«H 7χρονη κόρη μου κοιμάται ακόμη με πάνα, δεν ξέρω πώς να την βοηθήσω»

Ένα ευαίσθητο θέμα έθιξε μία μητέρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η γυναίκα της ιστορίας, ζητά συμβουλές από άλλους γονείς σχετικά με το πώς μπορεί να βοηθήσει την σχεδόν οκτώ ετών κόρη της να σταματήσει να κοιμάται με πάνες.

Ύπνος: 5 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε πριν πάτε στο κρεβάτι, για να κοιμηθείτε σαν πουλάκι

 Στα όρια της απελπισίας έχει φτάσει μία γυναίκα, της οποίας η κόρη εξακολουθεί να κοιμάται με πάνες. Το κορίτσι δεν τις χρειάζεται και μέσα στην ημέρα, αλλά εξηγεί ότι η κόρη της έχει νυχτερινή ενούρηση σχεδόν κάθε εβδομάδα.

“Έχουμε δοκιμάσει κάθε γνωστή μέθοδο”

Αναζητώντας συμβουλές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η γυναίκα εξηγεί: «Η κόρη μου είναι σχεδόν οκτώ ετών, και συνεχίζει να φοράει πάνα στον ύπνο. Στη διάρκεια  της ημέρας δεν την έχει  χρειαστεί από τότε που ήταν πέντε ετών και δεν είχε ποτέ της «ατυχήματα» αλλά δεν μπορεί να  την αποχωριστεί κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τα περισσότερα πρωινά, η πάνα της είναι μούσκεμα και δεν ξέρω τι να κάνω. Πίστευα ότι μέχρι τα οκτώ της δεν θα χρειάζεται πλέον πάνες. Έχουμε δοκιμάσει όλες τις συνηθισμένες μεθόδους: δεν πίνει τίποτα πριν τον ύπνο, πηγαίνει τουαλέτα πριν κοιμηθεί και όμως, η πάνα της κάθε πρωί, είναι μούσκεμα».

Ύπνος: Μπορεί ο τρόπος που κοιμάστε να αλλάξει την προσωπικότητά σας;

“Δεν θέλω να την πιέσω. Τι άλλο μπορώ να κάνω;”

Ανήσυχη για την ανάπτυξη της κόρης της, η γυναίκα λέει ότι δεν θέλει να την «πιέσει» να  βγάλει την πάνα, όμως θέλει πολύ να τη βοηθήσει να το αποχωριστεί. Η γυναίκα προσθέτει: «Τι άλλο μπορώ να κάνω; Τις σπάνιες φορές που ξύπνησε με την πάνα στεγνή, προσπαθήσαμε να την κοιμίσουμε χωρίς αυτήν, και πάλι ξυπνούσε με βρεγμένη την πάνα. Δεν θέλω να την πιέσω στο θέμα αυτό, ούτε θέλω να την αγχώσω, αλλά δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω».

Σχολιάζοντας την ανάρτησή της, ένας χρήστης έγραψε:  «Ο εξάχρονος γιος μου έβγαλε τις πάνες μόλις πριν από 10 ημέρες. Μέχρι τότε, κάθε βράδυ φορούσε πάνα και το πρωί ήταν μούσκεμα, οπότε δεν προσπαθήσαμε καν. Την προηγούμενη εβδομάδα, ένα βράδυ, αρνήθηκε να την φορέσει και πήγε για ύπνο. Τον πήγαμε μερικές φορές στην τουαλέτα, άλλες φορές σηκωνόταν μόνος του να πάει και τώρα είναι στεγνός εδώ και 10 ημέρες. H διατροφή μπορεί να μην βοηθάει, για παράδειγμα, η μαύρη σταφίδα βοηθάει στην ενούρηση. Όταν κοιμούνται δεν μπορούν να το ελέγξουν και, δυστυχώς είναι ζήτημα χρόνου».

Ένας άλλος χρήστης ανέφερε: «Ο γιος μου είναι σχεδόν οκτώ ετών και αντιμετωπίζουμε το ίδιο ακριβώς πρόβλημα. Κάθε πρωί, δεν είναι απλώς  μούσκεμα, αλλά στάζει ολόκληρος. Μερικά βράδια, πρέπει να του αλλάξουμε πιτζάμες, όχι μία φορά, αλλά πολλές την ίδια νύχτα. Αγοράσαμε μία συσκευή από το Amazon που χτυπάει όταν βρέχεται αλλά μετά από τρία βράδια ο γιος μου δεν την ήθελε γιατί του χαλούσε τον ύπνο. Δεν ξέρω την απάντηση στο πρόβλημά σου, όμως σε διαβάζω με ενδιαφέρον και θέλω να ξέρεις ότι δεν είσαι μόνη σου (οι φίλοι μου έχουν δύο παιδιά και αντιμετωπίζουν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα)», είπε ένας άλλος, ενώ ένας τρίτος συμβούλευσε: «Βεβαιώσου για την κατανάλωση των υγρών της στη διάρκεια της ημέρας».

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ