ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Πήγε με εμφανή διάθεση αυτοσαρκασμού στη Σλοβενία

Κριτική στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για τις δηλώσεις που έκανε από τη Σλοβενία σχετικά με τον ρόλο των πολιτικών σήμερα, ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

“Μετά την ομολογία παταγώδους αποτυχίας στην πανδημία και τις πυρκαγιές, για τις οποίες έδινε μέχρι πρότινος συγχαρητήρια στον εαυτό του και την αδυναμία του να κάνει ακόμα και ανασχηματισμό, ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται πως πήγε με εμφανή διάθεση αυτοσαρκασμού στη Σλοβενία, δηλώνοντας πως «η πολιτική απαιτεί να είναι κανείς μάνατζερ και ταυτόχρονα ηγέτης»”, τονίζει σε σχόλιό του το γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ανακοίνωση καταλήγει με την επισήμανση ότι “παρέλειψε, βέβαια, να συμπληρώσει ότι ίδιος μετά και τη χθεσινή ιλαροτραγωδία, δεν διαθέτει κανένα από τα δύο χαρακτηριστικά”.

Μητσοτάκης Σλοβενία

Τι δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην παρέμβασή του στο Bled Strategic Forum 2021, που διεξάγεται στη Σλοβενία, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι “η πολιτική για μένα απαιτεί να είναι κανείς μάνατζερ και ταυτόχρονα ηγέτης ώστε να επιλύει προβλήματα και να διαχειρίζεται σταθερά κρίσεις μικρές και μεγάλες”.

Σήμερα, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, “είναι ανάγκη να παράγουμε αποτελέσματα γιατί αυτό περιμένει ο κόσμος από μας. Το να είσαι ηγέτης σημαίνει πρώτα απ’ όλα να λες την αλήθεια και κατά περίπτωση να λαμβάνεις μη δημοφιλείς αποφάσεις”.

Εξήγησε σε αυτό το σημείο, ότι “βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση και πρέπει να λαμβάνουμε αποφάσεις που άλλοι φοβούνται να πάρουν για το πολιτικό κόστος που μπορεί να έχουν” και συμπλήρωσε:

“Πρέπει επίσης να μπορεί να κάνει τη διάκριση του τι είναι σημαντικό και τι είναι λιγότερο σημαντικό, με το βλέμμα στο άμεσο μέλλον αλλά και σε ό,τι απαιτεί η μακροπρόθεσμη στρατηγική. Αυτή είναι η δουλειά των σημερινών πολιτικών”.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.