Σπύρος Καρανικόλας: Το τατουάζ με το «Κίνημα Αλλαγής» το 2018 και το σχόλιο του ΠΑΣΟΚ μετά την προσχώρησή του στη ΝΔ

Πολλή συζήτηση έχει προκαλέσει η προσχώρηση του Σπύρου Καρανικόλα στη Νέα Δημοκρατία.  Ο Σπύρος Καρανικόλας ήταν μέχρι πριν από λίγους μήνες μέλος του ΠΑΣΟΚ και υπήρξε στενός συνεργάτης της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά.

Στη Νέα Δημοκρατία ο Σπύρος Καρανικόλας

Δεν έχουν περάσει παρά λίγα χρόνια από την ημέρα που αποφάσισε να «αποτυπώσει»  το κόμμα του και στο σώμα του. Ήταν καλοκαίρι του 2018. Ο τότε Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης και ο τότε αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Καρανικόλας, που αποτελούσαν τη νέα γενιά της προοδευτικής παράταξης, έκαναν διακοπές στο ίδιο μέρος. Κάποια στιγμή, σκέφτηκαν να κάνουν στο χέρι τους από ένα τατουάζ, με το όνομα του «Κινήματος Αλλαγής». Πόζαραν χαμογελαστοί, με τις φωτογραφίες τους να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Οι ίδιες φωτογραφίες κυκλοφορούν ξανά τις τελευταίες ώρες στα social media, όμως οι συνθήκες είναι διαφορετικές.

Σπύρος Καρανικόλας

Ο Σπύρος Καρανικόλας ανήκει πλέον στη Νέα Δημοκρατία και παρότι προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί εάν θα είναι υποψήφιος με το κόμμα στις επερχόμενες εκλογές, πολλοί το θεωρούν βέβαιο.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Καρανικόλας ήταν στενός συνεργάτης και του Ανδρέα Λοβέρδου, με ρόλο εκπροσώπου Τύπου του στις εσωκομματικές εκλογές. Τον Ιούνιο του 2022, ο Σπύρος Καρανικόλας με επιστολή του στον Νίκο Ανδρουλάκη είχε γνωστοποιήσει την παραίτησή του από μέλος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Μάλιστα στην επιστολή είχε αφήσει αιχμές κατά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας πως έχει επιλέξει άλλους δρόμους, χωρίς σαφή κατεύθυνση και χωρίς ορατή διέξοδο, με μόνο στόχο τα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις.

«Η σημερινή όμως ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, φαίνεται πως έχει επιλέξει άλλους δρόμους. Χωρίς σαφή κατεύθυνση και χωρίς ορατή διέξοδο, με μόνο στόχο τα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις και όχι την εφαρμογή αυτών των πολιτικών, στις οποίες τα εκάστοτε ποσοστά πρέπει να μεταφράζονται. Και, κυρίως, παραβιάζοντας την αρχή που θέλει τη χώρα να μπαίνει πάντα πάνω από τους κομματικούς σχηματισμούς.

Πορεύεται, έτσι, εγκλωβισμένη σε προσωπικές και ιδιοτελείς επιλογές, κατώτερες των κρίσιμων περιστάσεων και αναντίστοιχες των ιστορικών προκλήσεων. Αντί να καινοτομεί στο επίπεδο των ιδεών και των λύσεων, περιορίζεται στον άχαρο πολιτικό ρόλο του “επιτήδειου ουδέτερου”. Χωρίς στίγμα και χωρίς σαφές σχέδιο για την πορεία της χώρας. Χωρίς διάθεση να αναλάβει ευθύνες και να διατυπώσει σαφείς θέσεις, πέραν του προλόγου και του συνθήματος.

Με αυτόν τον τρόπο όμως, συμβάλλει ώστε να ανοίξει ο δρόμος στην πολιτική αστάθεια και στην πολιτική αβεβαιότητα, που θα λειτουργήσουν εκ των πραγμάτων εις βάρος της χώρας. Ειδικά σε αυτές τις συνθήκες χρειάζονται καθαρές κουβέντες. Όλα όσα πιστεύω δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω να υπηρετώ αυτές τις πολιτικές επιλογές. Για τους λόγους αυτούς, υποβάλω σήμερα την παραίτησή μου από μέλος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Παραμένω όμως ενεργός πολίτης και επαγγελματίας και θα συνεχίσω καθημερινά να αγωνίζομαι για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο», ανέφερε μεταξύ άλλων στη επιστολή αυτή.

Η ανακοίνωση προσχώρησης στη ΝΔ

«Η Νέα Δημοκρατία υποδέχεται στις τάξεις της τον δικηγόρο Σπύρο Καρανικόλα. Ο Σπύρος Καρανικόλας με την πολιτική δράση του και την εμπειρία του, ως πρώην αναπληρωτής εκπρόσωπος και εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ, συστρατεύεται στη μάχη για μια δημιουργική Ελλάδα, με ανάπτυξη και κοινωνικό μέρισμα για όλους. Τον καλωσορίζουμε. Σε αυτήν την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, είναι ανάγκη να συναντηθούν δυνάμεις που πιστεύουν στην πρόοδο και τον ευρωπαϊκό δρόμο της χώρας και χαιρόμαστε που ο Σπύρος Καρανικόλας συντάσσεται σε αυτήν την προσπάθεια» ανέφερε το γραφείο Τύπου της ΝΔ το πρωί της Πέμπτης.

«Η χώρα βιώνει πολύ σοβαρές προκλήσεις και πρωτόγνωρες κρίσεις, που πρέπει να αντιμετωπιστούν αποφασιστικά και αποτελεσματικά. Σε αυτές τις συνθήκες η πατρίδα έχει ανάγκη να συνεχίσει την ίδια ακριβώς πορεία της σταθερότητας, της ευημερίας και της ανάπτυξης, αλλά ταυτόχρονα και της ισχυρής Ελλάδας με αυτοπεποίθηση. Για αυτό δεν πρέπει να κάνουμε καταστροφικά βήματα οπισθοδρόμησης. Πρέπει να αποφύγουμε τους επικίνδυνους πειραματισμούς, αλλά και τον αδιέξοδο δρόμο της πολιτικής αστάθειας και αβεβαιότητας, που λειτουργούν εκ των πραγμάτων εις βάρος της χώρας. Οφείλουμε να σταθούμε απέναντι στις δυνάμεις του λαϊκισμού και της δημαγωγίας που οπισθοδρόμησαν την Ελλάδα και τώρα απειλούν να την γυρίσουν ξανά σε νέες περιπέτειες. Απέναντι στην τοξικότητα και το διχαστικό πολωτικό λόγο που κάποιοι σκόπιμα καλλιεργούν, ιδίως με λάσπη και απειλές, χρειάζεται να επικρατήσει η σύνεση και η δυναμική αντιμετώπιση των προβλημάτων, που σήμερα απειλούν την κοινωνική συνοχή, αλλά και την εθνική μας κυριαρχία. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο από μία αυτοδύναμη και ισχυρή Κυβέρνηση. Καθαρές λύσεις σε καθαρούς ορίζοντες και όχι εύκολα συνθήματα σε θολές εικόνες.
Η Ελλάδα, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, δεν πρέπει να γυρίσουμε πίσω. Οφείλουμε να συνεχίσουμε την πορεία μας μπροστά. Για αυτό όμως, απαιτούνται υπερβάσεις και συνένωση δυνάμεων. Γιατί η χώρα μπαίνει πάνω από τους κομματικούς σχηματισμούς.
Έχοντας βαθιά πίστη στον υπεύθυνο πατριωτισμό, στη Δημοκρατία και τους δημοκρατικούς θεσμούς, στο δραστικό εκσυγχρονισμό του τόπου μας με την ταυτόχρονη στήριξη της κοινωνίας, ενώνω τις δυνάμεις μου, ως απλός στρατιώτης, με την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, που έχει ιστορικά αποδείξει ότι μπορεί και ενεργοποιεί ζωτικές πολιτικές δυνάμεις που κινούνται ακόμα και έξω από την παραδοσιακή βάση της, απευθυνόμενη σε όλους τους Έλληνες.
Ενώνω τις δυνάμεις μου σε ένα κοινό όραμα με τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, για μία Ελλάδα ακόμα πιο ισχυρή, μία Ελλάδα που μπορεί να πετύχει ακόμα μεγαλύτερα άλματα, μία Ελλάδα ευημερούσα για όλους», έγραψε σε ανάρτησή του μετά τις σημερινές ανακοινώσεις ο Σπύρος Καρανικόλας, δικηγόρος και υπότροφος διδάκτωρ Νομικής.

 

Το σχόλιο του ΠΑΣΟΚ

«Από την Λούκα Κατσέλη στον Κυριάκο Μητσοτάκη ένα τατουάζ δρόμος» σχολιάζουν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη για την απόφαση του Σπύρου Καρανικόλα να προσχωρήσει στη Νέα Δημοκρατία.

Συγκεκριμένα, στη Χαριλάου Τρικούπη σχολιάζουν ότι «πριν από μερικά χρόνια, ο κύριος Καρανικόλας έφυγε από το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλοντας ότι έγινε “ουρά της Νέας Δημοκρατίας” και ακολούθησε το κόμμα της κυρίας Κατσέλη».

«Πριν λίγους μήνες, έφυγε ξανά από το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλοντας ότι έγινε “ουρά του ΣΥΡΙΖΑ»  προσθέτουν, «και σήμερα μας ανακοίνωσε ότι εντάχθηκε στη Νέα Δημοκρατία»

«Από τη Λούκα Κατσέλη στον Κυριάκο Μητσοτάκη ένα τατουάζ δρόμος”, καταλήγουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι «η απόγνωση Μητσοτάκη αρχίζει να γίνεται διασκεδαστική και θα μας χαρίσει πολύ γέλιο!«.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ