ΣΥΡΙΖΑ: Οι «γέφυρες» Κασσελάκη και οι επόμενες κινήσεις της Αχτσιόγλου

Στην Έφη Αχτσιόγλου είναι πλέον στραμμένα τα βλέμματα όλων στον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο από την πλευρά της Κουμουνδούρου όσο και από την πλευρά της Ομπρέλας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1, με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε σήμερα άνοιγμα στους «6+6» της Έφης Αχτσιόγλου, λέγοντας ότι θα ήταν τιμή του η συνεργασία μαζί τους, ότι δεν υπάρχει κλειστός κύκλος και ότι τείνει χείρα φιλίας. Αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να συναντηθεί μαζί της, κατά την συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου,  στο οποίο συμμετέχει η κ. Αχτσιόγλου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΝΤ1 είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει νέα κίνηση από την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη, «για να τα βρουν», μετά το επεισοδιακό Σαββατοκύριακο που πέρασε. Το Σαββατοκύριακο είχε καβγά για μια αναπάντητη κλήση και ένα πολύ σκληρό κείμενο από την πλευρά των «6+6» που χαρακτήριζε ακροδεξιό τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.  Αυτό που μένει να φανεί είναι αν οι δύο πλευρές θα βάλουν νερό στο κρασί τους, ή αν θα κρατήσουν τις θέσεις τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υποστηρικτές της Έφης Αχτσιόγλου εμφανίζονται διχασμένοι, με ένα τμήμα τους να υποστηρίζει την άμεση αποχώρηση, και ένα άλλο να υποστηρίζει ότι πρέπει να μείνουν στο κόμμα τουλάχιστον ως τις ευρωεκλογές.

Πολλά αναμένεται να κριθούν το Σαββατοκύριακο στην Πανελλήνια, Διαδικτυακή Συνδιάσκεψη των «6+6» όποτε θα γίνει αποτίμηση της κατάστασης για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν αποκλείεται η κ. Αχτσιόγλου να μην είναι παρούσα στην συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου.

Οι «προφητείες» Τσακαλώτου

Παρά τις γέφυρες συνεργασίας που έριξε σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης στην Έφη Αχτσιόγλου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προέβλεψε νέες αποχωρήσεις από το κόμμα. Όπως είπε, αν και δεν γνωρίζει τα σχέδια της ομάδας, η εκτίμησή του είναι ότι «θα υπάρξουν εξελίξεις». Σημείωσε μάλιστα ότι βασίζει την συγκεκριμένη εκτίμηση στο γεγονός ότι «το κείμενο που υπέγραψαν οι «6+6» ήταν πιο επιθετικό από το δικό μας.»

Η αντιπαράθεση συνεχίστηκε σήμερα με τον Στέφανο Κασσελάκη να επικρίνει τους δύο βουλευτές της Ομπρέλας που δεν παραδίδουν την έδρα, επικαλούμενος τον κανονισμό του ΣΥΡΙΖΑ και με τον κ. Τσακαλώτο να κατηγορεί τον κ. Κασσελάκη ότι μετατρέπει τον ΣΥΡΙΖΑ σε άλλο κόμμα. «Συνεχίζει την πολιτική του Τσίπρα προς το κέντρο, χωρίς να έχει πολλά από τα χαρίσματα του Αλέξη Τσίπρα», είπε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ