«Σταυρόλεξο» ο χρόνος κατάθεσης του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια – Οι ζυμώσεις για να μειωθούν οι κραδασμοί

Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες αποτελεί ο χρόνος που θα κατατεθεί προς συζήτηση και ψήφιση το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών εν μέσω και των ενστάσεων που υπάρχουν εντός της ΝΔ.

Το τοπίο «θόλωσε» ακόμη περισσότερο μετά τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στους δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα μετά την ορκωμοσία των νέων υπουργών στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο πρωθυπουργός απάντησε χαρακτηριστικά: «Μην βάζετε το κάρο μπροστά από το άλογο».

Μάλιστα, όπως φάνηκε από την απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, πρόθεση της κυβέρνησης είναι πρώτα να επικοινωνήσει την αναγκαιότητα ψήφισης του εν λόγω νομοσχεδίου ώστε να εναρμονιστεί η Ελλάδα με τη διεθνή και ευρωπαϊκή πρακτική, τόσο εντός ΝΔ, όσο και στην κοινωνία και την εκκλησία. Μόνο αφότου ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία θα έρθει το νομοσχέδιο στη Βουλή.

Πάντως, έως τώρα οι εισηγήσεις που έχει δεχτεί από στενούς συνεργάτες του ο πρωθυπουργός είναι δύο. Η μία είναι να έρθει το νομοσχέδιο όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, ακόμη και έως το τέλος του μήνα. Οι θιασώτες αυτής της άποψης υποστηρίζουν ότι καλό είναι να κλείσει γρήγορα η κουβέντα που έχει ανοίξει, καθώς περισσότερη φθορά προκαλεί στην κυβέρνηση. Οι ίδιοι υποστηρίζουν άλλωστε, ότι το πολιτικό κόστος λόγω αντιδράσεων συντηρητικών κύκλων, θα είναι δεδομένο οποιαδήποτε στιγμή και αν «βγει μπροστά» το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Η δεύτερη εισήγηση είναι να αφήσει ο πρωθυπουργός να περάσουν και οι ευρωεκλογές και μετά να έρθει το νομοσχέδιο στη Βουλή. Οι υποστηρικτές αυτής της θέσης επισημαίνουν ότι έτσι θα υπάρξει ο απαιτούμενος χρόνος προκειμένου να εξηγηθεί η αναγκαιότητα ψήφισής του σε όσο το δυνατόν περισσότερους και πιθανόν κάποιοι να πειστούν.

Πάντως, οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΝΔ εξακολουθούν να υφίστανται. Ο Μάκης Βορίδης έχει δηλώσει ότι αν τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας θα παραιτηθεί. Αντίθετος στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών είναι και ο πρώην Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ενώ και άλλοι «γαλάζιοι» της ΚΟ «βάζουν φρένο» στη μεταρρύθμιση.

Στο Μέγαρο Μαξίμου είναι προετοιμασμένοι για τους κραδασμούς και ήδη έχουν αρχίσει ζυμώσεις και «πολιτικό μασάζ» σε όσους αντιδρούν.

Σημαντικό «αγκάθι» αποτελεί κυρίως το θέμα της τεκνοθεσίας.  Ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας έχει διαμηνύσει πάντως καθαρά τις προθέσεις της κυβέρνησης… «Γάμος και τεκνοθεσία πάνε μαζί» έχει πει.

Τις τελευταίες ημέρες τόσο ο Δημήτρης Τσιόδρας όσο και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης έχουν διαμηνύσει και προς την εκκλησία και ιδιαίτερα σε εκείνους που αντιδρούν, ότι πρόκειται για «θέμα της εκτελεστικής εξουσίας». «Η κυβέρνηση νομοθετεί και όχι η εκκλησία» είναι το μήνυμα που στέλνουν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ