Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Οι δύο εισηγήσεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το νομοσχέδιο

Στην ατζέντα της κυβέρνησης βρίσκεται το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Ως προς τον χρόνο, ο κ. Μαρινάκης μιλώντας στον ΣΚΑΙ, τόνισε ότι «περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις» ενώ στην ερώτηση τι θα συμβεί αν δεν το ψηφίσει κάποιος βουλευτής, απάντησε ότι «καλό είναι να περιμένουμε να έρθει το κείμενο και να δούμε ποιοι είναι οι κανόνες».

Αναφορικά με τις αντιδράσεις της Εκκλησίας είπε ότι «σεβόμαστε τις απόψεις της αλλά δεν νομοθετεί».

Η συζήτηση έχει «φουντώσει» τις τελευταίες εβδομάδες και κυβερνητικά στελέχη πιστεύουν ότι πρέπει να κλείσει το συγκεκριμένο ζήτημα προκειμένου να «μην σέρνεται».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης δέχεται δύο εισηγήσεις από τους στενούς συνεργάτες του. Η μία είναι να προχωρήσει άμεσα στη νομοθέτηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και της τεκνοθεσίας. Οι συγκεκριμένοι τονίζουν ότι αν είναι εφικτό να έρθει το νομοσχέδιο μέσα στον Ιανουάριο, τότε αυτό θα ήταν η καλύτερη εκδοχή για να μην μένει ανοιχτό το ζήτημα. Άλλωστε όπως υποστηρίζουν, το πολιτικό κόστος σε συγκεκριμένα κοινά είναι δεδομένο ανεξάρτητα του πότε θα πάει στη Βουλή το νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με τη δεύτερη εισήγηση, δεν χρειάζεται να υπάρξει βιασύνη από την πλευρά της κυβέρνησης, η οποία θα μπορούσε να νομοθετήσει μετά τις ευρωεκλογές. Όσοι ενστερνίζονται αυτή την άποψη, θεωρούν ότι έτσι θα υπάρξει ο χρόνος να εξηγηθούν στην κοινωνία οι λόγοι για την ανάγκη ψήφισης του συγκεκριμένου νομοσχεδίου και να μετριαστούν και οι κραδασμοί και οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΝΔ.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ