Στη Σαγκάη ο Πρωθυπουργός

Στη Σαγκάη ο Πρωθυπουργός

Κατ’ ιδίαν συναντήσεις με επικεφαλής κινεζικών εταιριών είχε ο πρωθυπουργός συνεχίζοντας την αναζήτηση των επενδύσεων. Ο Αντώνης Σαμαράς και η κυβερνητική αποστολή βρίσκεται στη Σαγκάη και ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε επιχειρηματικά fora.

Μετά το Πεκίνο ο πρωθυπουργός επισκέπτεται σήμερα τον οικονομικό και επιχειρηματικό «πνεύμονα» της ασιατικής υπερδύναμης σε αναζήτηση περαιτέρω επενδύσεων για τη χώρα. Η Σαγκάη είναι η μεγαλύτερη πόλη και λιμάνι της Κίνας, αλλά και βιομηχανικό κέντρο. Τα τελευταία χρόνια η ανάπτυξη της είναι ραγδαία και φιλοξενεί εκατοντάδες κινεζικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις.

Στο επιτελείο του πρωθυπουργού, μετά τη χθεσινή συνάντηση με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ και την υπογραφή της κοινής δήλωσης με την οποία οι δυο χώρες συμφωνούν στην ενίσχυση και εντατικοποίηση της συνεργασίας στον οικονομικό και εμπορικό τομέα, τις αποκρατικοποιήσεις, τις τηλεπικοινωνίες, την ενέργεια και τον τουρισμό επικρατεί αισιοδοξία.

Ο Κινέζος πρόεδρος κατά την επίσημη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά δεν έκρυψε το θαυμασμό του για τη χώρα μας και τον πολιτισμό της.«Η Σιλά (σ.σ. Ελλάδα) είναι κοιτίδα του παγκόσμιου πολιτισμού», δήλωσε ο πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Και πρόσθεσε: «Έχω πάει στην Ελλάδα. Στην Αθήνα και στο Αιγαίο. Η φυσική ομορφιά μου δημιούργησε βαθιά εντύπωση. Όταν ήμουν φοιτητής διάβασα πολλά βιβλία για τον αρχαίο πολιτισμό της Ελλάδας. Είναι μεγάλη η συνεισφορά της Κίνας και της Ελλάδας στην πρόοδο της ανθρωπότητας».

Χθες, πέρα από το επίσημο πρόγραμμά του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε συναντήσεις με σημαντικούς οικονομικούς παράγοντες και εκπροσώπους μεγάλων επιχειρήσεων στην Κίνα. Συγκεκριμένα ο κ. Σαμαράς είχε συναντήσεις με εκπροσώπους της Huawei, ZTE, China Development Βank, China Import Export Bank, China Minsheng Bank και Cosco. Επίσης συναντήθηκε με εκπροσώπους οκτώ επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε αεροδρόμια και αερογραμμές, τουρισμό και real estate, λιμάνια, μέταλλο (νικέλιο), σιδηρόδρομο καθώς επίσης και με εταιρείες νέων τεχνολογιών και καινοτομίας.

Ο πρωθυπουργός στις συναντήσεις που θα έχει στη Σαγκάη με επικεφαλής επιχειρηματικών ομίλων, αλλά και στην ομιλία του σε επιχειρηματικό Forum αναμένεται να επαναλάβει την πρόσκληση σε Κινέζους επενδυτές να συνεργαστούν με Έλληνες επιχειρηματίες και να συμμετάσχουν στο success story της Ελλάδας.

Μετά τη Σαγκάη το ταξίδι του Αντώνη Σαμαρά στην Κίνα ολοκληρώνεται, με τον πρωθυπουργό πριν επιστρέψει στην Ελλάδα να μεταβαίνει στο Αζερμπαϊτζάν, όπου θα έχει σειρά επαφών για την προσέλκυση επενδύσεων.

Παράλληλα με τις επαφές του πρωθυπουργού σε Πεκίνο και Σαγκάη πραγματοποιούνται συνεχείς επαφές επιχειρηματιών που συνοδεύουν την ελληνική αντιπροσωπεία με Κινέζους επιχειρηματίες που επιθυμούν να επενδύσουν στη χώρα μας.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ