ΣΥΡΙΖΑ: Άνω κάτω για την τριήμερη συνάντηση εργασίας στις Σπέτσες – Το «όχι» Τσίπρα, η… ναυτία της Μάλαμα και οι ενστάσεις Ακρίτα

Βαρύ παραμένει το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την πρόσκληση του Στέφανου Κασσελάκη για τριήμερη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στις Σπέτσες. Αρκετοί βουλευτές δεν είδαν με καλό μάτι την κίνηση του προέδρου και ορισμένοι σκέφτονται ακόμα και την αποχή.

Όπως έγινε γνωστό, ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε ήδη την Κουμουνδούρου για την απόφασή του να μην συμμετάσχει στη συνεδρίαση της ΚΟ στις Σπέτσες. Η Κουμουνδούρου υποστηρίζει ότι ο πρώην πρόεδρος εκ θέσεως μπορεί να επιλέξει να μην συμμετέχει σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που αφορά οργανωτικά θέματα.

Σήμερα, η βουλευτής και τομεάρχης Πολιτισμού Κυριακή Μάλαμα, μίλησε στο «Κόκκινο» και όταν ερωτήθηκε εάν θα πάει στις Σπέτσες, απάντησε: «με πειράζει το καράβι, δεν νομίζω».

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος φαίνεται πως έχει γίνει άνω κάτω, ενώ η Έλενα Ακρίτα εξέφρασε εκ νέου σήμερα την αντίρρησή της για την επιλογή των Σπετσών.

«Σπέτσες: επειδή διαβάζω διάφορα που με αφορούν. Και βέβαια θα μπορούσε η συνάντηση εργασίας να γίνει “εκτός Αθηνών” – αν και αυτό θα δυσκόλευε πολύ το έργο των συναδέλφων δημοσιογράφων που παρακολουθούν τις συνεδριάσεις μας.

Γιατί όμως στις Σπέτσες; Γιατί να μην πάμε σε περιοχές που έχουν πληγεί από πυρκαγιές ή πλημμύρες; Καρδίτσα, Έβρο, Ρόδο, Εύβοια, Βόλο. Να γυρίσουμε τα χωριά, να μιλήσουμε με τους κατοίκους, να διαπιστώσουμε τί έχει (ή ΔΕΝ) έχει κάνει η κυβερνηση όλο αυτό τον καιρό.

Και ταυτόχρονα να δουλέψουμε και να προγραμματίσουμε τις επόμενες κινήσεις του κόμματος μας. Αυτή είναι η γνώμη μου. Καλημέρα σε όλους!», έγραψε η Έλενα Ακρίτα στο Facebook.

Από την πλευρά της, η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, ανέφερε στον ΣΚΑΪ σχετικά με την πρόσκληση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ: «καλεί σε μία συνάντηση εργασίας τον Γενάρη στις Σπέτσες. Για δουλειά. Οι περισσότερες συναντήσεις θα γίνουν στο σπίτι του, με δικά του έξοδα. προφανώς ο λόγος είναι για να συντονιστούμε και προφανώς να προετοιμάσουμε την δράση μας». «Είναι τελείως καινούργιο και ξενίζει όπως ξενίζουν και οι άλλες πρωτοβουλίες του προέδρου, όπως να δανείσει το κόμμα», συμπλήρωσε η κ. Τζάκρη.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη δήλωσε στον ΣΚΑΪ: Γίνεται πάρα πολλή δουλειά και αυτή η δουλειά έχει και νέες μορφές, νέες φόρμες, που ενδεχομένως ξενίζουν και λιγάκι…».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχείο των Σπετσών για την τριήμερη συνεδρίαση και τα έξοδα θα είναι πληρωμένα από τον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ οι συνεδριάσεις θα γίνονται στο σπίτι του.

«…Εμένα ωραία ιδέα μου φαίνεται. Αφού ο άνθρωπος έχει μεγάλο σπίτι και τους χωράει όλους, τους καλεί όλους να περάσουν ωραία στις Σπέτσες… Κάθονται και γκρινιάζουν; Μια χαρά είναι», σχολίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης στον ΑΝΤ1.

Ο Διονύσης Καλαματιανός, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, είπε στον ΑΝΤ1 ότι «είναι μια πρωτοβουλία πρωτοπόρα μπορώ να πω, πρωτοπόρα ίσως γι’ αυτό ξενίζει, αλλά το αποτέλεσμα έχει σημασία».

Δείτε το βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ