Σταϊκούρας στον Realfm 97,8: Ευελπιστώ ότι θα λάβουν πιο γενναία μέτρα οι τράπεζες

Χρήστος Σταϊκούρας

«Οι κίνδυνοι και οι προκλήσεις είναι εξωγενείς, άρα οι πηγές ανησυχίας είναι όλες εξωγενείς και οι επιπτώσεις αυτών στην ελληνική οικονομία. Οι σταθερές που μας κάνουν και νιώθουμε πιο ασφαλείς είναι η ορθολογική διαχείριση των δημόσιων οικονομικών, το καλό ταμείο της χώρας και το γεγονός ότι αξιοποιήσαμε τις κρίσεις και τις μετατρέψαμε σε ευκαιρίες την τελευταία τριετία, ώστε να χτίσουμε πιο ισχυρά υποστυλώματα στην ελληνική οικονομία» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8.

Ερωτηθείς για τις ανατιμήσεις στα βασικά προϊόντα απάντησε «υπάρχει δυσκολία εξαιτίας της ακρίβειας. Αυτές οι δυσκολίες δεν θα παύσουν τους επόμενους μήνες, θα είναι μαζί μας και το 2023. Θα είναι μια χρονιά που θα έχουμε ηπιότερους ρυθμούς αύξησης των τιμών, αλλά το πρόβλημα θα συνεχίζει να υφίσταται. Σε όλη την Ευρώπη».

«Έχουμε πτώση του ενεργειακού πληθωρισμού αλλά ταυτόχρονα έχουμε ζητήματα που αφορούν στην καθημερινότητα του πολίτη, που προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε με έναν συνδυασμό μέτρων. Άρα βοηθάμε γενναία, πιο γενναία από τον ευρωπαϊκό Μ.Ο. και θα εξακολουθήσουμε να είμαστε κοντά στην κοινωνία για όσα χρειαστεί» πρόσθεσε.

«Η σταθερότητα της χώρας και της ελληνικής οικονομίας δεν διακινδυνεύεται, όσο εξακολουθούμε να εφαρμόζουμε αυτή τη συνεπή δημοσιονομική πολιτική. Η κυβέρνηση αυτή έχει κλείσει τα αυτιά σε λαϊκισμούς και σε παροχολογίες του παρελθόντος, που μπορεί να οδηγήσουν τη χώρα σε καταστάσεις που βιώσαμε» επεσήμανε.

«Υπάρχουν γραπτές δεσμεύσεις των ελληνικών τραπεζών στο τέλος του έτους, κάποιες συστημικές και μη συστημικές τράπεζες έχουν αρχίσει να τις υλοποιούν. Το επόμενο χρονικό διάστημα εκτιμώ και ευελπιστώ ότι θα λάβουν πιο γενναία μέτρα» κατέληξε.

Ακούστε το ηχητικό:

https://www.enikos.gr/wp-content/uploads/2023/01/09-01-2023_Xrhstos_Staikoyras_-_Xatzhnikolaoy_id72077.mp3?_=1
Exit mobile version