Σοφιανός στον Realfm 97,8: Στα σούπερ μάρκετ η Ελλάδα αναστενάζει – Αντιδραστική η τομή για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια

«Αντιδραστική τομή» χαρακτήρισε τη μεταρρύθμιση της κυβέρνησης για τα μη κρατικά πανεπιστήμια ο Νίκος Σοφιανός μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ενώ είπε ότι είναι «κοροϊδία» τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ τόνισε ότι «σήμερα χιλιάδες μαθητές και φοιτητές βγαίνουν στον δρόμο ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης να επιχειρήσει αυτή την αντιδραστική τομή. Η κυβέρνηση επιχειρεί αξιοποιώντας και το «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ» μια τομή που μετατρέπει την πανεπιστημιακή εκπαίδευση σε πανεπιστημιακή αγορά και υποβαθμίζει τα πτυχία. Οι φοιτητές σήμερα διεκδικούν πτυχία με αξία όχι με τιμή. Καταργεί επίσης τον ενιαίο χαρακτήρα εισόδου στα Πανεπιστήμια. Αυτό το νομοσχέδιο δεν πρέπει να περάσει».

Ο κ. Σοφιανός επεσήμανε ότι «είναι μία τομή που υποβαθμίζει βίαια την πανεπιστημιακή εκπαίδευση και οδηγεί σε κλείσιμο δεκάδες τμήματα επαρχιακών πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων. Γίνεται η πανεπιστημιακή εκπαίδευση μια υπεραγορά πτυχίων. Γι’ αυτόν τον λόγο δεν θα περάσει έτσι εύκολα το νομοσχέδιο».

Σχετικά με την ακρίβεια, ο κ. Σοφιανός υποστήριξε ότι «όσοι άκουσαν τα μέτρα κατά της ακρίβειας θεωρούν ότι είναι κοροϊδία όταν μιλάμε για ακρίβεια εδώ και δύο χρόνια και έχει εξανεμιστεί το εισόδημα. Εμείς λέμε συγκεκριμένα, το ¼ της τιμής των σούπερ μάρκετ και το 65% της τιμής της βενζίνης είναι άδικοι και έμμεσοι φόροι που τους ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ και τους συνέχισε η ΝΔ. Λέμε να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, να καταργηθεί ο ΕΦΚ στα ενεργειακά προϊόντα. Έτσι θα πάρουν ανάσα οι Έλληνες. Στα σούπερ μάρκετ η Ελλάδα αναστενάζει. Η κυβέρνηση εμπαίζει διατηρώντας μια πολιτική που είναι συνολικότερη».

Για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ο κ. Σοφιανός ανέφερε ότι «σέρνουν ένα θέμα εδώ και 6 μήνες και θα το σέρνουν για 1-2 μήνες ακόμα προσπαθώντας να αλλάξουν και την ατζέντα. Το νομοσχέδιο που θέλουν να φέρουν ανοίγει πόρτες και παράθυρα για να διαγραφεί η έννοια και το περιεχόμενο μητέρας – πατέρα. Ο πρωθυπουργός ξέχασε να πει ότι στο τέλος του 2023 το Ευρωκοινοβούλιο ψήφισε Κανονισμό για πιστοποιητικό γονικής σχέσης που αναφέρει Γονέας 1- Γονέας 2 και Γονέας 3». Όπως είπε σε άλλο σημείο ο κ. Σοφιανός, «το κρίσιμο είναι να δούμε τα δικαιώματα του παιδιού. Πρόκειται για μια σοβαρή συζήτηση. Το ΚΚΕ θέλει να δει το νομοσχέδιο και επίσης έχει σαφείς θέσεις που ξεκινούν από την αντικειμενική πραγματικότητα».

Ο κ. Σοφιανός αναφέρθηκε και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις νέες δηλώσεις Ερντογάν περί «Γαλάζιας Πατρίδας». Όπως είπε «είναι σίγουρο ότι οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε. θέλουν να πέσουν οι τόνοι και θέλουν να μπουν στο τραπέζι και ζητήματα κυριαρχίας. Πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ