Συνάντηση της Φώφης Γεννηματά με τους εκπροσώπους των δικαστικών ενώσεων

Συνάντηση με εκπροσώπους των δικαστικών ενώσεων είχε νωρίτερα σήμερα, στο γραφείο της στη Βουλή, η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

Οι εκπρόσωποι των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών από κάθε κλάδο της Ελληνικής Δικαιοσύνης είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν τα επίσημα αιτήματά τους και να εκφράσουν την έντονη ανησυχία τους για τα διαχρονικά προβλήματα του χώρου, οικονομικής αλλά και θεσμικής φύσης. Η Φώφη Γεννηματά από την πλευρά της επιβεβαίωσε το διαρκές ενδιαφέρον της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την ανεξαρτησία και την απρόσκοπτη λειτουργία του συστήματος απονομής Δικαιοσύνης. Επανέλαβε δε την πάγια θέση ότι το ΠΑΣΟΚ επιζητεί δικαστές αξιοπρεπείς, με κύρος και πραγματική ανεξαρτησία. Υπογράμμισε τις μεγάλες ευθύνες που φέρει η Κυβέρνηση και ζήτησε την υποστήριξη των δικαστών σε κάθε βήμα που γίνεται προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ενός Εθνικού Σχεδίου εξόδου της χώρας από την κρίση, οικονομική και ηθική.

Η Φώφη Γεννηματά μάλιστα εξέφρασε τη βούλησή της για το άνοιγμα διαύλων επικοινωνίας ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τον δικαστικό κόσμο, που θα επιτρέψει την ανταλλαγή απόψεων και τη συνδιαμόρφωση θέσεων τόσο στο κρίσιμο πεδίο της συνταγματικής αναθεώρησης όσο και σε κάθε επί μέρους νομοθετικής παρέμβασης που επιχειρείται στο κρίσιμο πεδίο της Δικαιοσύνης. Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση αυτή, όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν στην ανάγκη δημιουργίας βάσης διαρκούς και εποικοδομητικής συνεργασίας για την από κοινού προώθηση των αναγκαίων βημάτων για τη βελτίωση των όρων απονομής της Δικαιοσύνης στη χώρα μας.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν, εκ μέρους της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ο Πρόεδρος Χριστόφορος Σεβαστίδης, ο Αντιπρόεδρος Παναγιώτης Λυμπερόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Νικόλαος Σαλάτας, για την Ένωση Διοικητικών Δικαστών, η Πρόεδρος Ειρήνη Γιανναδάκη, ο Γενικός Γραμματέας Βασίλειος Φαϊτάς και το μέλος Δ.Σ. Αικατερίνη Κουτσοπούλου, από την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος ο Πρόεδρος Δημήτριος Ασπρογέρακας, και ο Γενικός Γραμματέας Παρασκευάς Αδάμης, εκ μέρους της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών Συμβουλίου της Επικρατείας, ο Πρόεδρός της Ευθύμιος Αντωνόπουλος, από την Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου η Πρόεδρος Ασημίνα Σαντοριναίου και το μέλος Δ.Σ. Σταμάτιος Πουλής, ενώ, τέλος, την Ένωση Μελών Νομικού Συμβουλίου του Κράτους εκπροσώπησε ο Πρόεδρός της Χρήστος Μητκίδης και η Γενική Γραμματέας Ουρανία Μενδρινού.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, πέραν της Προέδρου, το παρών έδωσαν ο βουλευτής υπεύθυνος ΚΤΕ Δικαιοσύνης και Δημόσιας Διοίκησης Θοδωρής Παπαθεοδώρου, η γραμματέας Τομέα Δικαιοσύνης Χριστίνα Κουντούρη, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θέσεων για τη Θεσμική και Πολιτική Μεταρρύθμιση Νικόλας Κανελλόπουλος, ο Δημήτρης Μάντζος, μέλος της ίδιας Επιτροπής, καθώς και ο επικεφαλής της Επιτροπής Παρακολούθησης Κυβερνητικού Έργου Χρήστος Πρωτόπαπας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Αυτή είναι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τον εκλογικό νόμο

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στη Γεννηματά για την απλή αναλογική

Γεννηματά: Τα διλήμματα αφορούν Τσίπρα και Μητσοτάκη. Τα παιχνίδια τέλος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ