Συνάντηση Μητσοτάκη-Δούκα την επόμενη Πέμπτη στο Μαξίμου στην σκιά της αντιπαράθεσης για τα δένδρα στο Μετρό

Το πρώτο ραντεβού του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα στο Μέγαρο Μαξίμου, θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη 16 Νοεμβρίου.

Η συνάντηση πραγματοποιείται στη «σκιά» της κόντρας για την κοπή των δέντρων στο μετρό των Εξαρχείων.

Ο κ. Δούκας είχε μιλήσει για τετελεσμένο της απερχόμενης δημοτικής αρχής και είχε ζητήσει το θέμα του Μετρό και της κοπής δέντρων στην πλατεία Εξαρχείων να τεθεί σε διαβούλευση.

Σημειώνεται πως νωρίτερα το μεσημέρι της Τρίτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, επεσήμανε ότι «το μετρό είναι κεντρική πολιτική της κυβέρνησης, δεν πρόκειται να γίνει κανένα βήμα υποχώρησης. Ως προς το σκέλος των δέντρων, έχει δώσει πλήρη αναφορά η αρμόδια εταιρεία. Η θέση που διατύπωσε ο κ. Δούκας δεν συνάδει με την αρχική του δήλωση περί συνεργασίας. Άλλη μια ευκαιρία για επαναστατική γυμναστική που γίνεται στις πλάτες των πολιτών. Δεν πρόκειται να κάνουμε το παραμικρό βήμα πίσω».

Απάντηση Δούκα σε Μαρινάκη: «Θέλουμε και Μετρό και δέντρα»

Για διαστρέβλωση των θέσεων του νεοεκλεγέντος δημάρχου Αθηναίων από στελέχη της κυβέρνησης, έκαναν λόγο συνεργάτες του Χάρη Δούκα, μετά τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη.

«Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον κ. Μαρινάκη ότι η θέση του κ. Δούκα είναι σαφής. Θέλουμε και Μετρό και δέντρα, όπως συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και όπως επιθυμούν οι Αθηναίοι πολίτες», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι πηγές.

Τονίζουν ακόμη, πως οι επιθέσεις κυβερνητικών στελεχών εναντίον του κ. Δούκα πριν ακόμη αναλάβει καθήκοντα, είναι στοχευμένες και εγείρουν σοβαρά ερωτήματα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ