ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ οφείλει εξηγήσεις

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ οφείλει εξηγήσεις

Εξηγήσεις από την Νέα Δημοκρατία ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για το πρωτογενές πλεόνασμα και για το κατά πόσον αυτό αποτελεί αφορμή για πανηγυρισμούς, επικαλούμενος άρθρο του Γιώργου Κύρτσου.

«Το πρωτογενές πλεόνασμα είναι ουσιαστικά ανύπαρκτο εφόσον δεν βασίζεται στις οικονομικές και δημοσιονομικές επιδόσεις της χώρας. Προκύπτει μέσα από μία πολιτική συμφωνία της κυβέρνησης Σαμαρά και της τρόικας για τον τρόπο υπολογισμού της λεγόμενης “άσπρης τρύπας” των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης, των ΟΤΑ και ορισμένων ΔΕΚΟ. Η κυβέρνηση ζήτησε να υπολογιστεί η «άσπρη τρύπα» με ένα τρόπο που εγγυάται την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος το 2013 για να μπορεί να επιχειρηματολογεί υπέρ του ελληνικού success story…».

Αυτά αναφέρει στο άρθρο του ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Νέα Δημοκρατία, κάνοντας λόγο για θεωρητική σε μεγάλο βαθμό βελτίωση της δημοσιονομικής διαχείρισης.

«Κατασκευάστηκε με την αλλαγή των κανόνων υπολογισμού της λεγόμενης «άσπρης τρύπας» και δεν έχει σχέση με τις πραγματικές δημοσιονομικές επιδόσεις που παραμένουν εξαιρετικά προβληματικές…», τονίζει ο κ. Κύρτσος.

Η αναφορά του υποψήφιου της ΝΔ σε ένα «ουσιαστικά ανύπαρκτο πρωτογενές πλεόνασμα» που αξιοποιείται από όλα τις πλευρές για να αναπτυχθεί μία «ενδιαφέρουσα πολιτική μυθολογία» και για οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης που υποστηρίζει ότι τελειώνουν τα πιο δύσκολα και πως έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για χαλάρωση της οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται», αποτέλεσε την αιτία για να ζητήσει εξηγήσεις η Κουμουνδούρου.

«Ποιος έχει τελικώς δίκιο για το πρωτογενές πλεόνασμα, ο κ. Κύρτσος που το χαρακτηρίζει ανύπαρκτο ή ο κ. Σαμαράς που πανηγυρίζει;», ρωτά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, θέτει ζήτημα για την στάση που θα τηρήσει ο κ. Κύρτσος στην Ευρωβουλή γύρω από το “success story” και τη «δημιουργική λογιστική» του πλεονάσματος, εφόσον εκλεγεί.

«Μήπως τελικώς ο κ. Κύρτσος έχει πει αλήθειες που τώρα αναγκάζεται να ξεχάσει;», συνεχίζει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπογραμμίζοντας πως την αλήθεια για το πρωτογενές πλεόνασμα τη γνωρίζει πλέον ο ελληνικός λαός.

«Γνωρίζει ότι βασίστηκε στην πιο ακραία, ισοπεδωτική και αντικοινωνική πολιτική που εφαρμόστηκε τις τελευταίες δεκαετίες. Έχει επίσης αντιληφθεί πως αν παραμείνει ο κ. Σαμαράς στην κυβέρνηση τον περιμένουν ακόμα χειρότερες μέρες γι’ αυτό και θα τον στείλει σπίτι του», καταλήγει η ανακοίνωση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ