Επίθεση Σκουρλέτη σε Σπίρτζη: Ήταν υπεύθυνος για την Αυτοδιοίκηση και παρέδωσε λευκή κόλλα

Στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός Πάνος Σκουρλέτης, κάνοντας λόγια λάθη του παρελθόντος: “Το 2019 καλύψαμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί” είπε χαρακτηριστικά, ενώ σχολίασε ως ελεεινή προπαγάνδα τις αναφορές ορισμένων ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ τα είχε όλα καλά, αλλά λόγω εσωτερικής υπονόμευσης είχαμε αυτό το αποτέλεσμα”.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Σκουρλέτης έστρεψε τα πυρά του στον Χρ. Σπίρτζη για τον οποίο είπε ότι “ήταν υπεύθυνος για να οργανώσει την αυτοδιοικητική δουλειά και παρέδωσε λευκή κόλλα”.

Επιπλέον – μεταξύ άλλων – ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε πως από κάποιους «δρομολογείται η εγκατάλειψη του ΣΥΡΙΖΑ και η παραχώρησή του σε άλλους χώρους

“Απ’ ό,τι άκουσα, αυτά που είπε ο κ. Αποστολάκης μάλλον χρεώνονται στον ίδιο προσωπικές του απόψεις” αναφερόμενος στην δήλωση του βουλευτή Επικρατείας περί στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ σε “αντάρτες” της Νέας Δημοκρατίας ενόψει του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών και πρόσθεσε: “Το πρόβλημα – θα έλεγα ότι το μείζον – δεν είναι η στρατηγική μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής, αλλά η συνολική εικόνα που διαμορφώνεται στον αυτοδιοικητικό χάρτη και ιδιαίτερα για τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Που είναι μία εικόνα αιμορραγίας που συνεχίζεται μετά τις τελευταίες εκλογές”. “Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ποια είναι η ασθένεια και νομίζω ότι το ζητούμενο είναι αυτό. Κανείς να εμβαθύνει στις βαθύτερες αιτίες της εκλογικής συντριβής του Μαΐου και του Ιουνίου” υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Επιπλέον ο κ. Σκουρλέτης πρόσθεσε: “νομίζω ότι το αποτέλεσμα του Μαΐου και του Ιουνίου δεν κρίθηκε τον τελευταίο μήνα. Σχετίζεται με τις επιλογές που γίνανε από την επομένη του 2019 και με τον τρόπο που ο ΣΥΡΙΖΑ διαμόρφωσε την Αξιωματική Αντιπολίτευση. Αυτό έκρινε ο κόσμος. Και εδώ θα ήθελα να ασκήσω και μια κριτική σε ένα μέρος ανθρώπων, στελεχών και συντρόφων μου, οι οποίοι προσπαθούν να ερμηνεύσουν αυτή την αποτυχία, την εκλογική, με μία λογική αναζήτηση εσωτερικών εχθρών. Θεωρώ ότι είναι εντελώς λάθος αυτοί που λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τα είχε όλα καλά, αλλά λόγω εσωτερικής υπονόμευσης είχαμε αυτό το αποτέλεσμα. Πρόκειται περί ελεεινής προπαγάνδας.

Για τις αντιδράσεις από την εκλογή Κασσελάκη

“Στη μεγάλη τους πλειοψηφία οι δυνάμεις που στήριξαν τον κύριο Κασσελάκη βασίστηκαν σε μια προσέγγιση που σας είπα πριν. Μας είπαν κάποιοι δεν θέλετε να κυβερνήσετε, θέλετε να χάσετε. Αν είναι δυνατόν να το λέει αυτό Στην πλειοψηφία του υπουργικού Συμβουλίου της περιόδου 2015 -2019 και σε εκείνα τα πολιτικά στελέχη τα οποία κατόρθωσαν μέσα από μια αντιφατική πορεία, αλλά θα έλεγα μεγαλειώδη, να οδηγήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, αυτά τα πράγματα δεν στέκουν. Νομίζω ότι πρέπει κανείς να κοιτάξει ποιες είναι οι βαθύτερες αιτίες και να αναλάβει τις ευθύνες του” απάντησε αναφερόμενος στα εσωκομματικά προβλήματα και πρόσθεσε πως “δεν το διαχωρίζω σε παλιούς και νέους”.

Όπως ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης: “Μετά το 2019 έγιναν επιλογές πολύ συγκεκριμένες. Αντί να μπορέσουμε να αποσαφηνίσουμε μια πρόταση προγραμματική που θα μπορούσε στα νέα δεδομένα της νέας περιόδου – ότι είχαμε βγει από το 2018 από τα μνημόνια, κάτι το οποίο με θετικό τρόπο πιστώνεται στη δικιά μας προσπάθεια και αυτό το οποίο θα έπρεπε να κάνουμε εμείς είναι πέρα από το να τιμήσουμε εκείνες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που μας δώσανε το 32%, που δεν είναι ένα υψηλό ποσοστό για ένα κόμμα το οποίο είχε εφαρμόσει μια πολιτική η οποία στον πυρήνα της είναι μνημονιακή πολιτική – αντί να το κάνουμε αυτό, αρχίσαμε να μιλάμε γενικά και αόριστα με ένα θολό προγραμματικό στίγμα, χωρίς να μπορούμε να πιάνουμε τον σφυγμό της κοινωνίας και των κοινωνικών δυνάμεων”.

Επιπλέον αναφερόμενος σε σχόλια του Στ. Κασσελάκη για τον νόμο Κατρούγκαλου ο κ. Σκουλέτης σημείωσε «όταν εγώ υποστηρίζω ότι δεν αναζητήσαμε αμέσως μετά το 2019 τις αιτίες της τότε εκλογικής ήττας και καλύψαμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί αναφέρομαι και στα ζητήματα του ασφαλιστικού». και πρόσθεσε: «προσωπικά και δημόσια έχω αναφερθεί σε αυτά και πολύ περισσότερο στις συνεδριάσεις των αρμόδιων οργάνων του κόμματος είχα θέσει τα ζητήματα αυτά. Ποτέ δεν καθίσαμε να αξιολογήσουμε, για παράδειγμα, αν ήταν σε συλλογικό επίπεδο, σε ατομικό καθένας είχε την άποψή του και μπορεί να την έλεγε, αλλά σημασία έχει κοινά συμπεράσματα οδηγούμαστε. Αν για παράδειγμα, ο νόμος ο οποίος συνέδεε τις ασφαλιστικές εισφορές των επαγγελματιών με τα εισοδήματά τους ήταν λάθος ή όχι, αυτό δεν το είπαμε, με αποτέλεσμα να μας βγαίνουν διάφορες τέτοιες δηλώσεις οι οποίες στοιχίζουν, όπως αυτή του Γιώργου Κατρούγκαλου, αλλά που σε τελική ανάλυση δεν του είχε πει ποτέ κανείς. Ξέρεις Γιώργο, αυτό ήταν λάθος, το οποίο αναγκαστήκαμε και το κάναμε κάτω από την πίεση των δημοσιονομικών περιορισμών για να σώσουμε τα ταμεία».

«Ο κόσμος εκτιμάει τελικά την ειλικρίνεια» πρόσθεσε ακόμη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ