Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ – Παππάς: Όχι σε εσωκομματικές κάλπες πριν από τις ευρωεκλογές – Η Γεροβασίλη πρέπει να έχει ξεχωριστή θέση δίπλα στον Κασσελάκη

Ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νίκος Παππάς, στην ομιλία του κατά τη δεύτερη ημέρα των εργασιών του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είπε ευθέως όχι στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή προέδρου, επισημαίνοντας ότι «100 ημέρες πριν από την ευρωκάλπη δεν μπορούν να αναλωθούν οι 50 σε εσωκομματικές εκλογές», ενώ πρόσθεσε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει ζητήσει λευκή επιταγή.

«Θα καταναλώσουμε τις 50 από τις 100 μέρες που μένουν για τις ευρωεκλογές για ζητήματα δικά μας ή θα επενδύσουμε κάθε λεπτό από τώρα για τις επόμενες 100 μέρες στη μάχη ενάντια στη ΝΔ;  Πρέπει να επιλέξουμε το δεύτερο», είπε χαρακτηριστικά, ενώ σημείωσε ότι σε αυτή την αίθουσα δεν υπάρχουν αντίπαλοι, αλλά συναγωνιστές και συναγωνίστριες. Υπάρχουν διαφωνίες, όπως ανέφερε, αλλά κανείς δεν θέλει το κακό του κόμματος.

Ο Νίκος Παππάς αναφέρθηκε σε «κέντρα που δεν θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ καταλύτη της επόμενης ημέρας και κάλεσε να τεθεί σήμερα και αύριο τέρμα στην εσωστρέφεια. «Ο προοδευτικός κόσμος έχει προσδοκίες και θα είναι σκληρός εάν δεν ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του. Υπάρχουν λύσεις», είπε και ζήτησε από τη Δευτέρα να ξεκινήσει η εκστρατεία για τις ευρωεκλογές.

Για την Όλγα Γεροβασίλη, ο Νίκος Παππάς ανέφερε ότι με την παρουσία της κοσμεί την παράταξη και είπε ότι έχει ρόλο δίπλα στον Στέφανο Κασσελάκη. « Με την Όλγα έχουμε πορευτεί μαζί για πολλά χρόνια. Κοσμεί την παράταξη. Με ψυχραιμία έχει διαχειριστεί κρίσεις. Συμβάλλει στη δημόσια παρουσία του κόμματος. Στις κρίσιμες στιγμές υπηρέτησε, υπηρετεί και θα υπηρετεί τον συλλογικό στόχο. Πρέπει να έχει ξεχωριστή θέση δίπλα στον Στέφανο Κασσελάκη σε αυτή τη μάχη. Μπορεί να υπηρετήσει το κόμμα από οποιαδήποτε θέση. Είναι η πιο έμπειρη κοινοβουλευτικά», τόνισε.

Αναφέρθηκε στον πρώην πρόεδρο του κόμματος λέγοντας: «Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο πρωτεργάτης της πορείας του κόμματος και η παρουσία του θα προσέθετε στο Συνέδριο. Θα θέλαμε να τον ακούσουμε από αυτό το βήμα».

Κάνοντας προσωπική αναφορά είπε: «Στηρίξαμε τον Στέφανο στη βάση μιας πολιτικής συμφωνίας, για το περιεχόμενο της οποίας έχουμε ακόμα βήματα να κάνουμε. Δεν ζήτησε λευκή επιταγή. Δε θα έπαιρνε ποτέ λευκή επιταγή. Λευκή επιταγή δεν ζητά και δε λαμβάνει κανένας. Καλό είναι τα συλλογικά μας λάθη να τα αναγνωρίζουμε. Όπως το έλλειμμα πολιτικής συλλογικής λειτουργίας. Το έκανε και ο Στέφανος. Και έχει την πρωτοβουλία και τον πρώτο λόγο για να υπερβούμε αυτά τα προβλήματα και να πάμε στις ευρωεκλογές και να κόψουμε το βήχα του 41%».

Αναφέρθηκε στην Όλγα Γεροβασίλη: «Με την Όλγα Γεροβασίλη έχουμε πορευτεί για πολλά χρόνια. Κοσμεί την παράταξη μας. Και στην κρίσιμη στιγμή, σε κάθε κρίσιμη στιγμή υπηρέτησε, υπηρετεί και θα υπηρετεί το συλλογικό μας σχέδιο και στόχο. Πρέπει να έχει ξεχωριστή θέση δίπλα στο Στέφανο σε αυτή τη μάχη. Μπορεί να υπηρετήσει το κόμμα από οποιαδήποτε θέση. Είναι η πιο έμπειρη κοινοβουλευτικά».

Ακολούθως αναφέρθηκε στην προοπτική των ευρωεκλογών: « Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, αλλά και κάποια γνωστά επικοινωνιακά κέντρα, δουλεύουν, προσδοκούν και στοιχηματίζουν για να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πολύ χαμηλά ποσοστά και να μην είναι ο καταλύτης των διεργασιών της επόμενης μέρας.

Μπορούμε και οφείλουμε να βρούμε λύση. Λύση που θα εγγυάται συντεταγμένη πορεία. Που δε θα πληγώνει καμία πλευρά του κόμματος. Λύση στην οποία κάθε ένας και κάθε μία από εμάς θα μπορεί να βρει τον εαυτό του και τις απόψεις του».

Ακολούθως πρότεινε:

1. Να ανασυγκροτηθεί τη Δευτέρα ένα εκτελεστικό γραφείο που θα πάει το κόμμα στην επόμενη μάχη ως πολιτικό κέντρο, επιτελικό και αποτελεσματικό. Συνθετικό και συμπεριληπτικό.

2. Με ευθύνη του εκτελεστικού γραφείου και του Στέφανου να έρθουν οι προτάσεις για την ολοκλήρωση του μετασχηματισμού του κόμματος που αφήσαμε στη μέση.

3. Να έρθει μια μελετημένη και συγκροτημένη πρόταση για τις καταστατικές αλλαγές. Οι αλλαγές αυτές να μπουν στην κρίση του σώματος του διαρκούς συνεδρίου, που δεν χρειάζεται να διεξαχθεί δια ζώσης.

4. Να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ