον Αποστολάκη

«Παραφράστηκε η δήλωσή μου» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αποστολάκης, έπειτα από την θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσαν οι αναφορές του σχετικά με τη στήριξη των ανταρτών της Νέας Δημοκρατίας στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο ναύαρχος υποστήριξε, μιλώντας στα Παραπολιτικά, πως παραφράστηκε η δήλωση του, σημειώνοντας πως «είπα ότι εξετάζονται οι περιπτώσεις, και ανάλογα θα δούμε τι μπορεί να υποστηριχθεί. Είναι ξεκάθαρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τα προοδευτικά ψηφοδέλτια, αυτή είναι η γραμμή».

«Έχει πει και ο κύριος Κασσελάκης ότι στηρίζει τα προοδευτικά ψηφοδέλτια. Ήμουν ξεκάθαρος, ερμηνεύτηκε λίγο διαφορετικά» πρόσθεσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ