Στρατούλης: Δεν επαρκεί αυτή η ρύθμιση

Στρατούλης: Δεν επαρκεί αυτή η ρύθμιση

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή, με αφορμή τη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.

«Εμείς δεν θεωρούμε ικανοποιητική τη ρύθμιση αυτή. Δεν επαρκεί. Έπρεπε να λύνει οριστικά το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών και να ανακουφίζει ουσιαστικά χιλιάδες πολίτες», σημείωσε αρχικά ο κ. Στρατούλης και συνέχισε:

«Εδώ υπάρχουν προβλήματα, υπάρχουν παγίδες. Συνεχίζει να επιβάλλεται επιτόκιο στο ποσό της οφειλής. Οι άνθρωποι δεν έχουν ούτε τις δόσεις να δώσουν θα πληρώσουν τους τόκους; Είναι πολύ μικρές οι μειώσεις που κάνουν στις προσαυξήσεις. Όσο αυξάνονται οι δόσεις τόσο μικρότερες περικοπές γίνονται στις προσαυξήσεις. Μα τις περισσότερες δόσεις τις ζητούν οι πιο αδύναμοι οικονομικά αδύναμοι. Άρα αυτοί θα έχουν λιγότερες περικοπές; Το βασικότερο είναι ότι δεν συνδέεται το ποσό της δόσης, με τη δυνατότητα αποπληρωμής. Δηλαδή με το εισόδημα του.

Ένας που έχει κάτι με έναν που δεν έχει τίποτα, θα πληρώνουν την ίδια δόση. Και βέβαια, η 5η παγίδα είναι ότι με τον μανδύα του μειωμένου, συνεχίζεται και για το 2015 και για το 2016 η έκτακτη εισφορά. Είναι ένας νέος φόρος».

«Εμείς θα παρουσιάσουμε την πρόταση νόμου που έχουμε καταθέσει πριν από 10 ημέρες όπου 1ον δεν είχαμε βάλει τόκο, 2ον το συνδέαμε με το εισόδημα και λέγαμε ότι όποια ρύθμιση γίνει δεν θα υπερβαίνει το 20% του εισοδήματος του», πρόσθεσε.

«Η δυνατότητα του καθένα έχει να κάνει και με το αν έχει ή δεν έχει εισόδημα. Βάση του εισοδήματος που έχει πλέον ή δεν έχει, μπορεί ή δεν μπορεί να πληρώσει. Δεν πιστεύουμε ότι θα αλλάξουν αυτά τα πράγματα που λέμε. Ίσα ίσα φοβόμαστε ακόμα μεγαλύτερη χειροτέρευσή του.

Δεν έχουμε τέτοιες αυταπάτες από την κυβέρνηση. Έχετε δει και τις αντιδράσεις των εμπόρων και των βιοτεχνών που λένε ότι δεν λύνει το πρόβλημα η συγκεκριμένη ρύθμιση».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ