Συνάντηση Κασκαρέλη – Τσάτσκα στο ΝΑΤΟ για την υπόθεση Μπελέρη

Οι πρωτοβουλίες του υπουργείου Εξωτερικών εν όψει της αυριανής συνεδρίασης της αλβανικής δικαιοσύνης επί του αιτήματος άρσης της προφυλάκισης του Φρέντη Μπελέρη.

Εξετάζεται η έφεση Μπελέρη και Κοκαβέση – Τι δήλωσε στο enikos.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Χειμαρριωτών

Του Χρήστου Μαζανίτη

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές του υπουργείου Εξωτερικών, η Αθήνα εντείνει τις πιέσεις για την άμεση απελευθέρωση του προφυλακισμένου Έλληνα εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη αλλά και του αντιπροέδρου της Ένωσης Χειμαρριωτών Παντελή Κοκαβέση.

Στο νοσοκομείο με προβλήματα στην καρδιά ο Φρέντι Μπελέρης – Αποκλειστικό

Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι ο Υπουργός Εξωτερικών, Βασίλης Κασκαρέλης, στο περιθώριο της συμμετοχής του στην άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στο Όσλο, προγραμματίζεται  να συναντηθεί με την Υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας, Olta Xhaçka (Όλτα Τσάτσκα), προκειμένου να θέσει  το ζήτημα της αποφυλάκισης του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη, και του Παντελή Κοκαβέση.

Παράλληλα, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την Πρέσβυ της Ελλάδος στην Αλβανία, Κωνσταντίνα Καμίτση, προκειμένου να υπάρχει διαρκής ενημέρωση, ενώ ταυτόχρονα δίδονται οι κατάλληλες οδηγίες για τον χειρισμό της εν λόγω  υπόθεσης. Σημειώνεται ότι, κατόπιν σχετικών οδηγιών, η Πρέσβυς της Ελλάδας έχει συναντηθεί προσφάτως και με τους δύο, και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους συγγενείς και τους δικηγόρους τους.

Φρέντι Μπελέρης: Οι άγνωστες λεπτομέρειες από το κατηγορητήριο εναντίον του και η δίωξή του – ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπελέρης βρίσκεται στο νοσοκομείο των φυλακών Τιράνων, μετά την αδιαθεσία που αισθάνθηκε με την καρδιά του. Ωστόσο εκφράζονται φόβοι ότι η παρατεταμένη κράτησή του έχει στόχο την καθαίρεσή του από το αξίωμα του δημάρχου.

«Αυτό είναι το σχέδιό τους. Αν δεν πάει μέχρι τις 5 Αυγούστου στο δημοτικό συμβούλιο για να ορκιστεί, τότε χάνει το χρίσμα. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να ασκηθεί τις επόμενες 2-3 μέρες μία πίεση στην Αλβανία από εδώ, διαφορετικά το αποτέλεσμα θα είναι αρνητικό» αναφέρει σε δηλώσεις του προς το enikos.gr ο αδελφός του, Λεονάρδος.

Η συνεδρίαση επί του αιτήματος προφυλάκισης θα γίνει την Πέμπτη, 1 Ιουνίου στις 11.00 το πρωί ώρα Ελλάδος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ