Σαρμάς στο υπουργικό συμβούλιο: Η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να επέμβει στον προεκλογικό αγώνα

Το πλαίσιο λειτουργίας της υπηρεσιακής κυβέρνησης περιέγραψε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Ιωάννης Σαρμάς, στην εισήγησή του στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Η υπηρεσιακή κυβέρνηση οφείλει να εγγυάται -και εγγυάται- τον σεβασμό της ελευθερίας έκφρασης, διάδοσης ιδεών και πληροφοριών, εκτίμησης των γεγονότων και της συναγωγής από αυτά συμπερασμάτων», είπε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια, έκανε μια δήλωση σε τρία σκέλη: «Η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να επέμβει ακόμα και στον προεκλογικό αγώνα. Να θυμίσω ότι η ελευθερία εκφράσεως ιδιαίτερα στις προεκλογικές περιόδους καλύπτει και εκφράσεις, ιδέες, πληροφορίες που μπορεί να δημιουργούν ανησυχία, ακόμη και να σοκάρουν. Αυτό είναι αναγκαίο στον νομικό μας πολιτισμό και οφείλουμε να το δεχθούμε».

Το δεύτερο σκέλος, όπως είπε, είναι ότι «η ελληνική Πολιτεία και κάθε κυβέρνησή της αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες χωρίς διάκριση ανάλογα με το θρήσκευμα ή άλλο κριτήριο. Όλοι οι Έλληνες ως μέλη της δημοκρατικής μας πατρίδας, κατανοώντας όμως τις απαιτήσεις που μας επιβάλλονται από την ουσία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, πρέπει απερίσπαστοι να ασκούν όλα τους τα πολιτικά δικαιώματα».

Σχετικά με το μεταναστευτικό ο κ. Σαρμάς υπογράμμισε ότι «επιθυμώ να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς την κυβέρνηση της τουρκικής δημοκρατίας γιατί, όπως διαπιστώνουμε στην πράξη, συνεργάζεται με την ελληνική για την αντιμετώπιση της μάστιγας των δημοκρατικών κοινωνιών που στοιχειοθετεί η εκμετάλλευση ευάλωτων ατόμων από αδίστακτους διακινητές».

Ειδικότερα μιλώντας για τα πρόσφατα περιστατικά στον Έβρο ευχαρίστησε τους δύο αρμόδιους υπουργούς, Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας αλλά και τις αστυνομικές και ένοπλες δυνάμεις «για την προσπάθεια που καταβάλλεται ώστε να αποτραπεί η αντικανονική είσοδος αλλοδαπών στη χώρα μας. Οι αλλοδαποί που επιθυμούν να ζητήσουν άσυλο, οφείλουν να χρησιμοποιούν τις θεσμοθετημένες πύλες εισόδου στην Ελλάδα. Από εκεί και πέρα, κάθε είσοδος που δεν γίνεται από εκεί, δημιουργεί ζήτημα κανονικότητας και αυτό που οφείλουμε εμείς είναι να καταβάλλουμε τις προσπάθειες που απαιτούνται ώστε να αποτρέπουμε κάθε αντικανονική είσοδο αλλοδαπού στην ελληνική επικράτεια».

Δείτε την εισήγηση του κ. Σαρμά στο υπουργικό συμβούλιο

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ