Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Τι θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας – Θα σπάσει τη σιωπή του;

Με το βλέμμα στο συνέδριο που ξεκινά σήμερα και στις ευρωεκλογές, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να αφήσουν πίσω την ένταση που επικράτησε τις προηγούμενες μέρες και τις δύο θυελλώδεις συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας. Με την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ να «μυρίζει μπαρούτι»,  όλοι στρέφουν τα βλέμματά τους σε ένα πρόσωπο: τον Αλέξη Τσίπρα.

Η στάση του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος το βράδυ της Τετάρτης (21.02.2024) ήταν στη Λεωφόρο, για τον αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδος μεταξύ του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, παραμένει ερωτηματικό. Το προηγούμενο χρονικό διάστημα ήταν βέβαιο ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα έλυνε τη σιωπή του και θα μιλούσε στο συνέδριο. Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες κανείς δεν μπορούσε να πει με βεβαιότητα ούτε καν αν θα δώσει το παρών.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Τσίπρας θα πάει στο συνέδριο κανονικά, παρότι υπάρχουν φωνές που εισηγούνται στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να μην παρευρεθεί για να μην νομιμοποιήσει την κόντρα των τελευταίων ημερών μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και στελεχών του κόμματος.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες και ο Αλέξης Τσίπρας πάει κανονικά στο συνέδριο, η κατάσταση που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ τον έχει κάνει να έχει δεύτερες σκέψεις για το εάν θα πρέπει να μιλήσει. Κι αυτό γιατί όλοι θα περάσουν από μικροσκόπιο την ομιλία του, ερμηνεύοντας κάθε λέξη του σε σχέση με το αν στηρίζει ή αδειάζει τον διάδοχό του. Συνεπώς, θα είναι μία δύσκολη απόφαση για τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Κασσελάκης: Σήμερα αρχίζουμε όλοι μαζί την προοδευτική αντεπίθεση

Το άτυπο σύνθημα για την έναρξη του 4ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκινά το απόγευμα στο Τάε Κβο Ντο, με την ομιλία του, έδωσε το πρωί της Πέμπτης ο Στέφανος Κασσελάκης, με ανάρτησή του στα social media. Σε αυτή εμφανίζεται ο ίδιος να βιδώνει ένα από τα πλακάτ που θα τοποθετηθούν στο γήπεδο όπου θα γίνει το συνέδριο του κόμματος.

«Είμαστε στο Taekwondo και ετοιμαζόμαστε για το 4ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει σε ανάρτησή του στα social media ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Σήμερα Πέμπτη 22/2 αρχίζουμε όλοι μαζί την προοδευτική αντεπίθεση. Η ομιλία μου είναι ανοιχτή όχι μόνο στους συνέδρους μας αλλά και στους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ. Σας περιμένω στις 6μ.μ.!» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απευθύνοντας κάλεσμα να είναι όλοι εκεί.

Επιστρέφει ο Αλέξης Τσίπρας;

Με όσα γίνονται στον ΣΥΡΙΖΑ, πολλοί έχουν αρχίζει να επαναφέρουν σενάρια επιστροφής του Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με το Θεωρείο της Καθημερινής, καλά ενημερωμένη πηγή, η οποία είναι πολλά χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ και ξέρει καλά τον πρώην πρωθυπουργό, ανέφερε ότι «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση επιστροφής Τσίπρα για να ηγηθεί ενός ΣΥΡΙΖΑ που είναι 25 μονάδες πίσω από τη Ν.Δ.». Η ίδια πηγή τόνισε ότι η μόνη περίπτωση επιστροφής του πρώην πρόεδρου είναι «εφόσον δημιουργηθούν εκ νέου οι κοινωνικοί συσχετισμοί που θα δίνουν προοπτική επιστροφής στην εξουσία», συμπληρώνοντας: «Είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ είτε με άλλο φορέα».

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ