Συναντήσεις της Έλενας Κουντουρά στη Νότια Κορέα

Τη στήριξη της νοτιοκορεατικής κυβέρνησης στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού εξασφάλισε η αν. Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά κατά την επίσκεψή της στη Σεούλ με αφορμή τη συμμετοχή της Ελλάδας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού  KOTFA.

Η αν. Υπουργός κατά τη συνάντηση της με τον  Αναπληρωτή Υπουργό  Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού της Ν. Κορέας κ. Kim Chong  υπογράμμισε ότι η Ν. Κορέα αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για την τουριστική πολιτική της χώρας μας στο πλαίσιο της διείσδυσης σε νέες αγορές. Πρόσθεσε ότι εφεξής  η τουριστική έκθεση KOTFA θα ενταχθεί στο πρόγραμμα του ΕΟΤ και πρότεινε επίσης  τη διοργάνωση πολιτιστικών ανταλλαγών και φεστιβάλ προβολής της χώρας μας στην Νότιο Κορέα.  Από την πλευρά του ο κ. Chong  καλωσόρισε  την αν. Υπουργό στην Ν. Κορέα   και την ευχαρίστησε για τη συμμετοχή της Ελλάδος στην KOTFA.

Η Έλενα Κουντουρά είχε επίσης συνάντηση  με τον Υπουργό Πατριωτών και Βετεράνων κ. Park Sungchon, ο οποίος ευχαρίστησε τη χώρα μας για τη συμμετοχή της στον πόλεμο της Κορέας. Μάλιστα η συνομιλία διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό και συγκινησιακό κλίμα αμέσως μόλις ο κ. Sungchon πληροφορήθηκε ότι  ο στρατιωτικός πατέρας της αν. Υπουργού υπήρξε βετεράνος  στον πόλεμο της Κορέας. Ο κ.  Sungchon  δεσμεύθηκε να στηρίξει την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού στη χώρα του και επεσήμανε ότι ο τουρισμός θα συμβάλλει στην περαιτέρω σύσφιξη των διμερών σχέσεων.

Κατά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο της KOREAN AIR η Έλενα Κουντουρά εξέφρασε την ικανοποίηση της  για την έναρξη των  απευθείας πτήσεων  charter Σεούλ –Αθήνα  από Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο, που θα πραγματοποιήσει η HANJIN , θυγατρική της KOREAN AIR και πρόσθεσε ότι  η μελλοντική υλοποίηση  τακτικών αεροπορικών πτήσεων θα ενισχύσει την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Ν.Κορέα και το διμερές εμπόριο μέσω cargo.

Η Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε επίσης με σημαντικούς tour operator της Νότιας Κορέας παρουσιάζοντας τους βασικούς στόχους της  πολιτικής της μεταξύ των οποίων αποτελεί η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου  προσθέτοντας  ότι η χώρα μας αποτελεί ένα κορυφαίο και ασφαλή τουριστικό προορισμό.  Ζήτησε επίσης  από τους συνομιλητές της την υποστήριξη των πτήσεων charter, η επιτυχία και η πληρότητα οποίων, θα συμβάλλουν στην καθιέρωση τακτικής αεροπορικής σύνδεσης των δύο πρωτευουσών.

Τέλος η αν. Υπουργός παραχώρησε συνεντεύξεις σε κορυφαία ΜΜΕ της χώρας με στόχο την προβολή της Ελλάδος ως κορυφαίο  τουριστικό προορισμό.  

Δείτε επίσης:

Στη Ν. Κορέα η Κουντουρά για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ