Σκέρτσος: Παραβίασαν την εθνική κόκκινη γραμμή οι δύο υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη

«Από την πρώτη στιγμή αναγνωρίσαμε ότι οι κάλπες της 25ης Ιουνίου είναι και πάλι άδειες. Ξεκινάμε απ’ το μηδέν ωστόσο δεν είμαστε σε πολιτικό κενό», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, υπογραμμίζοντας ότι οι πολίτες στις εκλογές της 21ης Μαΐου έστειλαν ορισμένα πολύ σαφή μηνύματα δείχνοντας τι κυβέρνηση θέλουν και τι αντιπολίτευση δεν θέλουν.

Τόνισε πως οι πολίτες έδειξαν επίσης ότι επιθυμούν η χώρα να κινηθεί σταθερά μπροστά με ένα νέο υπόδειγμα πολιτικής που δίνει έμφαση στα αποτελέσματα, στη συνέπεια στη δίκαιη αναδιανομή της ανάπτυξης που φέρνουν οι νέες επενδύσεις με λιγότερους φόρους, περισσότερες δουλειές, καλύτερα εισοδήματα και στήριξη στους πραγματικά ευάλωτους.
Οι μεταρρυθμίσεις
Ο κ. Σκέρτσος υπογράμμισε την αναγκαιότητα να γίνουν τολμηρές μεταρρυθμίσεις στην Υγεία, στο Κράτος, στη Δικαιοσύνη, στην Οικονομία για να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια και να αυξηθούν τα εισοδήματα μαζί με τις ευκαιρίες των νέων ανθρώπων να ζουν και να προοδεύουν στον τόπο μας. Κάλεσε όσους ψήφισαν τη ΝΔ αλλά και όσους δεν την ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές να δείξουν τώρα την εμπιστοσύνη τους στο κόμμα του για να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις και να υλοποιήσει ταυτόχρονα μεγάλες αλλαγές.

Το ΕΣΥ

«Οι εκλογές βγάζουν κυβέρνηση και όχι αντιπολίτευση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκέρτσος και αναφέρθηκε στον «φιλόδοξο σχεδιασμό» για την αναμόρφωση και αναβάθμιση του ΕΣΥ. Ανέφερε ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας έπασχε πολύ πριν την πανδημία, ότι άντεξε ωστόσο χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του υγειονομικού προσωπικού αλλά και την ενίσχυση σε υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό.
Στη συνέχεια ανέλυσε τη φιλοσοφία του νέου ΕΣΥ που πρέπει να διασφαλίζει την κλινική αποτελεσματικότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη με σύγχρονους θεσμούς οργάνωσης, διοίκησης και χρηματοδότησης και την έμφαση που πρέπει να δοθεί στην πρωτοβάθμια υγεία. Αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες αλλαγές που έχουν γίνει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας επισημαίνοντας ότι «με πράξεις και κοστολογημένο σχέδιο, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση αντί μόνο ωραία λόγια χτίζουμε το νέο ΕΣΥ της ουσιαστικής φροντίδας ειδικά για εκείνους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη τις υπηρεσίες του. Σήμερα οι Έλληνες ασθενείς έχουν καλύτερη πρόσβαση από όλους τους Ευρωπαίους στο σύνολο των ακριβών ογκολογικών θεραπειών», τόνισε.

Τα φάρμακα και οι κοινωνική πρόνοια

Χαρακτηριστικά ανέφερε το παράδειγμα ακριβού ογκολογικού φαρμάκου το οποίο ενώ στη Γερμανία αποζημιώνεται για 11 ενδείξεις καρκίνου, στην Ελλάδα αποζημιώνεται για 19 δηλαδή για όλες τις μορφές καρκίνου που έχει ένδειξη.
Ξεχωριστή μνεία έκανε ο κ. Σκέρτσος σε δύο επιπλέον δράσεις που έχουν εγκαινιαστεί, το πρόγραμμα «Οίκοθεν» και η «Ανακουφιστική φροντίδα» με την οποία μπήκαν οι βάσεις για να αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ οι υπηρεσίες αυτές για ασθενείς που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις. Επίσης στην ενίσχυση των ογκολογικών μονάδων στα νοσοκομεία και τη δημιουργία νέων μέσω πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και του σχεδίου “Ελλάδα 2.0”.
«Η πολιτική για μας έχει έναν και μόνο λόγο ύπαρξης: να εξασφαλίζει την αξιοπρέπεια του ανθρώπου, τη συμπαράσταση σε κάθε βήμα της ζωής του ιδιαίτερα στις πιο δύσκολες στιγμές, καθολικά, ακατάπαυστα, αδιαπραγμάτευτα», τόνισε.

Το όραμα για το ΕΣΥ

Είπε με έμφαση ότι προφανώς δεν έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα στο διάστημα της προηγούμενης τετραετίας αλλά ότι υπάρχει όραμα για τη δημιουργία ενός αναμορφωμένου, αποτελεσματικού Εθνικού Συστήματος Υγείας ευρωπαϊκού επιπέδου με επίκεντρο τον άνθρωπο, τον πολίτη ώστε η Ελλάδα να εξακολουθεί να βρίσκεται μεταξύ των χωρών με υψηλότερο προσδόκιμο ζωής αλλά κυρίως να αυξηθεί η αναλογία των ανθρώπων που είναι υγιείς σε όλα τα στάδια της ζωής τους. Επίσης να υιοθετηθούν ενιαία πρωτόκολλα διοίκησης συστημάτων υγείας και νοσοκομείων αλλά και χρόνιων παθήσεων, να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας και οι μισθολογικές συνθήκες του προσωπικού, η διοίκηση και να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι πόροι από τα χρήματα των φορολογουμένων.
Ο κ. Σκέρτσος αναφέρθηκε στη συνέχεια αναλυτικά σε στοιχεία του προγράμματος της ΝΔ για την Υγεία που προβλέπονται για τη νέα τετραετία υπογραμμίζοντας ότι τα θέματα που αφορούν στην Υγεία πρέπει να ξεπερνούν τις κομματικές έριδες και να υπάρχουν κάποιες κοινές γραμμές δράσης για την ενίσχυση του εθνικού συστήματος. Προχώρησε επίσης σε διευκρινίσεις επί στοιχείων που αφορούν τη διαχείριση της πανδημίας.

Η απρέπεια ΣΥΡΙΖΑ

Ακολούθως ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σήμερα σε μία «πολιτική απρέπεια» επιχειρώντας να εμπλέξει τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό στην προεκλογική αντιπαράθεση για την υπόθεση της Θράκης, και το γεγονός ότι δύο υποψήφιοί του στην περιοχή παραβίασαν την εθνική κόκκινη γραμμή όλων των κομμάτων μέχρι σήμερα, να εκπροσωπούν δηλαδή την ελληνική μουσουλμανική μειονότητα με μετριοπαθείς επιλογές στελεχών που δεν υιοθετούν τις πιο ακραίες αναθεωρητικές απόψεις περί δήθεν «τουρκικής» μειονότητας και που δεν πρέπει να είναι ενεργούμενα του Τουρκικού Προξενείου.

Η παρέμβαση του τουρκικού προξενείου

Ο κ.Τσίπρας είχε ειδοποιηθεί εγκαίρως και αρμοδίως από την ΕΥΠ δηλαδή, πριν από την προκήρυξη των εκλογών του Μαΐου για το τι συνέβαινε. Επέλεξε να αγνοήσει τα στοιχεία που του παρουσιάστηκαν και δείχνουν σαφή παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στις ελληνικές εκλογές. Επέλεξε να μην ακούσει καν τις φωνές από το εσωτερικό του ίδιου του κόμματος του που από τον Ιανουάριο προειδοποιούσαν ότι για λίγες χιλιάδες ψήφους είχαν “πουλήσει την ψυχή” τους στο τουρκικό προξενείο. Και αφού ξαναθυμήθηκε τον τοξικό εαυτό του μιλώντας για κυπατζήδικες πρακτικές και λογικές μαφίας -προσπαθεί να παίξει πάλι με τους θεσμούς, καταφεύγοντας σε ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα με την επίσκεψη του στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό.

Η εθνική εξαίρεση

Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ όπως και τα περασμένα 4 χρόνια λειτούργησε ως εθνική εξαίρεση. Διότι δεν είναι μόνο αυτό το τελευταίο περιστατικό. Θυμίζουμε τη στάση που έχει κρατήσει στο ζήτημα των εξοπλισμών, τη στάση που έχει κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα του μεταναστευτικού, στην υπόθεση με τον φράχτη του Έβρου.
Σε μια σειρά ζητημάτων ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κύριος Τσίπρας αντί του εθνικού συμφέροντος, μιας εθνικά υπεύθυνης θέσης, όπως διαχρονικά έχουν κρατήσει τα περισσότερα κόμματα της ελληνικής Βουλής, της Ελληνικής Δημοκρατίας, δυστυχώς προέταξαν το στενά κομματικό συμφέρον. Αυτό φαίνεται ότι έκαναν και στη Ροδόπη, δυστυχώς.

Τα τρία ερωτήματα

Εμείς θέτουμε τρία σαφή ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα έως σήμερα :
1) Προς τους 2 υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ: γιατί δεν παίρνουν σαφή θέση για το αν εκπροσωπούν την μουσουλμανική ή τη δήθεν «τουρκική» μειονότητα;
2) Προς τον ΣΥΡΙΖΑ: αμφισβητούν τα μηνύματα που μαρτυρούν ευθεία παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στις εσωτερικές μας υποθέσεις;
3) Προς τον κ. Τσίπρα: διαψεύδει ότι είχε λάβει ενημέρωση πριν τις εκλογές με υλικό που τεκμηριώνει ότι οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζονται ευθέως από το τουρκικό προξενείο;

Η αφωνία του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτά τα κρίσιμα ερωτήματα δεν μας εκπλήσσει. Τον αφήνουμε στην κρίση του ελληνικού λαού και συνεχίζουμε να υπηρετούμε μια αποτελεσματική και πατριωτικά υπεύθυνη πολιτική προάσπισης των εθνικών συμφερόντων έναντι κάθε αναθεωρητικής πολιτικής από όπου κι αν προέρχεται. Η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος, μια ευρωπαϊκή δημοκρατία που δεν δέχεται παρεμβάσεις στο εσωτερικό της.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ